onsdag, juli 05, 2006

Med reguleringer skal landet bygges

De rødgrønne sier som vanlig en ting og gjør noe helt annet. Fra Soria Moria-erklæringen kan siteres: "Regjeringen vil styrke enkeltmenneskenes innflytelse på egen tilværelse". Nå er vi ikke i stand til å kjøpe egen bolig uten bistand fra regjeringen. Slik tolker jeg forslaget om å regulere at bud på bolig må stå minst 24 timer etter siste annonserte visning. Men bare for salg som foregår via megler.

Det er godt mulig at et overopphetet boligmarked gir noen aparte utslag, men det er name of the game å kunne sette budfrister som passer den enkelte. At disse blir vel korte noen ganger er ikke noe grunn til å regulere dette. Regjeringen får ha tillit til at vi er i stand til å vurdere selv.

Vi skal være voksne nok til å sette barn til verden, men ikke selv å bestemme hvor lenge et bud skal gjelde. Dette blir nok en dusteregulering som man finner en enkel omvei på. Det er bare å avtale bud direkte med selger og så er den saken i orden. Dette er ikke i tråd med å styrke enkeltmenneskenes innflytelse på egen tilværelse, men mer i retning av at "Vi vet bedre enn deg og skal sørge for at du ikke gjør noe dumt". Sorry, det liker jeg ikke!

1 kommentar:

Nemo sa...

Mitt motto har lenge vært at: "Resultatet av politikk er som regel det motsatte av det påståtte mål."

Av og til uten at politikerne er klar over det til og med!

Det er kanskje mest skummelt.

;o)