lørdag, juni 07, 2008

Hva skal Høyre med fiender?

Blant sin supporterskare har Høyre noen mennesker som ofte er mer besværlige enn deres verste fiender. Ola Mæle er en av disse. Først proklamerer han at han vil sørge for et spleiselag for Høyre og Frp som matcher LOs milde gaver til de rødgrønne. Det er forsåvidt greitt nok.

Men det virker som om deler av fiffen lider av et Jens Stoltenberg-kompleks. Litt sånn "hvem-kan-pisse-høyest-på-veggen". Først ute var Hagen, som ble et lett bytte for Stoltenberg.
Nå har Mæle, tydeligvis inspireret og tiljublet av 180 av sine nærmeste venner, som han har invitert til forsinket 50 års-feiring i St. Tropez, plukket opp hansken.

- Jeg vil gjerne provosere litt. Men Jens (Stoltenberg red. anm.) og Jonas (Gahr Støre red. anm.) tør vel ikke ta en debatt uten å spørre hva Kjetil Try, Ap´s reklameguru mener. Han har skapt hele partiprogrammet. Det er ikke mye Jens og Jonas tør å gjøre på egen hånd, sier Mæle til Dagbladet imellom sjampanjekorkene på den franske solkysten.
Sannsynligvis innser han at timingen ikke er perfekt:

Selv innrømmer millionæren at kulissene i St. Tropez ikke er de beste for et politisk utspill, skriver Dagbladet.

- Hvis man ønsker å vinkle dette negativt, er det sikkert mulig. Det ville nok Martin Kolberg og Jens gjort. Jeg er ikke redd for å møte dem, men de sklir unna debattene, og er mer opptatt av å skape seg et fiendebilde og bruke oss som hoggestabbe, sier Mæle som gjør et poeng av at han har hatt tilhold i St. Tropez siden lenge før han ble rik.


I dette tilfellet leder Jens 1-0 uten å ha sagt ett ord.

Både Hagen og Mæhle har bevist at det ingen korrelasjon mellom rikdom og klokskap. Sannsynligvis bidrar dyre og gode rådgivere til deler av rikdommen, mens de står for den politiske klokskapen på egen hånd. Innleid ekspertise burde vurderes på det området også.

Dersom enda en av Høyres "venner" melder seg på en duell med Jens, antar jeg at Høyres ledelse sender et rundskriv til sine sponsorer der de ber om bare penger, ikke ord. Om da ikke Mæle egentlig er AP-sympatisør og gjør dette på pur faenskap. Man kan jo aldri vite.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bare så det er sagt så har Hagen meldt seg ut av Høyre, trukket sin støtte til partiet og overført støtten til Frp.

Knut Johannessen sa...

Anonym: Her er du nok ikke helt oppdatert på fakta. Det er korrekt at Hagen meldte seg ut av Høyre i 2006 og uttalte at han ikke ville bidra økonomisk til partiet. På tross av det så gav han i 2007 gjennom sitt heleide selskap Canica, 2 mill til Høyre.

Kilde: Høyres hjemmeside: