søndag, mars 18, 2007

Har Senterpartiet funnet Sareptas krukke?

Milliardene sitter løst når Sp har landsmøte. Alt i den gode saks hensikt selvsagt. En sak er at de ønsker et statlig fond som skal kjøpe aksjer hver gang Askeladd Røkke selger seg ut. Men de vil ha mer.

I et forsøk på å skaffe aktivitet til Åslaug Hagas regionreform har landsmøtet besluttet at hver region skal ha sitt eget Vegvesen. Paradoksalt nok til partifelle Liv Signe Navarsetes høylytte protester.

Navarsete har nettopp avsluttet rasjonaliseringen av det samme Vegvesenet, redusert til 5 regionkontorer, redusert med 720 medarbeidere og spart 270 millioner. Det distraherer ikke Senterpartiet. Det er bedre å bruke 300 mill på byråkrati enn trafikksikkerhet.

Åslaug Haga har en vid definisjon av hva som er desentralisering og distriktsutbygging. Det gjør at hun kjemper for å flytte Veterinærhøgskolen fra Oslo til Ås. Sånn ca. 3,5 mil. At det blir 1,2 milliarder dyrere enn nybygg i Oslo, betyr lite. Penger har vi nok av. At Ås er hjembygda til Åslaug Haga, er selvsagt tilfeldig og denne skribent skal ikke være så ufin at han antyder at det har hatt betydning.

Og snart er det landbruksforhandlinger. Hold på lommeboka, Kristin

Ingen kommentarer: