fredag, februar 20, 2009

Vox leser fredagslyrikk - Tilgivelse

Det er mulig at det er dette diktet av Danmarks store dikter Benny Andersen, Knut Storberget ville sendt sine nærmeste medarbeidere i dag. Kanskje?

Tilgivelse

Når nogen har gjort mig fortræd
er jeg den første til at tilgive
osse selv om der ikke er andre
en fremstrakt hånd
er noget meget vigtigt
selv om der sommetider
ikke er nogen til at tage den
for ofte aner folk ikke
at de har såret én
de ser bare på hånden og siger
skal du allerede gå
og så er det så besværligt at begynde at
forklare
men det luner en selv at vide
at man har tilgivet dem
selvom de ikke er klar over det
lige i øjeblikket.

5 kommentarer:

Vildo sa...

Ikke for å være uærbødig, Vox.. Men jeg vet ikke om disse posteringene av "Fredfagslyrikk" egentlig fenger noen av dine lesere.. Nåvel...

Anonym sa...

Nei, det vet du ikke, Vildo.
Og jo, det gjør det.

Knut Johannessen sa...

Vildo:Jeg tror du tar feil. Og om du ikke tar feil, så spiller det ikke noen rolle. Jeg har en stor andel av intelligente lesere som vet å sette pris på kulturelle innslag. Som f.eks abre. Og jeg har ikke gitt opp håpet for den andelen som ikke er så intelligente.

Derfor kommer dette til å fortsette uansett om det fenger 1 eller 1000. Det er det flotte med å være bloggeier og eneveldig redaktør.

Så bare på trass skal du få ett ekstranummer. Av Olav H. Hauge:

Eit ord
- ein stein
i ei kald elv.
Ein stein til -
Eg lyt ha fleire steinar
skal eg koma yver.

Vildo sa...

Pryl som fortjent, antakelig, både fra Vox og abre. Nåvel, - smaken jo som kjent.... Antydninger om at jeg skulle være uintelligent forbigår jeg i... Poesi er en problematisk genre. For det finnes for få virkelig gode produsenter. Personlig foretrekker jeg prosaen. Og yndlingsforfattere er Tarjei Vesaas, Sigurd Hoel, og til dels også André Bjerke. Men Vesaas er nok best. Har du lest "Isslottet", Vox? En varere og mer følsom skildring av hug og skjebne er det knapt mulig å skape, - selv om Vesaas selv sa at boka bare kom ham i penn på ei fjøl.. :-)

Knut Johannessen sa...

Vildo: Så, så ikke så såret og vonbråten nå :-) Noen spissformuleringer på en fredagskveld må tåles.

Men med Statcounter er det lett å se interssen for de ulike postene og fredagslyrikken er faktisk ganske populør. Manglende kommentarer må ikke forveksles med lav populiaritet.

Jo visst har jeg lest om Siss og Unn i Isslottet. Og jeg deler din vurdering av det er stor litteratur. Når det gjelder lyrikk så har jeg mer sans for hans kone, Olav H. Hauge og Jan Magnus Bruheim av de norske, men også Andre Bjerke.

Av norske forfattere så er nok Knut Hamsun og Johan Bojer øverst på lista. Markens Grøde har jeg lest mange ganger. Og blir aldri lei.