mandag, desember 10, 2007

Revolusjon innen eldreomsorgen

Fra april neste år vil alle eldre pleietrengende få sitt eget budsjett. De får et avtalt beløp på kontoen og kan selv velge hva slags hjelp de trenger og ikke minst hvem som skal få gi denne hjelpen. Helseministeren lanserte i dag "Personlig omsorgsbudsjett".

Statsministeren sier:
"Støtte til den enkelte og familier når de trenger det, er svært viktig for oss alle. Dette forslaget til personlig budsjett, vil tillate at alle som trenger det, får sitt personlige budsjett og gjør at den reelee kontrollen blir lagt i hendene til de som trenger omsorg. Noe som bidrar til en langt mer personlig og ansvarlig omsorg."

Helseministeren sier:
"En av mine viktigste prioriteringer er å utvikle et nytt omsorgssystem som gir folket maksimal kontroll over deres egne omsorgsstjenester."

Nei, det har ikke vært statskupp i Norge. Carl Ivar har ikke blitt helseminister i Siv Jensens regjering.

Dette er hovedpunktene i Labours nye eldreomsorg. Jeg refererte i går i en bloggpost til en artikkel i Observer/Guardian.

I dag la den engelske regjeringen frem forslaget. Som til forveksling er veldig likt FrPs. Om du skulle være i tvil. Regjeringen i England ledes av Jens Stoltenbergs gode venn: Gordon Brown. Som er sosialdemokrat.

Jeg er ikke noen stor FrP-tilhenger. Men noen ganger finner også en blind høne et gullkorn.

For de som er strålende fornøyd med dagens eldreomsorg. I dagens Aftenposten Aften har daglig leder ved Sagenehjemmet, Inger-Marie Kullerud en meget tankevekkende artikkel. (Dessverre ikke på nett ennå) der hun refser skjemaveldet og kvalitetssikringen i eldreomsorgen. Som går ut over det som egentlig er kvalitet. Å vise medmenneskelighet.

Ingen kommentarer: