tirsdag, juni 24, 2008

Martin Kolberg knekker Mæle-koden

For vel 2 år siden kunne Martin Kolberg gledesstrålende meddele det norske folk at han hadde knekket FrP-koden. Som en Enigma hadde FrP utviklet et komplisert kodesett som det måtte en Kolberg til for å knekke. Siden han begikk det kunststykket, så har FrP bare vært en skygge av seg selv. Eller?

Beruset av sin suksess gyver han nå løs på neste prosjekt. De vulgære noveau riche. Folket uten dannelse og demokratiske rettigheter. De betaler jo ikke skatt, må vite. Og bidrar du ikke til felleskapet, så kan du holde kjeft. Ikke nok med det. Kolberg skal flå dem!

Men de rike trenger ikke miste munn og Mæle. Martin har det bare i kjeften.

Grunnen til at Ola Mæle og hans likesinnede kan slippe unna med personlig beskatning på 200 kr., heter "Stoltenbergfradraget." Klassekampen har en god beskrivelse i hvordan de rike slipper unna skatt.

Og de har heller ingen intensjoner om å endre det. For hvis de rike begynner å betale skatt, så mister jo Ap en folkefiende.

Arbeiderpartiet vil ikke fjerne skattefritak for de superrike. - Det er ingen hemmelig at Ap og SV er uenige her, sier Marianne Aasen Agdestein (Ap).

Den samme Aasen Agdestein har samme virkelighetsoppfatning av hva skatteinntektene til de rike betyr for velferdsstaten:

Øker heller momsen

Agdestein er på linje med Høyre-leder Erna Solbergs argumentasjon om at det ikke er de store inntektene å hente på skatteskjerpelser for de rike.

- Det er ikke nok milliardærer i Norge til at skatten fra dem kan monne noe særlig. Hvis vi virkelig vil hente inn pengene vi trenger til fellesoppgavene, burde vi heller øke momsen på vanlige forbruksvarer. Dette er en avgift alle må betale og som virkelig monner i Statsbudsjettet.

Så nå vet vi hva vi har i vente.

Så når Kolberg har knekket Mæle-koden så venter nye jaktobjekter. Kanskje noen andre som heller ikke "bidrar" noe særlig til felleskapet. Uføretrygdede og alenemødre bør se opp. Snart kommer det en kodeknekker nær deg.

Og i mellomtiden høster Ap fruktene av Kolbergs arbeid.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Fordelen med denne Kolberg er at han er muligens den fremste markedsføreren for FrPs politikk. Han snakker kun om den. Og det er fint. Da får nemlig FrP større fokus på sin politikk. Og dermed våkner velgerne opp, snur seg rundt og beveger seg mot høyresiden i politikken.

De ser at avgiftsmarerittet til naive sosilaister ikke lenger er det som skal til for å bygge dette landet videre.

Derfor må vi ha mer av Kolberg og mer kodeknekking fra den mannen. Han er et funn for norsk høyreside.

Anonym sa...

anonym:
Hysj, hysj!
Ikke si det så Ap hører det!
:-D

Knut Johannessen sa...

Anonym:Jeg tror du har rett. Han må være høyresidens våte drøm. Hver gang han kommer med et utspill, så gjør det utslag på meningsmålingene. Og det er ikke AP som vinner på det.

Anonym sa...

Hvilken formuefordeling mener du er den ideelle for et land som Norge? Den forandrer seg jo voldsomt for tiden, f.eks. har de femti(?) rikeste fått doblet formuen sin siden 2004(?), og antall milliardærer er også doblet.

Så altså, kjære Vox Populi, forenklingens stamfar: Når har forskjellene blitt store nok? Hva er målet ditt her?

Knut Johannessen sa...

anonym: Først av alt takker jeg for komplimentet: "Forenklingens stamfar" likte jeg. Problemet er at jeg tydeligvis ikke har gjort det enkelt nok. Jeg gjør et nytt forsøk:

Som du ser av bloggposten så er grunnen til at de virkelig rike ikke betaler skatt, en villet politikk som også AP står for. Det er bare å sjekke linkene og uttalelsene til Aasen Agdestein. Derfor blir Kolbergs uttalelser i dummeste laget.

Dersom man hadde lagt om til flat skatt (f. eks. 25-30%) som jeg har tatt til orde for før, så vil også de rike måtte betale skatt. Og fordelingen blitt noe annerledes.

Jeg klarer ikke å hisse meg opp over at folk lykkes og blir rikere heller ikke om antall milliadærer blir doblet. Kjempefint. Det er fortsatt noen mennesker i landet som ikke har forstått at de milliardene ikke er til personlig forbruk, men svært mye er låst i bedrifter som bidrar til vekst og sysselsetting.

En helt annen ting er at fordelingspolitisk så er det ikke nok rike i landet til at det er skatten som blir utslagsgivende. Det er bare å sjekke SSB så finner du nok ut av det.

Ble det enkelt nok?

Milton Marx sa...

Jeg har desverre enda ikke sett denne Kolberg live på TV, men han gjør seg også godt på bilder. En småynkelig fyr som prater bambus, og uimotsagt får definere hva som er APs politikk. Han er alt for perfekt til å være noen tilfeldighet. Det er da ikke mulig at et slikt objekt kommer dalende i FRPs hender sånn helt uten planlegging?

Det herlige med FRP-hatet, er at det oppildner de uforbederlige AP-folkene, samtidig med at de som er påvirkelige får sympati med FRP. Kjernen i AP greier ikke å se hva som skjer, mens avskallingen på kantene skyter fart. Og i takt med at AP krymper, fornærmer partiets talsmenn de frafalne, slik at de føler seg enda mer hjemme i sitt nye parti.

Jeg er redd at den eneste måten AP kan komme seg opp igjen, er om det offentliggjøres bilder av Kolberg sammen med hans føringsoffiser fra FRP - i stil med bildene av Titov og Treholdt.

Anonym sa...

Martin Kolberg er en svært kunnskapsrik person. Han argumenterer godt og har tyngde som er basert på langt mer enn overfladisk og forbigående sjarm.

Det er greit å bruke ham som frontfigur i innlegg som dette, men det blir lite raust å gjøre forsøk på fordumming ev en slik politiker for å score et poeng eller to. Det smeller bare tilbake og svekker hovedinnlegget:)

Knut Johannessen sa...

Jeg avviser ikke at Martin Kolberg kan være en kunnskapsrik person. Men i en del av sine utspill blant annet i den "innbilte" kampen mot rike, skjuler han det meget godt.

De fleste med noenlunde kunnskap om samfunnsliv og politikk har vel avslørt at AP ikke har lagt to pinner i kors for å "flå" de rike, men tvert i mot bidratt til ordninger som gjør de rike enda rikere. Jeg mener ikke at det er galt, men det blir uhyre dumt å forsøke å forlede det norske folk til å tro det motsatte.

Anonym sa...

Fantastic beat ! I wish to apprentice even as you amend your website, how could i subscribe for a weblog website?
The account helped me a acceptable deal. I were tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright transparent concept

Also visit my site: cellulite treatment reviews