tirsdag, mars 11, 2008

Men nå holder de kjeft

Jeg går ut fra at de fleste husker venstresidens hardkjør mot opsjonordninger i fjor. Det var ikke måte på hvilken ulykke landet ville vederfares om Reiten & Co fikk utløst sine avtaler. I alle fall ville lønnsforhandlingene bli ødelagt.

Men også venstresidens folk er glad i penger. Men når deres egne får utbetalt risikofrie millionbeløp, så lister man seg rundt på sokkelesten og alle holder kjeft. Men taushet kan også tale.

Gerd-Liv Valla signerte avtalen og Roar Flåthen sørger for utbetalingen. Dermed kan Alf Hildrum (nå TV2-sjef) og hans ledergruppe fra A-pressen sope inn 57 millioner blanke kroner. Av disse går 25 millioner i Hildrums lomme.

Selv om dette ikke er helt likt en opsjon, så har det vært en risikofri investering som ligner sterkt. Så da kan vi bare vente på Per Østvold, Jan Bøhler og Arne Strand, for å nevne noen få. Ja, for de mener vel noe om denne saken også?

Mitt yndlingssitat fra Tikkanen: ”Dobbeltmoral er bra. Mister man den ene, så har man den andre igjen”, ser fortsatt ut til å ha gyldighet.

2 kommentarer:

Admiral_Gringo sa...

Det er hvordan maktmennesker reagerer på urett, som skiller samfunnsbyggere fra nettverkshorer.

Anonym sa...

Et prinsipp er noe man har til man skaffer seg et nytt.

Jeg forstår ikke hvorfor de personene som sitter nærmest kassa skal få lov til å forsyne seg ekstra. Før kalte man dette kassasvik eller sågar svindel, i dag kalles det incentivordninger og corporate governancne. At Valla og Flåthen har adoptert disse kapitalistbegrepene sier en god del.