Både Dagbladet og VG har topp-oppslag i dag om Støres nesten-ansettelse i Høyre. Som om det skulle være en nyhet. Forresten det er ikke bare disse to avisene. Ett kjapt søk på nettet viser at ALLE har saken. Morsomt. Men mest tragisk
Støre har sagt ja til nominasjon i Oslo. Det er det selvsagt noen som ikke liker. Så da har man lekket til avisredaksjonene om Støres fortid som nesten-høyremann.
Dette er ingen nyhet. Det er allment kjent blant absolutt alle med noe interesse for politikk. Selvsagt også blant alle landets redaktører og politiske journalister med respekt for seg selv og sitt yrke.
Og det var ingen topp-jobb som VG skriver. Politisk rådgiver er ikke en topp-jobb. Men man må få lov til å undre seg over at fortidens media til de grader lar seg bruke. Det er ikke spesielt imponerende.
Spesielt lite intelligent fremstår meningsrobot Frank Aarebrot:
Valgforsker Frank Aarebrot sier til NRK at det kan svekke troverdigheten å gå fra ett parti til et annet.Han kunne for eksempel sagt at dette har overhodet ingen betydning for Støre. Det er en sak som er over 2o år gammel.
- Generelt kan man si at at folk som skifter parti, ikke øker sin troverdighet. Men det vi må vurdere, er hvor lang tid det tar fra man går fra det ene standpunktet til det andre, sier Aarebrot til statskanalen.
Man nesten mistenke Støre for å gjort dette selv via sitt rådgiverapparaet. For om Fiskvik & Co tror at dette skader Støre, må de tro om igjen.
Taperne er en gjeng stupide journalister og redaktører. Som publiserer en 21 år gammel nyhet som heller ikke er en nyhet. God bedring.
6 kommentarer:
Jeg velger å tro at Frank Aarebrot faktisk har kommentert på noe annet. Kan se for meg at han fikk spørsmålet "Kan det svekke troverdigheten når en politiker går fra ett parti til et annet"
Eller noe i den dur.
Christian: La oss håpe du har rett. Men jeg er ikke alltid like imponert over de professorale kommentarer.
Best var Dagbladets "- Jeg var ung og søkende"-oppslag. Liknet litt på Mette-Marits "ung og søkende" forklaring?
Vel, i alle fall: har man vært sympatisør av Høyre så bør man kunne presentere en god forklaring.:) Jeg lurer på om ikke Støre og Mette-Marit har fått hjelp av samme rådgiver.
Alle gjøres om til partitopper i mediesammenheng. Er du lokallagsleder i FpU og har skrevet noe dumt om homser? Da forfremmes du til FrP-topp.
Det "ryktes" at VG har fått inn tips om at Støre ble tilbudt jobb som rådgiver for Per Ditlev-Simonsen da han var forsvarsminister, men takket nei - fordi han kun ville akseptere et tilbud om statssekretærstilling. Så vi har tilsynelatende ikke hørt siste ord om saken.
La meg bare presisere noe ift det jeg skrev over; med "ryktes" mener jeg at VG har begynt å ringe rundt for å sjekke sannhetsgehalten i dette. Og hvis man skulle ville spekulere i hvor tipset kommer fra, så får man se på hans politiske motstandere i AP, ikke hans nesten-kolleger i Høyre.
Flott post. Fullstendig enig. I tillegg så er det interessant med de som kritiserer broilere innen politikken, og mener at flere norske politikere burde ha ekte arbeidserfaring. Hvilke politikere står vi i tilfellet igjen med da? De som valgte rett parti i en alder av 10 år, holdt seg i samme parti siden, skaffet seg sin politiske tyngde ved siden av den vanlige 8-16 jobben?
Legg inn en kommentar