lørdag, juli 11, 2009

Tanzania - ditt nærmeste asylland

Det kommer en strøm med fantasifulle forslag fra Frp om dagen. Tenketanken har tydeligvis mye på lager. Ikke før har man fått opp sosialklientene om morran, så skal man starte charterturer for asylsøkere til Tanzania eller andre passende destinasjoner. Slagordet "Norge, ditt nærmeste ferieland" vil få selskap av "Tanzania, ditt nærmeste asyl-land"

Akkurat når det gjelder det å stå opp om "morran" så er det noe Frp har rappa. Det var sjarmtrollet fra Namsos, Bjarne Håkon Hanssen som kom med dette utspillet etter valget i 2005. Men ingen hørte på Bjarne Håkon. Køene av sosialklienter bak ham vokste. Slik køene av asylsøkere, NAV-klienter og pasienter i helsekø har vokst. Han har et eget tak på køer, den mannen.

Men nå var det ikke Bjarne Håkon dette handlet om, men Frps forslag om å opprette asylleire i Tanzania. Det høres umiddelbart ut som et godt forslag. Ikke bare kan man redusere antall asylsøkere, men det vil jo kunne redde økonomien til SAS. Der regjeringen har investert mye penger. Men når jeg ser på begrunnelsen til chartersjef og innvandringspolitisk (omdøpes til utvandringspolitisk) talsmann Per-Willy Amundsen, så lurer jeg litt:

- Vi mener Utenriksdepartementet bør ta kontakt med myndigheter i afrikanske land som i dag mottar norsk bistand, med tanke på å komme fram til en avtale om å opprette asylmottak i disse landene, sier Amundsen.

Han nevner land som mottar direkte budsjettstøtte fra Norge, blant annet Uganda og Tanzania.

- Tanzania egner spesielt godt fordi det mottar mye i direkte støtte, rett inn i statsbudsjettet. Samtidig er det et relativt stabilt land, mener Amundsen.

Men problemet er vel at etter at Amundsen har blitt utviklingsminister, så vil støtten til Tanzania bli dramatisk redusert. Og da vil kanskje motivasjonen til å ta i mot asylsøkere fraNorge reduseres tilsvarende? Per-Willy har sikkert en løsning. Men jeg lurer mest på hva de sosialliberale (hvis det er noen igjen) i Høyre tenker om dette?

Oppdatert kl. 1105: Rettelse

Jeg har begått en stor feil mot Bjarn Håkon Hanssen. Som anonym kommentator under her helt korrekt påpeker, så har antall sosialhjelpsklienter sunket. Shame on me. På den annen side, så er det kommunene og ikke AID som har ansvaret for disse, Det kan jo forklare hvorfor.

Oppdatert kl. 1530:

Heldigvis gir Høyre klar beskjed om at dette ikke blir aktuelt dersom de kommer i regjering.

38 kommentarer:

Unknown sa...

Eg veit ikkje kor mange sosialliberale det er i Høgre, men det er ein god del av oss i Venstre: http://tredjevei.no/2009/07/11/forfulgt-dra-deg-til-afrika/

Anonym sa...

Hei, du pleier ellers ikke være sleivete med fakta så hvorfor skriver du at sosialhjelpskøene økte mens Bjarne Haakon Hansen styrte AID - når det mosatte vel var tilfelle? Se:

http://www.ssb.no/soshjelpk/tab-2009-07-09-01.html

Anonym sa...

min utenlandske kone går på norskkurs sammen med påberopte “flyktninger”, og hva hun forteller meg har endret mitt syn og åpnet mine øyner. Min ola donk nisselue er i ferd med å bli løftet opp fra nasetippen min etterhvert som hun forteller om tilstander som bare er helt utrolige. Så snart noen av disse såkalte “flyktningene” som er forfulgte i sine hjemland får opphold her, så vokser bukkehornene ut på dem, og lærere blir kastet bøker imot, og de skriker om respekt etc etc - får 19000kr månaden for å gjøre ingenting (mann/kone) og kr 900 per barn, ofte svært mange, så en annen i jobb må ha minst kr400.000året brutto for å kunne sitte igjen med hva disse “flyktningene” får. I tillegg krever de kr25.000 for å ta sertifikat, plus de får hundretusener til å kjøpe seg 2år gamle biler, kun Mercedes, BMW og Audi fell i deres syke smak. Nå har kona også gått til NAV/Kommuna og ville ha både bil og sertifikat hun også, som rett og rimelig er i disse menneskenes oppfatning, klart det, de har jo valgt verdens rikeste og beste land å bo i. NAV tilbød kona ydmykt bare kr12.500 i støtte slik at hun kunne ta sertifikat, resten må hun betale av de kr9.500 per måned som de alt gir henne, og bil må hun dele med sin mann. Hipp hurra for Norsk flyktningspolitikk, hva får våre etniske nordmenn som er i vansker??? ikke en dritt, se på de narkomane, etc, jeg vil spy. Norske fisefine politikere reiser rundt i verden og skryter for å entre taburetter i verdensherredømmet, bli utenlandsboende, ikke skatte lenger til det de selv har bygget opp av rregler i sitt hjemland, joda FRP er virkelig inne på noe viktig og jeg får håpe at noen av hver får nisselua litt lenger bak i nakken slik at vi kan se ved selvsyn realietene i denne vonde verden fyllt opp av politiske hyklere. Jeg har stemt AP, men jeg ser at jeg blitt villedet i lang tid, FRP får min stemme nå, dette går ikke lenger, en dag vil alle de som betaler regninga her i norge resie seg opp og gjøre reint bord med disse utinga som skjer. Enslige mødre er også en merkelig gruppe her i landet som flyktninger, disse får hyppige besøk av østeuropeiske menn i fine biler som overnatter med dem i flere dager fra tid til annen, og i denne tiden er disse damer sky og oppfører seg unaturlig, er de alle agenter for mafiabander? Alle deres dyre biler med norske skilt er ikke beheftet med lån i brønnøysundsregistrene. Så hvem er det som eier bilene til disse biler med minst 2 menn mellom 20 og 40 år som kjører rundt i evig runddans i Norge? Nei det har gått for langt på mange områder under denne regjeringa.

Stabæk sa...

Da har jeg et mye bedre forslag. Send hele Fremskrittspartiet til Afrika.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Ja, dette har jeg støttet i mange år. Ola dunk begynner sakte men sikkert å forstå at verden ikke kan reddes om hele Afrika får asyl i NOrge.

Det som vil skje i Norge om denne asylgalskapen fortsetter, er at vi som i Sverige, radbrekker velferdsstaten slik at vi som er unge i dag straks bør investere i private pensjoner for salt til maten når alderdommen faller på.

Anonym sa...

Forslaget er veldig bra!

Jeg synes venstresiden bør stille seg spørsmål om hvorfor i all verden vi skal ta inn innvandrere og asylsøkere hit til landet, når vi kunne sikret tryggheten til mange flere mennesker med dette forslaget. Det sier jo seg selv at prisen for å hjelpe en asylsøker eller innvandrer i mottak i Afrika vil være mye lavere.

Antagligvis ville strømmen av innvandrere og asylsøkere til Norge ville gått ned med 90% med et pennestrøk.

Venstresida burde heller gått inn for en folkestemming om nordmenn ønsket mer innvandring. Jeg for min del synes at nok er nok!

Anonym sa...

Jeg begriper ikke at Liberalist skal ha utenlandsk kjerring,er han kansje ikke så liberal at det gjør noe bak husets fire vegger,sli at Norske damer sier nei takk,skal man bruke Frps definisjon på slike "Liberalister"er det vel lanssviker som blir det nærmeste eller hva.T J

Anonym sa...

Forslaget om at sosialklienter skal opp om morgenenen synes jeg bør diskuteres mer. Det forslaget imponerte meg ikke akkurat. Kan ikke ikke se poenget i at sosialklienter skal opp å spise frokost for å motta stønad. Da burde de stå opp til en utdanning, det måtte vært mye bedre.

Forslaget til Frp om asylmottak i Afrika støtter jeg fullt ut! Vi har nok asylsøkere og innvandrere her i landet fra før. De kommende årene bør det bli en netto utvandring av innvandrere!

Knut Johannessen sa...

Denne bloggen har stor takhøyde, men personangrep som en anonym presterte, blir ikke akseptert, men slettet. Om dere ikke kan diskutere sak, kan dere finne en annen blogg, fortrinnsvis deres egen.

Ask Burle sa...

I det neste tiår vil vi se mange kreative forslag for å stoppe masseinnvandringen til Europa. Det som er politisk umulig i dag, vil bli nødvendig i morra.

Italia har nå fått en avtale med Libya som gjør ay de raskt kan returnere båter med, primært, økonomiske flyktininger.

Alle gode sosialister vet at det meste er mulig, bare det finnes politisk vilje. Men av en eller annen obskur grunn blir gode radikale aktivister de reneste determinister i møtet med menneskestrømmen fra utenfra Europa.

Men, det vil endre seg i det nestetiår. Frihetspartiet er nå det største partiet på målinger i Holland. Selv blant homser som tradijsonelt stemmer sosialistisk.

SverigeDemokratene ligger an til å komme inn i Riksdagen.

Og om noen dager intar N. Griffin Brussel.

Det er interessant nok Multikulti som vil få frem fascismen i Europa.

Anonym sa...

Å komme fra fattigdom, å komme fra land med fattigdom, krig og sult, er ikke ensbetydende med å være i nød.

For et land som har fattigdom, krig og sult, inkluderer også hundretusner av mennesker som lever i trygghet.

For tenk deg, hadde det ikke vært slik at ALLE var i nød, så ville flere millioner dødd hvert eneste år i et slikt land. Noe som selvsagt ikke skjer, for da ville det gjeldede land vært folketomt.

For spør deg selv, hvis 100 hypotetiske fuskemakere fra Somalia og 100 hypotetiske fuskemakere fra Australia kommer til Norge for å få sin søknad behandlet... Hvilken av disse gruppene vil der være flest asylsøkere som klarer å bløffe seg til opphold? Den somaliske gruppen eller den australske? Selvsagt den somaliske.

Det betyr altså at det er veldig lett å bløffe seg på opphold pga. av andres lidelser.

Asylmottak bør derfor opprettes, der det er mulig, i land asylsøkere stort sett kommer fra, eller evt. naboland. Da er det mye lettere å samarbeide med myndigheter (med mindre de er korrupte) og lokalbefolkningen; til å fastslå hvordan forholdene er i området hver enkelt asylsøker kom fra.

En annen ting er at de som VIRKELIG trenger hjelp, slett ikke har midler og kunnskaper til å komme seg til Norge. Ikke engang over landegrensa. Om asylmottak opprettes i deres hjemland, så har de enormt mye større muligheter til å redde livet sitt, da Norske myndigheter kan "plukke dem opp" og betale reisen helt til Norge.

I teorien så har man ikke garanti for at noen av dem som kommer til Norge virkelig er i nød. Å lyve er nemlig verdens billigste, enkleste og mest effektive våpen. Og for hver asylsøker som lyver over lengre perioder, skaper usikkerheter ved å ødelegge ID-beviser etc, så vil det kaste bort tiden som heller skulle vært brukt til å redde flerfoldige andre menneskeliv fra den visse undergang. Alle asylsøkere som beviselig jukser, burde derfor straffes hardt i form av kraftige bøter og/eller fengselsstraff. Itillegg så har denne asylsøkeren levd gratis på kost og losji, ofte i ukesvis.

Mvh

Kløver 4

Anonym sa...

problemet ditt var vel hvem som kom med forslaget. Det er alltid geniale frp som kommer med løsninger. Bare vent dere andre kommer etter også, skal jeg lage en oppramsning liste???
Norad har vel utttalt noe lignede.
søppla må være der den hører hjemme

Knut Johannessen sa...

Siden jeg har valgt en litt harselerende tone, så skyldes det at jeg ikke klarer å ta forslaget helt seriøst. Jo da, økningen, spesielt i ubegrunnede asylsøkere er et problem, men å løse det på denne måten, tror jeg ikke på.

Det kunne vært interessant å se på kostnadene også. Men også fordi dette ligner på noe som vi sluttet med for noen hundre år siden. England løste vel kriminalitetsproblemet sitt på 1700-tallet ved å sende dem til Australia.

Knut Johannessen sa...

Anonym: Jeg registrerer at noe av "søppla" finner veien til denne bloggen også?

tove sa...

