fredag, juni 13, 2008

Rock`n Roll

Trond Giske, Guds gave til festival-Norge, fikk seg en lei overraskelse. Mannen som er vant til at alle landets festivalarrangører står i stram givakt når han kaster glansen sin over festivalen deres, møtte sin overmann.

Jørgen Roll i Norwegian Wood, takket høflig nei til ministerens ønske om gratisbilletter. Billetter kunne Giske få, men betale måtta han. Slukøret måtte han (eller forværelsesbetjeningen) rusle innom nærmeste postkontor for å hente billettene.

Giske som fortsatt er sjokkskadet over å bli behandlet som en mann av folket, sier til Dagbladet:

- Det er jo veldig vanlig at kulturinstitusjoner sender invitasjoner til kulturdepartementet, og noen ganger ringer vi og spør om det er mulig å komme, sier Trond Giske.

Og så takket slasken, Jørgen Roll, nei til dette generøse tilbudet fra Giske. At det går an.

Nå er Norwegian Wood en av festivalene som ikke trenger å kysse føttene til Giske, fordi de ikke får milde gaver fra hans departement. Rock and Jørgen Roll, sier vi som har betalt billetter av egen lomme.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Må si jeg gliste litt når jeg hørte på radioen at Giske ikke fikk billetter.

Men en ting jeg tenker litt på nå er at det står at forværelset til Giske var og hentet billettene. Ble det departementet, dvs. oss skattebetalere, som betalte Giskes Alanis Morissette-gilde?

Knut Johannessen sa...

Frank: Dette blir selvsagt spekulasjoner, men jeg vil anta at det kommer under rubrikken "studietur". Så egoistisk sett burde vi vært glad om Jørgen Roll hadde gitt ham billettene. Men jeg betaler gjerne noen kr. ekstra skatt for opplevelsen. Såfremt de blir øremerket for formålet.

Anonym sa...

Fortjent. Men som påpekt, suspekt at vi betaler hans festivaltur.