torsdag, februar 26, 2009

Noen av oss har snakka sammen

Dårlige vaner i Arbeiderpartiet sitter tydeligvis godt fast i veggene på Youngstorget. På et møte i Oslo Journalistlag i går, kunne partileder Jens Stoltenberg fortelle at Haakon Lie hadde utpekt den nye partisekretæren.

- Og det blir den personen Haakon vil at det skal bli, avslørte Stoltenberg.
Haakon Lie selv vil jo for alt i verden ikke røpe hvem han har i tankene og for å gjøre det ekstra vanskelig å forstå hvem han mener, sier han bare:

- Det er etter min mening én person som skiller seg helt klart ut. Jeg vil ikke si hva han heter, men kan avsløre at første gang jeg møtte denne karen — da var han rørlegger, sier Haakon Lie til Dagbladet.

Siden Raymond Johansen er den eneste aktuelle kandidaten som er rørlegger, så blir det vel han da. Selv om det er landsmøtet i partiet som velger generalsekretær. Raymond Johansen var en ihuga SV-er til han forstod hvor makta befant seg. Sikkert godt assistert av sine onkler: Torbjørn Berntsen og Reiulf Steen.

Og når makta har snakka sammen, så blir det vel slik da.

Både Fredrik Mellem og Tore O. Sandvik er en smule sure for at partiledelsen foregriper landsmøtets beslutning. Det forstår jeg, men de bør også ha forståelse for at vaner som er innarbeidet over mange år, ikke er så lette å endre. Så får landsmøtet heller få lov til å strø litt sand.

9 kommentarer:

Fredrik Mellem sa...

Her har du vel klart å gni deg godt i hendene samtidig som du skrev, tenker jeg. :-)

Knut Johannessen sa...

Fredrik: Har du forsøkt å gni deg hendene samtidig som du skriver på tastaturet. Vanskelig, men kanskje ikke helt umulig.

Men at jeg gliste godt, det innrømmer jeg. Dessuten er det jo fint at dere holder på de gamle tradisjonene i en tid da alt skal være så hipt og kult med Facebook og valg 2.0 og sånn.

Elg sa...

Eg tykkjer at du peikar på fleire viktige ting. Det kan på mange måtar verka som om den gamle politikaren har forsvunne. Før samla folk seg i dei partia som representerte eigne meiningar best, men no ser det ut til at mange tenkjer meir på å gjera karriere. Dette er jo ei nokså negativ utvikling. Ein stortingspolitikar skal tross alt berre vera folket sin representant. Det skal ikkje vera ein slags jobb for ambisiøse karrierebyggjarar.

Når det er sagt, så trur eg diverre at dette fenomenet er å finna i dei aller fleste politiske partia.

Anonym sa...

Her er det aktivitetn bak gardinene til Ap sitt sentralstyre som kommer frem. Der sitter Ap og LO i sammen og koker politikk på en spiker. Når de så skal innsette en gammel SV,er i denne stillingen så kan de ikke sattse på hva folket og medlemmene mener". Derfor får en slike bestemmelser satt fra de dype bakrom og bare vent nå så kommer i sin vane tro LO Flåshen" på banen og støtter" Aps kloke valg.Det er bare så synd det ikke er et valg" som har foregått , det er et diktatorisk system som voldtar den demokratiske prosess.
Makan til maktgubber skal en leite lenge etter og det er en udemokratisk suppe uten like. Nå er det på tide å sparke denne arrogansen langt opp i halsen på Ap og Lo. Håper alle de tusendvis av medlemmer i Lo som stemmer noe annet enn Ap finner seg en annen organsisasjons så fort som F....! De blir misbrukt. Hvem husker vel ikke dommen i høyesterett nettopp, der det ble avslørt at Lo gjennom de siste 40 år har tilranet seg kontigent fra mennesker som IKKE ville stå som medlemm der - men var tvangsinnmeldt. Hvordan kunne dette foregå så lenge ? Jo, de hadde et politisk samarbeids - parti ved makten i mesteparten av tiden: Arbeiderpartiet.

Anonym sa...

Haakon Lie er vel over 100 år, kan ikke gå av med pensjon snart og slutte å blande seg borti?

Liv-Marit sa...

Ja her var det nesten som i "Slik jeg ser det"-tiden. Jeg lurer på om man har skjønt at en av hemmelighetene bak Obama-suksessen var at han gav vanlige mennesker en følelse av toveis-kommunikasjon. Jeg har en mistanke om at mange politikere ser blogger som en fin måte å få budskapet ut på. Å fange opp hva folk mener er ikke så viktig.

Knut Johannessen sa...

Konrad:Man kan si mye rart om Haakon Lie, men har i alle fall noe som mangler i partiet i dag:Fingerspitzgefühl. Det hadde nok ikke fått utviklet seg verken en hijab- eller blasfemisak i n´Haakons tid.

Anonym sa...

Sant, både fingerspitzgefühl og kraftige never.

Anonym sa...

Maktmennesker søker til AP, det er overhodet ikke noe nytt. Da jeg gikk på videregående var det flere som var høyt oppe i studentpolitikken, for hhv SV, Venstre og H. De er nå på god vei oppover i AP-systemet.