torsdag, februar 26, 2009

Feige kolleger?

Jeg skal ikke henge meg på spekulasjonskjøret om hva, hvem og hvorfor når det gjelder Knut Storbergets sykdom. Vi får tidsnok vite hva som feiler ham. Jeg kan bare ønske ham god bedring og at han håpe at han snart er på beina igjen.

Han stod i det minste oppreist i stormen. Både når det gjaldt blasfemi og hijab. Det er mer enn vi kan si om hans kolleger i regjeringen. Dersom NRK har rett.

Hvis det var slik som NRK meldte i nyhetene kl. 21, så er det mye som tyder på at hijabsaken er behandlet i regjeringen. For en statssekretær sa følgende til NRK 10. februar:

«Regjeringa har hatt sin runde på det her, og vi står bak justisminsterens tilråding i saken. Vi har jo ikke tatt noen dissens, så da står jo regjeringa i utgangspunktet samlet. »

Hvis det er korrekt, så er det ynkelig at ikke flere av Storbergets regjeringskolleger har stått frem og støttet ham, men heller har foret offentligheten med rykter om både statssekretær, politisk rådgiver og/eller en overivrig byråkrat som skal ha tatt saken i egne hender.

Mens det er mye som tyder på at dette var en villedningsmanøver for at det regjeringen trodde var en eksperingssak, vokste til en storm i mediene og blant folket.

Er nyheten i NRK korrekt, er det en ynkelig gjeng i regjeringen som ikke står opp for en kollega. Men det er jo bare 6 måneder til valget, så da må vel man ofre noe.

Jeg er mer imponert over at de klarer å stå oppreist. Uten ryggrad.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg ønsker Knut Storberget god bedring.

Når det er sagt ser jeg frem til at han kommer tilbake og svarer kontroll og konstitusjonskomiteen, og jeg håper vi får en åpen høring om regjeringens håndtering av denne saken.

Vi, det norske folk, har krav på en forklaring på hvorfor regjeringen to ganger på rad har forsøkt å trumfe igjennom pro-islamske saker som folket og stortinget er sterkt imot, ved å hoppe bukk over normale demokratiske prosesser.

Mange vil fokusere på at dette dreier seg om islam, men det alvorligste her er at vi har en regjering som utviser forakt for demokratiet og det norske folk, og ikke engang har ryggrad nok til å ta ansvar for det de har gjort.

Anonym sa...

Svaret på ditt siste spørsmål er:
Bare man har tykk nok hud.

Det er all grunn til at Storberget har fått det kraftige mediepresset som han har. MEN det hindrer oss ikke i å vite at han er et medmenneske på samme måte som vi er. Det at han har vært under et umenneskelig press i det siste, gjør at vi samlet må støtte opp om han og ønske han lykke til og en kjapp bedring. Vi kan være så uenige som bare det når debatten står på, men det finnes viktigere ting.

FR sa...

NRK har jo hatt enormt mange "lekkasjer". Jeg tviler ikke på at de har fått dem, men det begynner å bli litt tullete nå. Først en lekkasje om at det var politisk sekretariat som gjorde dette, deretter en embedsmann og nå har man funnet tilbake til et gammelt intervju der det viser seg at hele regjeringen var med. Du verden.

Hilsen fra spekulanten

Anonym sa...

Det som virkelig er ynkelig er alle dem som har stått bak kritikken og presset, og som nå ønsker Storberget god bedring med ordene "håper det ikke skyldes presset han har vært utsatt for" (Carl I Hagen til VG)

Selv om Storberget må ta ansvar for rotet i eget justishus og må tåle et visst ubehagelig søkelys, syns jeg likevel dette er en av få statsråder som må få merkelappen for "godkjent levering" denne perioden. Han har måttet kjempe mot en ufin aksjonsmåte fra politiets fagforening og han har hatt begge lankene langt inn i virkelig brennheite stridstemaer med mye følelse i. Han har dog stått oppreist helt til han tryna onsdag kveld.
Jeg innbiller meg at mannen har et menneskelig hjerte i motsetning til andre politikere og statsråder som med årene har fått så hard hud at ikke noe går inn på dem. Jeg tror vi er best tjent med politikere som er laget som folk flest - og tror AP hadde vært tjent med å ta litt bedre vare på en fyr som har stått alene i stormen.

Morten Myksvoll sa...

Dette er regjeringen som skulle få slutt på spillet og kranglingen. Joda...

Anonym sa...

Det er mulig at mannen er et menneske som alle andre, og media går ofte over streken, og for øvrig er mediekjør generelt noe dritt, osv, osv.

Men jeg klarer allikevel ikke å ha så alt for mye medlidenhet med de som så til de grader klarer å rote det til for seg selv!

Hadde regjeringen Tufte i det minste forsøkt å følge demokratiske spilleregler og også klart å holde seg til å fortelle sannheten på i det minste ett eller to punkter innimellom, så hadde ikke disse "statsråds-massakrene" deres skjedd.

Og til e.b.: Jeg kan virkelig ikke se at mannen har utrettet stort. Akkurat som tidligere justisminister Dørum fra V, så har Storberget vært kjempeflink til å stå fram i media og si at "Dette er veldig viktig. Dette ser vi på. Disse forholdene må vi få belyst" osv. hver gang en sak har poppet opp. Og akkurat som hos Dørum, så koker alt bort i absolutt ingenting. Det eneste punktet han ikke anså som viktig å få belyst var mannskapssituasjonen i politiet. Der har han ganske kategorisk svart at det ikke er noen som helst problemer. (For innrømmer han problemer der, så innrømmer han jo at regjeringen heller ikke på det punktet har levert hva den lovet).

Anonym sa...

Er det rart mannen blir sjuk?

Anonym sa...

Jeg synes kanskje mest synd på Storberget fordi han må vente 3-4 mnd på sykepenger...? det er vel det som er vanlig behandlingstid hos NAV for tiden... :-) eller gjelder det kanskje andre regler for dem som har nok privilegier fra før :-))) kanskje var han også heldig at det var en ledig ambulanse i nærheten... Jeg bare lurer...

Anonym sa...

Anonym sa.Har du vært i arbeidslivet så skal du vite at arbeidersgiverperioden er to uker.
Det kan se ut som du er et offer
som har vært sviktet av samfunnet
mange ganger.Misunnelse ?????????

Anonym sa...

Misunnelse - kanskje...? Det er uansett tydelig at mange ikke evner å se forskjell på sak og person. Synd... Så derfor: Storberget som person har min fulle sympati. Selvsagt!! Forøvrig sammen med alle andre slitere i landet vårt. Men institusjonen som politiker? Som mener at de samme slitere skal klare seg med kutt uansett hvilke tema som er på dagsorden? I verdens rikeste land? Kanskje er det derfor noen vil mene at de lønns- og pensjonspriviligerte i disse krisetider har godt av en tur ut i en vanlig verden de bare har lest om... eller besøker foran hvert valg - da synes de det er 'lærerikt' å se hvordan vanlige folk har det :-)) Som sagt... sak og person - viktige nyanser...