lørdag, november 24, 2007

De siamesiske tvillingene - NRK og Norsk Tipping

Jeg har forsåvidt forsonet meg med tanken om at Norsk Tipping og NRK er norsk offentlighets siamesiske tvillinger. Ingen har turt å skille dem.

Selv om jeg ikke spiller, kan jeg godt forstå spenningen når man har levert en lottokupong og setter seg ned for å følge trekningen direkte. Gjerne med familien samlet.

Hvor godt dette sitter i ryggmargen til Norsk Tipping fikk vi illustrert torsdag kveld. Da innførte Norsk Tipping det nye spillet "Sjefs-spark". I beste sendetid sparket styreformannen adm. dir. Reidar Nordby.

Nordbys familie satt benket og ventet sikkert at Sigmund Thue igjen skulle rose Nordby og fortelle hvor uerstattelig han var. Men Nordby tapte trekningen og mistet jobben.

Jo da, jeg mente det var riktig å sparke Nordby. Men litt anstendighet får man utvise. Jeg tipper at Thue hadde fått en telefon fra Giske. Og Thune var så svimmel etter å rotert rundt sin egen akse med stadig nye forklaringer og bortforklaringer at han fant ut at Redaksjon En var passende arena.

Siden jeg er i gamblerhjørnet så vedder jeg på to ting til:

1. Giske sparker Thue som styreformann innen 30 dager.
2. Nordby får en ny avtale om å virke konsulent, men da i sitt eget selskap. Og da blir regningen større enn 1,6 millioner.

1 kommentar:

Amos Keppler sa...

Samspillet er et bedrag til å slå i hjel alle bedrag. Mens det nroske samfunnet angriper pokeren fordi den ettersigende skaper avhengighet skaper myndighetene en langt større, udiskutabel avhengighet så de skal slippe å bevilge penger til "kunst og kultur og idrett". Norsk Tipping er AS Norges kasino og skal beskyttes mot de store stygge ulvene (de utenlandske spillselskapene) for envher pris. Ulvene gir langt bedre odds og har langt mer rettferdige spill og siden det går opp for stadig flere og Norsk Tipping taper stadig større andeler går norske myndigheter, uansett "borgerlig" eller "sosialistisk" regjering til stadig sterkere ytterligheter for å beskytte barnet sitt.

Det er skikkelig sykt.

Ja, det er riktig å sparke Nordby. At han har fått holde på så lenge er typisk. Men han er bare en enkelt representant for et korrupt system. Derfor ble han også sparket i beste sendetid. De gjorde det i et forsøk på å fortsette det velykkede bedraget.