fredag, februar 13, 2009

Hijab eller bunad

Debatten går høyt (og lavt) om hijab eller ei i politiet. Det er veldig viktig at politiet opptrer verdinøytralt og med en uniform som ikke kan tas til inntekt for noen andre synspunkt enn Statens. I følge Arne Johannessen.

Det fikk meg til å hente frem et bilde jeg tok sist 17. mai. Av en staut representant for ordensmakten. Som dere ser av bildet så har politiet i Asker og Bærum opprettet en egen bunadspolitiavdeling. For å ivareta den rotekte norske kulturarven. Kanskje man kunne få en egen hijabavdeling også? Slik at alle blir fornøyd, mener jeg.

Ha en fortreffelig weekend med eller uten bunad/hijab.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, suverent. God helg.

Anonym sa...

Denne var bra :-)

Anonym sa...

Av og til sier et bilde mer enn 1000 ord. :)

Fredrik Mellem sa...

Dette er faktisk den beste replikken så langt i denne saken. For min egen del må jeg nok innrømme at jeg ikke er særlig engasjert i saken. Jeg skjønner at de i Storbritannia har godatt hijab i politiet i ti år, og at de i denne tiden har hatt ni eller ti politikvinner som benytter eller har benyttet plagget.

Ellers så ville det kanskje vært greit om ulike uniformerte representanter for den norske stat hadde en lik policy på dette? For 20 år siden møtte jeg de første norske soldatene med godkjent unfiformsturban, og Tollvesenet aksepterer både det ene og det andre.

Vegard sa...

haha! utrolig bra bilde

Anonym sa...

Men hva sier bunadspolitiet om dette? Det er da ikke korrekt å bruke gul refleksvest til bunad?

Carl Christian sa...

:D
kommentar fra min samboer: dette går greit for budnadspolitiet så lenge refleksvesten ikke er sydd av noen fra et annet fylke!

Anonym sa...

Hihi. :D

Her har vi nok med en tilfelle av Made in China.

Anonym sa...

Bra skrevet!