søndag, november 04, 2007

Ekspert borte - fiasko hjemme

Eksperter er så mangt. Media er fulle av dem. Enten er tiltroen til egne krefter fraværende, eller så er det moteriktig å holde seg med egne "eksperter". Det kan selvsagt være fornuftig å hente inn eksterne kommentatorer som har tung kompetanse på sine områder, men da forventer jeg at de kan levere.

Jeg er som du sikkert har skjønt meget skeptisk til mange av dem. Jeg har i et langt yrkesliv truffet mange av dem og det er ikke alle som har passert syretesten.

To av ekspertene som har fascinert meg er Erik Solèr og Magne Lerø. Erik Solèr er ekspertkommentator i fotball på TV3. Han vet alltid hvordan andre skal gjøre det. Det har han gjort lenge. Sjelden har vel noen fått senior-Eggen til å tenne som Solèr. Han burde kanskje brukt litt mer tid i Kristiansand og litt mindre i studio. I Start ser det ut som om hans ekspertise har vært savnet.

Magne Lerø er tydeligvis NRKs favoritt-ekspert på ledelse. Noe han må ha blitt etter å være daglig leder for og redaktør i Ukeavisen Ledelse. Økonomien i avisen er en katastrofe. Den har aldri tjent penger og i fjor presterte den å tape 6,5 milloner av en omsetning på 20. Det er imponerende. Og denne bedriften ledes av "ledelsesekspert" Magne Lerø.

Kanskje Lerø burde konsentrere seg om å levere resultater i stedet for å løpe fra studio til studio for å fortelle andre hvordan de skal gjøre det.

For å sitere den svenske forfatteren Hjalmar Söderberg: "Det finnes ting man må være fagmann for ikke å forstå."

1 kommentar:

Anonym sa...

I sakens anledning skal der også legges til at Ukeavisen Ledelse i sin tid rangerte John Fredriksen på bunnplass i sin "topplederundersøkelse" - til tross for at rederen er utilnærmelig hva gjelder resultater.