lørdag, desember 01, 2007

Terrarister må få strafferabatt

Den kjente forsvarsadvokat Tor Erling Straff sier i en pressemelding i dag at de terraristene som er involvert i Terra-skandalen må få en betydelig strafferabatt. De er ofre for en kultur der man setter sin ære i å lure folk, sier den kjente advokaten.

Man kan ikke bruke den samme strafferammen for disse stakkars menneskene. Vi må huske at disse hører til en kultur som har andre æresbegreper enn etiske nordmenn har. Man er under sterkt press hver eneste dag enten fra øvrige ansatte, ledelse eller konkurrenter.

Alle har et press på seg til å finne noen godtroende mennesker eller kommuner som de kan pushe dårlige investorprodukter på. Dette preger deres handlinger og er vanskelig å forstå for de som ikke har bakgrunn fra denne kulturen.

I finanskretser regnes det ikke som en særlig alvorlig forbrytelse å ikke fortelle om risiko eller aller helst lyve om den. Ja, det faktisk mange i kulturen som mener at dette ikke er en forbrytelse overhodet.

Derfor er det viktig at rettsvesenet tar denne kulturforskjellen alvorlig og sørger for at om noen av terraristene blir tiltalt, så må de få en betydelig strafferabatt. Gjerne på flere millioner, sier Straff i et intervju med Vox Populi.

Ingen kommentarer: