søndag, februar 24, 2008

Men de er våre drittsekker

"Du skal brenne i helvete". Trusler som denne har vært våre egne kristenfundamentalisters hilsen til Magnhild Meltveit Kleppa. Etter samtaler med sin homofile sønn endret hun standpunkt når det gjaldt den nye felles ekteskapsloven.

– Flere av brevene er svært aggressive i formen, sier Kleppa til Kanal 24. De fleste brevene kommer fra anonyme avsendere.

Kleppa sier at flere av brevene minner henne på bibelord avsenderne tror hun ikke kan ha lest.

Det er lite reaksjoner å finne på nettet vedr. truslene. Hadde vår reaksjon vært annerledes og sterkere om de kom fra fundamentalistiske muslimer? Regner vi kristenfundamentalistene som "våre egne" drittsekker?

Forøvrig har jeg en idiotsikker metode for å nøytralisere en kristenfundamentalist: Slå ham på begge kinn samtidig.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Nettopp.

Ytterliggående kristne representerer jo dessuten bare en bitteliten gruppe ufarlige fjøsnisser, ytterliggående muslimer representerer jo hele verdens 1 mrd muslimer (fordi alle muslimer per def er hjernevaskede roboter). Sånn er det bare.

Anonym sa...

Vi har noen vi også, ja.

Sideline: Jeg kan da utmerket godt forstå at folk er hissige på Kleppa og hennes parti. Av nær sagt en hvilken som helst grunn.
:-)

Anonym sa...

Hei, Knut! Hva om påstandene om hatmail er propaganda?

Det kan virke som om alt er tillatt når motstandere av den kommende reformen skal kategoriseres og marginaliseres. Vi har nettopp skrevet til statsråd Magnhild Meltveit Kleppa og vist til medieoppslag om epost med upassende innhold til henne, på bakgrunn av hennes standpunkt vedr. reformen med felles ekteskapslov og endringene i adopsjonsloven, barneloven og bioteknologiloven, samt avvikling av partnerskapsloven og norsk oppsigelse av den europeiske adopsjonskonvensjonen.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/02/23/527782.html
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2273068.ece

Nordisk nettverk for ekteskapet har siden august 2007 vært engasjert med formål å fremme kritiske synspunkter til den planlagte reformen. Dette krever bred kontakt med det politiske miljø, men vi har aldri deltatt i eller oppfordret til at våre folkevalgte i Stortinget, statsråder eller andre offentlige personer skal behandles på annen måte enn med respekt. Da temaet epost med upassende innhold sist fikk oppmerksomhet i mediene sist høst, la vi ut en oppfordring på våre egne hjemmesider med følgende innhold:

http://www.bevarekteskapet.no/bevarekteskapet/norge/engasjer_deg/

Oppfordring til engasjement:

Kontakt politikere på Stortinget og si hva du mener om lovforslaget
Kontakt politikere i ditt hjemfylke og si hva du mener om lovforslaget
Kontakt politikere i din hjemkommune og si hva du mener om lovforslaget
Skriv gjerne leserbrev til din lokalavis
Ta gjerne kontakt dersom dere ønsker hjelp til å arrangere lokale møter

Oppfordring til anstendighet:

Si det du mener - og benytt de argumentene som er viktige for deg - men vær saklig!
Ha respekt for våre folkevalgte selv om de mener noe annet enn deg!
Epost og brev kan sendes døgnet rundt, men telefon, SMS og MMS hører til vanlig arbeidstid
Ikke send anonyme henvendelser - undertegn med eget navn!
Vi har også presisert hvem som kan undertegne for Nordisk nettverk

Vi reagerer kraftig på at påstander om trusler igjen benyttes som argument for å marginalisere en kritisk og relevant motstand til den kommende reformen. Denne gangen tviler jeg faktisk på om utspillet fra SV er sant. Forventer de at vi som ikke har noe med dette å gjøre skal krype rundt med plakat på magen om at vi er forferdelig lei oss for andres hatmail, vi beklager og beklager våre talibanske tilbøyligheter? Uten at SV gjør noe med de som angivelig er avsendere?

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article2264966.ece

Jon Reidar Øyan hevder i ukeavisen Blikk at vi kanskje er avsendere - noe han garantert selv vet ikke er sant etter å ha møtt oss i en rekke debatter. Blikk, som finansieres med statlige tilskudd og inntekter fra pornografiske leverandører, skriver i nettutgaven i går - mot bedre vitende - at Nordisk nettverk for ekteskapet kan stå bak trusler mot stortingspolitikere.

http://www.blikk.no/nyheter/sak.html?kat=1&id=10043

Vi har hittil unnlatt å peke på den belastning det innebærer å argumentere mot ensrettingen som nå skjer i mediene og vårt politiske miljø. Vulgære og marginaliserende tilbakemeldinger til oss fra både stortingsrepresentanter, medieaktører og partitillitsvalgte inngår i våre erfaringer, uten at vi har gjort dette til tema. Vi beklager derfor den kampanjen som nå pågår fra politisk hold for å definere motstanden mot den kommende familiereformen som utenforliggende all anstendighet.

Nå må de konkrete mailene og hataktige tilbakemeldingene komme på bordet! Dersom dette faktisk er et omfattende problem for politikerne, så tilbyr vi oss nå - selv om vi ikke har noe med avsenderne å gjøre - å kontakte disse og be om at trakasseringen av våre folkevalgte opphører.

