onsdag, februar 13, 2008

VG på sitt aller beste

Det finnes ingen annen norsk avis med så mye ressurser som VG. Derfor er det heller ingen måte på hvilke journalistiske godbiter de er i stand til å grave frem. Jeg blir stadig vekk imponert. Slik jeg ble det i dag.

I sin aldri hvilende jakt på ferskt statsrådsblod har stjernejournalisten Alf Bjarne Johnsen i dag følgende scoop:

Feiret 17. mai i Osmundsens hage

Og om du skulle være i tvil, så er det ikke journalisten, men Ida Hjort Kraby som har gjort det. Riktig nok var dette på begynnelsen av 90-tallet, altså 15-16 år siden, men allikevel. Det får da være måte på samrøre.

Jeg sier som VG-journalisten i "Hallo i uken": Det er ingen som aner hvilket arbeid som ligger bak en slik avsløring. Om ikke Johnsen får Skup-pris for denne, så er verden urettferdig.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Med min korttidshukommelse tror jeg det kan være lurt å begynne å skrive ned alle jeg omgås 17 mai og andre helligdager fra nå av. Sånn i tilfelle jeg skulle rote meg inn i politikken om en 20 års tid...

Knut Johannessen sa...

minneapolise: Smart trekk. Jeg foreslår at du allerede nå sender listen til VG, slik at du ikke blir beskyldt for å holde noe tilbake. Kanskje du burde legge den på bloggen din også.

Problemet mitt er at jeg har passert middagshøyden og har problemer med å huske hvem jeg var sammen med 17. mai i fjor. Men så blir jeg heller ikke statsråd da. Heldigvis for landet. Og meg selv.

Anonym sa...

Jeg har følgende sjokkerende avsløringer i samme gate:
Lederen for stortingets kontroll og konstitusjonskomite (Lodve Solholm, FrP) faktisk har vært observert i festlig lag sammen med nåværende og tidligere stortings og regjeringsmedlemmer.

Anonym sa...

Vi går en krevende tid i møte, i allefall vi som stiler mot toppstillinger i staten.

Utdrag fra mitt synderegister:
1) i 2007 var jeg på en hagefest der også J. Stoltenberg deltok (sammen på ca 800 andre), på et punkt dultet jeg borti ham ved buffeen, vi sa begge unnskyld. Kan dette regnes om nært vennskap, eller er det fjernt bekjentskap?
2) i 2004 var jeg i 17.mai fest der også Jagland og Ulltveit-Moe deltok (sammen med ca 200 av Umoes nærmeste venner). Er både jeg og Jagland korrupte?

Dette ække greit.

Anonym sa...

Jeg synes forresten VG hadde en dårlig sak. Festen skjedde jo ute i hagen. "Nært vennskap" innebærer jo at man blir invitert inn i stuen, kanskje til og med inn på kjøkkenet.