fredag, juni 13, 2008

Må en journalist i Dagbladet kunne skrive?

Det er ok at Dagbladet fortsetter sin spikersuppekoking på Åslaug Hagas unnlatelsessynder. Noe må jo journalistene fylle dagene sine med. Det er verre at de ikke kan skrive.

Det er tydeligvis lenge siden korrekturleserne ble kastet på dør i den blekka. Det må man dessverre gjøre når skuta synker. Men er det en forutsetning for å få jobb der, at man ikke besitter basale kunnskaper i norsk rettskrivning? Var det statsrådblodtåka som rant ned i øynene? Eller kanskje var det planleggingsdag i barnehagen, så barna fikk leke med foreldrenes PC? Who knows?

Blant godbitene finner vi:

-Statsminister Stolteberg har snakket med Åslaug Haga om byggetabbene. (er nå rettet til Stoltenberg)

-På en pressekonferanse i går, sa en gråtkvalt minister at hun hadde vurderte å trekke seg fra sin stilling etter de mange negative medieoppslagene.

-Statsministeren ønsker tydeligvis ikke og blandes inn i Hagas problemer.

- Hva slags reglebrudd og lovbrudd er det greit at en statsråd gjør?


-Det skjedde etter at Dagbladet avslørte at hun hadde innredet en garasje til bolig på feriestedet nødvendig godkjenning


-Men dette har du konkret snakket med henne om dette?

Sitatene er løsrevet fra teksten og er et eksempel på hva journalistene har prestert i dag. Jeg regner med at Dagbladet retter opp i trykkleifene, så derfor kan du se den originale siden her.

Jeg har ikke orket å tenke på tegnsettingen. Det er ille nok som det er. Men jeg gir gjerne de stakkars journalistene et gratis råd. Bruk denne nettsiden, så går det kanskje bedre neste gang.

Var det kulturavis dere skulle være, Anne Aasheim?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Slik utviklingen går i Dagbladet antar jag at Anne Aasheim er glad hver morgen hun står opp og fortsatt her en avis som skal gis ut?

Knut Johannessen sa...

Hjorthen: Det er nok en korrekt observasjon. Jeg vet at det ikke er godt for blodtrykket å gremmes over språket i media. Mange oppfatter nok dette som bagateller og uvesentligheter. Men det sier faktisk noe om nivået og ambisjonene i Dagbladet.

Jeg liker å lese gode artikler. Når journalisten behersker språket og bruker det bevisst, er det en avdypsgrunn avstand mellom det gode og det dårlige. Gårsdagens artikkel i Dagbladet var lavmål.

Jeg vil tro at noen av de skriveføre pennene som er blitt overflødige, gremmes. Samtidig som de er glade for å slippe forfallet.

Anathema sa...

Vet ikke om jeg skal le eller gråte. Tror jeg må le: Haha... Forferdelig. Og alt fra samme artikkel, ser det ut til?

Knut Johannessen sa...

Anathema:Jeg var også i tvil, men gråten var svært nære. Jo da, alt var i samme artikkel. Det er helt tydelig at sommervikarene har inntatt både tastatur og desk.

Anonym sa...

Når man først er inne på at "det er greit å gjøre feil, men når man er statsråd for byggesaker så kan man ikke gjøre feil i byggesaker." Så kunne man godt tenke over at "det er en ting å skrive dårlig, men når man er journalist i en av norges største aviser, da..." hva passer i den mon tro?

Anonym sa...

Den gangen for lenge siden da jeg studerte fremmedspråk, ble vi oppfordret til å være litt forsiktige med aviser. Avisene bruker ikke alltid korrekt språk, ble det sagt.

Utlendinger som vil lære norsk må jo holde seg langt unna Dagbladet og VG. "Bruker ikke alltid korrekt språk" blir jo her tidenes understatement.