Her er noen eksempler på hva noen av oss som politikerne i propagandaøyemed antryder at står bak hatmail - selv utsettes for:

- Jeg ser at du har sendt meg et brev preget av dine forkvakklede, menneskefientlige, fanatiske holdninger. På tross av min klare heterofile legning blir jeg sjokkert over at slike mennesker som deg finnes, nestekjærlighet og respekt for medmennesker synes å være fremmedord i din verden. Hitler ville utvilsomt vært glad for å ha deg som venn!

J[…] D[…] (fra en fylkespolitiker)

- Jeg håper dere alle brenner i helvete, kristenortodokse jævler.

Kristin E[… ]

- Jeg vet hvem du er, du som står bak denne siden. Jeg vet også hvor du bor. Jeg kommer til å bryte meg inn hos deg om natten og skambanke deg. Vi snakkes.
Per H[…]

- Jævla kristenpakk! Måtte dere dø av kreft i øynene. Kristendommen er et virus, som må drepes. å drepes skal det, generasjon for generasjon, sakte men sikkert vil menneske kunne står fram som menneske. Uten tro, fritt til å gjøre godt.
Kornelius

- Jeg ser frem til den dag mennesker som deg ikke bare er en utdøende rase, men fullstendig utryddet. Individer som med bibelen i hånd og med ukuelig tro på at deres moral og “logikk” er uovertruffen burde straffes på lik linje som overtredere av rasismeparagrafen. Jeg ser på nettsider som dette som rasistiske og hvis lovverket hadde omfattet aktiv motarbeidelse av minoriteters rettigheter, ville jeg anmeldt dere sporenstreks. At dere presterer å kalle dere kristne er en ren fornærmelse mot all sunn fornuft og jeg gleder meg til den dagen det blir mulig å straffeforfølge deres praksis.

MVH Mina E[…]

- Jeg blir direkte kvalm av det hatbudskapet dere sprer og står for. Dere hadde sikkert gasset homofile om dere kunne det. Dere bedriver ren naziteologi, bare med unntak av at dere elsker jødene, noe nazistene ikke gjorde. Ellers er dere ikke hakket bedre.
Steinar

- Forbrytere, løgnere, sjarlataner! Maken til forbrytelse mot homofile skal en lete lenge efter. Hva KAN du si til alle de som har undertegnet listen? Som du skjønner er jeg opprørt over dette innitsiativet, av onskap, Ja det har, igjen bunn i ONDSKAP, visst, den pure ondskap, men du vil ikke se det blindet som du er i din enkle “tro”. Vel vil til slutt si som troende venner sier.’ Vel de forstår det vel ikke. ja riktig forbannet er det!!!!!

Anders S[…]

- Dere er religiøse ekstremister. Helt på linje med muslimske fascister og nazister. Dere er en skam for Norge. Dere er ganske ekle, er dere ikke? Kristennazister er aldri noe pent syn.
Anonym

- Jeg ønsker dere alt vondt, smerte og lidelse. Slik dere påfører andre mennesker daglig.

Anonym

Knut Johannessen sa...

Jan: For det første så mistenker ikke jeg den organisasjonen du er aktiv i for å stå bak hatmail eller brev til Kleppa.

For det andre så synes jeg det er noe spesielt å påstå at hun lyver om at hun har mottatt dette.

Og om du skulle være i tvil, så synes jeg personer som sender denne type tilbakemeldinger, er drittsekker, uansett hvem de sender det til, og uansett hvilken anledning. Det enten det gjelder til din organisasjon eller til Magnhild Meltveit Kleppa.

Anonym sa...

Forskjellen er vel at det ikke er noen som tror at disse kristenfundamentalistene kommer til å gjøre noe som helst fysisk med Kleppa, mens derimot trusler fra muslimske fundamentalister har en mye større sjanse for å resultere i faktisk fysisk skade på offeret.

Anonym sa...

Hva baserer du den konklusjonen på, Anonym?

Kyle sa...

Det er vel fristende å bruke det samme uttrykket som man sier om amerikanske presidentkandidater.

"Same shit, different wrapping"

De konservative kirkesamfunnene begynner tydeligvis å våkne til for å vise at deres religion er den sanne fredsreligionen.
Islam kan jo ikke få fredsstempelet uten kamp

Anonym sa...

I USA er det jo enkelte ytterliggående kristeligkonservative som dreper abortleger. Så truslene er kanskje ikke helt tomme?

Personlig er jeg mest rett for ekstremistiske venstrehendte. Det er jo som kjente ganske mange venstrehendte som har begått alvorlige voldshandlinger oppgjennom historien. Ta dere i akt, når dere møter en venstremann!

Windingstad sa...

Nå er det vel ganske stor forskjell på voldstrusler og trusler om å brenne i helvete?

Synes parallellen du trekker er syltynn.

Knut Johannessen sa...

Windingstad: Det er vel avhengig av om de også har angitt tidspunktet for når hun skal brennes?

Windingstad sa...

Hehe, det er uansett en liten forskjell på konkrete voldstrusler og trusler om å brenne i helvete (med uspesifisert tidspunkt). Eller hur?

Når vi i tillegg kjenner til drapstrusler, drapsplaner (Westergaard) drapsforsøk (Nygård), eller drap (Van Gogh), ambassadebrenninger, o.s.v, så er det ikke rart at norske kristenfundamentalister får litt mindre oppmerksomhet enn muslimske fundamentalister.

Anonym sa...

"Fundamentalist" er et misbrukt ord, mange fundamentalister er prinsippielt ikke-voldelige, en fundamentalist er jo bare en som tar religion veldig alvorlig og gjerne leser teksten veldig strengt. "Fundamentalisme" som begrep ble vel først brukt om strenge protestanter i USA og da som en hedersbetegnelse.

"militant" eller "ekstremist" er et langt bedre ord når vi tenker på voldelige.