onsdag, november 21, 2007

Å vinne i Lotto

Man trenger ikke kommer fra "Værdarn" for å vinne i Lotto. Noen ganger holder det å komme fra Hamar. Og være adm. dir. i Norsk Tipping.

Det er en ytterst pinlig sak. Først blir Reidar Nordby tatt for skattejuks. Så premierer styret ham for det. Ved at han beholder lønn og frynsegoder. Bortsett fra plenklipperen da. Det er ikke mye plen du får klippet for 50 000 i året. Det er et godt signal man sender. Statlig eid og med en rødgrønn generalforsamling.

Reidar Nordby er så viktig for Norsk Tippings fremtid at man ikke klarer seg uten ham. Om man skal tro styreformann Sigmund Thue. Det skal man ikke.

Nordby selv forlangte å få beholde lønnen:

- Lønnsspørsmålet kom opp i forbindelse med at vi diskuterte arbeidsoppgaver og betingelser i hans nye stilling. Det var Nordby som tok opp at han ville beholde direktørlønna på 1,6 millioner kroner, sier Thue til kanalen.
– Kompetansen Nordby har etter å ha jobbet med internasjonale spørsmål, er han ganske alene om, sier Thue som også forsvarer at den avgåtte administrerende direktøren beholder millionlønna.

Kulturministeren og Norsk Tippings høye beskytter, Trond Giske er inne på det samme:

– Nordby sitter inne på mye internasjonal kompetanse som Norsk Tipping har bruk for, sier Giske.

Det forteller meg at Nordby ikke har gjort jobben sin som daglig leder. At han ikke har sørget for at hans kompetanse på internasjonale forhold er videreført til andre i organisasjonen. Om man skal forfølge styrelederens logikk, så ville det internasjonale arbeidet i Norsk Tipping bli skadelidende om Nordby skulle få en takstein i hodet i morgen.

God ledelse handler om at organisasjonen ikke er avhengig av enkeltpersoners kompetanse i en grad som skader bedriften om han eller hun blir borte.

Sannheten er kanskje litt annerledes. Jeg vil anta at det er mer morsomt å spise høye canapèer og drikke årgangschampagne blant de store gutta, enn å hilse på lottovinnere fra Værdarn. Derfor har Nordby tviholdt på dette selv. Og fortsetter med styrets velsignelse.

Mannen burde fått lov til å slutte. Da ville han ha fått tid til å klippe plenen selv.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så enig, så enig :D

Eirik Løkke sa...

Legg ned hele norsk tipping!

Innfør spilleavgift på noen prosent for alle som vil drive gambling i Norge, og bruk dem på frivillighet, så har du kompensert for pengene til norsk idrett, og gjerne noen prosent til å behandle avvikerne som ikke kan styre egne penger.

Men vær så snill å få vekk den jævla (unnskyld språket) arrogante, maktmisbrukende og korrupte monopolisten Norsk Tipping. Ikke at jeg tror griske Giske kommer til å gjøre noe så fornuftig.

Carl Christian sa...

..styrelederen tok deg i hvert fall på ordet...
var kanskje ikke nødvendig å gjøre det på direkten men, men...


...synes forøvrig at også du må innse ditt ansvar her Vox... det var tross alt DU som åpnet den døra slik at denne oppsigelsen kunne skje på en slik uheldig måte... ;) (- jmf annen nyhetssak denne uka)

Knut Johannessen sa...

Virrvarr: Jeg trodde vi var enige om å være uenige. Uansett. :-)

Eirik: Jeg skjønner ditt utbrudd. Det blir ingen smakfull saus av å blande NT og NRK i samme gryta. Men Giske kommer ikke til å gjøre noen endringer.

Carl Christian: Jeg takker for tilliten :-)

Styreformannen burde også ha vett nok til å gå av. En ting er at jeg ønsker Nordby ut, men jeg er sterk tilhenger av normal anstendighet også i slike tilfeller. Å sparke ham i beste sendetid på Redaksjon En, var utrolig.

Hr. Thue har bevist at han ikke takler oppgaven som styreleder i Norsk Tipping. Jeg gjetter at Thues styreformannstid er over innen 1 måned. Man kan si mye om Giske, handlekraft har han.