søndag, oktober 15, 2006

Svensk blogger felte handelsminister Borelius

Noe som ikke har kommet særlig frem i nyhetene, er at det var en svensk blogger som bidro til at Maria Borelius måtte gå av som handelsminister. Selv i svensk presse er det langt mellom krediteringene. Aftonbladet har imidlertid gitt ham sine fortjenstfulle "minutes of fame"

Det var i bloggen "Magnus tankar" at Magnus Ljungkvist (tidligere pressesekretær hos Socialdemokratarna) først kom med avsløringene om at Maria Borelius slett ikke var den "fattiglusa" hun fremstilte seg selv som. Denne nyheten rappet Expressen uten videre.

I tillegg avslørte Ljungkvist også skattearrangementene med sommerboligene. Ljungkvist brukte vanlige journalistiske metoder og var bedre enn en samla svensk presse på dette.

Bloggsfæren har dermed fått sin første nordiske politikerskalp i beltet. Når kommer den første norske?

4 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Stort.

Nå tror jeg ikke den gode Maria egentlig er så mye mer eller mindre «skyldig» enn andre av hennes slag, men det er flott at makteliten får noen rapp over baken av og til. Det burde skjedd langt oftere og kraftigere.

Angrepene burde gå mindre på personer og mye mer på systemet.

Amos Keppler sa...

Det ser også ut som om hun vil få en million kroner i årslønn utbetalt etter bare åtte dager som statsråd, så det er slett ikke synd på henne.

Anonym sa...

Det viser seg nå at både Stoltenberg og Djupedal har betalt barnepass svart i sin tid: http://muligheter.blogspot.com/2006/10/stoltenberg-og-djupedal-har-betalt.html

Knut Johannessen sa...

Modernisert og global: Jo, men ett eller annet sted må vi sette en grense mellom hva som er småligheter og hva som er strafferettslig og moralsk feil.

Alle har vel betalt barnevakter svart? Hvem er det som lønnsinnberetter betaling til barnevakter?

Dersom vi begynner å jage politikere på det nivået er jeg redd for at:

Vi finner ingen "hvite" politikere.
Vi får en type mennesker inn i politikken som vi ikke ønsker.

Det er en større bekymring enn om de har betalt barnevakten svart.