torsdag, januar 29, 2009

Dagens beste innlegg i blasfemidebatten

Debatten om en utvidet rasismeparagraf fortsetter om ikke med samme styrke. Vi har fått en merkelig utvikling, der det ser ut til at minipartiet Sp får gjennomslag for denne innstrammingen. På tross av at det er et flertall mot i Stortinget. Mye tyder på at Ap ikke kommer til å stille sine representanter fritt for å unngå prestisjetap for Sp. Slik fungerer også demokratiet til tider.

På vei til jobben i dag fikk jeg med meg et av de beste innleggene i debatten så langt. I form av morgenkåseriet til Are Kalvø. Noen ganger gjør humor/satire en langt større forskjell enn en kronikk i Aftenposten.

Lytt og nyt.

Tidligere post: Nei til straff for religionskritikk

Skriv under oppropet mot utvidet rasismeparagraf her.

5 kommentarer:

Fredrik Mellem sa...

Det mest pussige med dette er ikke at et miniparti kan vinne gjennomslag for noe det egentlig er flertall mot - det visste du fra før av.

Det pussige er at Navarsete tar ut 50% av "nå er det vår tur-kvoten" på noe så tøvete som dette.

En skulle tro at det for Sp er en god del viktigere slag, der det hadde vært greit å ha noe til gode.

Knut Johannessen sa...

Det er er riktig at jeg vet at småparti kan få gjennomslag for det en stor majoritet er mot, men jeg liker det ikke. Uansett.

Ja, det er en "rar" sak de slåss for, men Sp gjør sjelden noe uten en god grunn.

Anonym sa...

@Vox:
For oss som synes Sp i seg selv er en sæææææææææææææææææær konstruksjon -så er det fint lite som forstyrrer oss verdrørende partiets "sære" saker.

Sp er i utgangspunktet ultra-brunt.

Som jeg (og andre) har hevdet i dine og andres spalter i ca. 3,5 år: Dagens regjering er ikke rød-grønn, den er rød-brun!

Og både de røde og de brune er tilhengere av å kneble ytringsfriheten. Så hva er problemet....

Anonym sa...

"Sp gjør sjelden noe uten en god grunn"

De har vel markert seg som et ganske "kristendomsbeskyttende" parti ved flere anledninger. Blant annet med tanke på at de ønsket den kristne referansen i formålsparagrafen er det kanskje ikke så overraskende, det de nå tydeligvis har gjort?

Anonym sa...

Man kan si mye om Sp, men ultra-brunt er det ikke. Dagens Sp er et verdikonservativt parti som derfor lett ligner på Krf i saker som dette.