torsdag, oktober 30, 2008

Snøen som falt for 11 år siden

Alle medier har gått av skaftene i dag. De politiske kommentatorene har løpt fra studio til studio. For å kommentere noe "alle" vet og har forstått. VG ryddet til og med forsiden. På grunn av 3 tall og 1 ord. 36,9 og dum. Det er faktisk helt absurd. Og viser bedre enn noe annet flokkmentaliteten og manglende evne til nyskaping i politisk journalistikk.

Jeg innrømmer at jeg er interessert i politikk. Kanskje i overkant noen ganger. Men å høre og se en rekke av våre politiske journalister sitte å koke suppe på en ørliten spiker er en spesiell opplevelse.

Jeg tror "folk flest" i disse krisetider er opptatt av helt andre ting enn hva Torbjørn Jagland sa og ikke sa og hvilke strategiske overveielser som lå til grunn foran valget i 1997. Jeg ser den historiske interessen for dette, men å legge en helt masse tolkninger i hva Gro sa og tenkte, er like interessant, som å se maling tørke.

De fleste som er interessert og kjenner til norsk politikk har vel aldri vært i tvil om hva Gro mener. Jeg tror ikke at Gro mener at Torbjørn Jagland er dum. Men i likhet med de fleste, meg selv inkludert, har hun rett i at det var dumt av Jagland å stille kabinettspørsmål slik han gjorde

2 kommentarer:

Anonym sa...

36,9 er da ett tall?

Knut Johannessen sa...

anonym: OK da!