tirsdag, juli 04, 2006

Spar oss for truslene

Sosialister liker å bruke maktgrep for å få viljen sin. Trusler inngår i slike maktgrep. Det blir litt for tilfeldig når først Trond Giske og i dag Ågot Valle trekker frem at pressestøtten er i fare når selskaper som Mecom blir en aktør i norsk medieverden.

Det er et ufint spill. Vi kan ikke ha det sånn at så snart det dukker opp noe som politikere i posisjon ikke liker, så skal det trues. Både Giske og Valle vet utmerket godt at mange av avisene i dag ikke overlever bortfall av pressestøtten.

Derfor blir det maktmisbruk når dette utnyttes i debatten om eierskap. Pressestøtten utbetales etter klare regler. Dersom en eier tilfredstiller disse kravene skal støtten utbetales uavhengig av om eieren heter Mecom, Schibsted, A-pressen eller Bygdebladet AS. Det er ikke vanskeligere enn det.

Å bruke Mecom som den store stygge ulven blir et retorisk grep som sosialistene kan spare oss for. Forøvrig mener jeg at pressestøtten bør avvikles. Å betale for at noen trykker gårsdagens nyheter på døde trær tilhører en forgangen tid.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan hende makten er redd eierskapet skal gi mindre autoritetstro og statstro presse.

Pr i dag behandles rettsvesenet, barnevernet og politiet som sannheten i egen person.

Utenlandsk eierskap kan gi norsk presse litt videre perspektiver. Jeg tror nemlig ikke den redaksjonelle friheten er så stor at den ikke påvirkes av eierskapet.

Knut Johannessen sa...

Siden eiere ansetter redaktører, så tror heller ikke jeg at man kan være helt upåvirket.