torsdag, desember 13, 2007

Oh hellige enfold

De rødgrønne jubler for Spetalen, Stordalen og Gusevik. De er de rødgrønnes siste håp i Norske Skog. Verktøykassa er tom. Det er lenge til valg, det er vinter og ingen politikere gidder å reise til Hønefoss eller Skogn.

De rødgrønne anført av Jan Bøhler og Inge Ryan jubler over de 3 musketerer som har feid inn på banen i år som i 2005. Lydnivået deres er det ikke noe å si på.

– Hvis oppkjøpet betyr at de vil satse i Norge, så er det veldig bra. Norske Skog trenger slike eiere, mener Ryan.

Han får følge av Jan Bøhler, stortingsrepresentant og leder i Oslo Ap.

– Vi skal ikke undervurdere deres vilje til å fortsette virksomheten i Norge, slik de også ville med Union i Skien. Deres initiativ fortjener absolutt å bli tatt på alvor.


Hallo? Er det noen hjemme?

På en meget elegant måte viser de rødgrønne sin handlingslammelse. De setter sin lit til 3 turbokapitalister som har en eneste målsetning med å kjøpe ca. 6% av aksjene. Tjene mest mulig penger på kortest mulig tid. Den dagen Spetalen blir langsiktig, skal jeg begynne å gå på vannet.

Det Spetalen, Stordalen og Gusevik gjør, er ikke galt. Det er ikke umoralsk heller. De har funnet noe i balansen til Norske Skog som trigger dem. Spetalen er i verdensklasse til det. Dette ønsker de å få frem verdiene av. Da stiger kursen og gutta får en exit i 100 mill-klassen. Fordi ledelsen har sovet i timen. Det gidder jeg ikke å hisse meg opp over.

Men hvis Bøhler og Ryan i sin klamme omfavnelse av de 3 herrer, tror at de har fått inn en langsiktig eier, så er de dummere enn jeg fryktet. I den grad det er mulig.

Inntoget til Unionen(sic) som gutta har kalt selskapet, skjer til maksimal sigarføring. Det sørger Stordalens ropert, Hans Geelmuyden for. Slik det skjedde i Skien i 2005. Stordalen legger an sin breieste Porsgrunndialekt og sjarmerer rødfargen av Bøhler og Ryan. Godt gjort.

I 2005 mente de 3 investorer at det var overkapasitet på avispapir og at Follum Fabrikker burde legges ned. I år skal den visstnok leve videre. Analysen er tydeligvis endret.


Det som gleder meg aller mest, er at selv kraftsosialister som Bøhler og Ryan har skjønt at de skal holde fingrene av fatet. De stoler heller på at 3 investorer, der i alle fall en av dem står for noe av de arbeiderbevegelsen hater mest, kortsiktige klipp og raid av bedrifter, skal gjøre jobben for dem. Det kommer de kanskje til å gjøre, men ikke på den måten de rødgrønne håper og tror.

Det er ikke forbud mot å være naiv i Norge, men man straffes for det.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Men hvis Bøhler og Ryan i sin klamme omfavnelse av de 3 herrer, tror at de har fått inn en langsiktig eier, så er de dummere enn jeg fryktet. I den grad det er mulig."

Tiltredes! :-)

Du skal ikke se bort ifra at de tre vise menn akter å "ta en Røkke", og lure næringsministeren til å kjøpe deres eierandel med god fortjeneste.
:-D