Du er fremdeles litt sleivete med fakta når det gjelder Bjarne Håkon Hanssen. Antallet sosialhjelpmottakere sank under BHH, og det var slett ikke kommunenes fortjeneste. Det var den såkalte "arbeidslinja" til BHH som var årsaken: Mange hundre sosialklienter fikk opplæringstilbud som satte dem i stand til å skaffe seg jobb.
Mulig du ikke liker BHH, men litt redelighet bør du kunne vise.
Dessuten kunne du jo vist til HVORFOR helsekøene har økt. Antallet behandlete pasienter har nemlig også økt! En stor del av årsaken ligger i primærhelsetjenesten, som i økende grad henviser pasienter til sykehus og spesialister.

tove sa...

Du er fremdeles litt sleivete med fakta når det gjelder Bjarne Håkon Hanssen. Antallet sosialhjelpmottakere sank under BHH, og det var slett ikke kommunenes fortjeneste. Det var den såkalte "arbeidslinja" til BHH som var årsaken: Mange hundre sosialklienter fikk opplæringstilbud som satte dem i stand til å skaffe seg jobb.
Mulig du ikke liker BHH, men litt redelighet bør du kunne vise.
Dessuten kunne du jo vist til HVORFOR helsekøene har økt. Antallet behandlete pasienter har nemlig også økt! En stor del av årsaken ligger i primærhelsetjenesten, som i økende grad henviser pasienter til sykehus og spesialister.

Anonym sa...

Den økende tilstrømmingen av grunnløse asylsøkere må på en eller annen måte kontrolleres. Et kanskje noe mer seriøst forslag er å bruke den så kalte Dublinkonvensjonen mer aktivt, dvs hjemsendelse til det første mottakslandet. Hvis det er slik at mange kommer via Sverige - hvorfor ikke retur dit ?

Andre virkemidler er å redusere saksbehandlingstiden i UDI radikalt fra 6 mnd til f eks 14 dager, samt intensivere returavtaler med opprinnelseslandene.

For øvrig kan også Frp ha gode forslag. Ideen om et mer forpliktende opplegg med fysisk oppmøte for sosialjelpsmottakere er faktisk ganske god.

Anonym sa...

Tidligere AP mann som stemmer FRP i år. Aldri AP igjen. Jens ødelegger mitt land med sin asylpolitikk.

Anonym sa...

India er et kjært land for briter vedrørende arbeidsmarkedsbenyttelse. Indias ingeniører blir jo blant annet nyttet til billig arbeidskraft i IKT industrien. Og Callsentere er opprettet i India på grunn av lønnskostnader.
Så hvorfor skal ikke Norge kunne nytte Afrika som et funksjonell og rimelig asylmottak? Det er jo helt rasjonelt at Kenya og Tanzania som vitterlig ER fredelige naboland til Somalia og Eritrea. Somalierne reiser jo på ”ferie” til Somalia nettopp via Somaliland som ligger delvis i Kenya. Somaliere kommer jo nettopp til Norge blant annet via Nairobi airport i Kenya. Så hva er problemet?
Borat

Knut Johannessen sa...

Tove: Hvis det var "arbeidslinja" til BHH som er årsaken, hvordan forklarer du at nedgangen fra 2007 til 2008 var på 117 personer. Tross alt er det flere som har vært innom "arbeidslinja".

Så hvis mellom 200 og 500 har vært med på "linja til Bjarne Håkon, blitt borte fra køen, og dermed så har vel antall klienter økt?

Og hvordan skal jeg tolke følgende utsagn på På din egen blogg
"“Sosialklienter må stå opp om morran”. Vi har hørt det før. Bjarne Håkon Hanssen sa det først, den gang han var arbeids- og inkluderingsminister, men da i en annen sammenheng. Han sa det som et løfte om at sosialklienter nå skulle få tilpasset opplæring og komme seg ut i arbeidslivet.

Utsagnet ble ikke godt mottatt, fordi det stigmatiserte en stor gruppe mennesker. (Sover sosialklienter lenger om morran enn andre?) Ikke greide han å innfri løftet sitt heller. Han ville få 5400 sosialklienter ut i arbeid, men det var bare noen hundre som fikk tilbudet."

Virker ikke som du er spesielt imponert du heller.

Og når det gjelder helsekøene, så registrerer jeg at du har "kjøpt" alle argumentene til regjeringen. Den "offisielle" forklaringen er bare en av flere.

Og siden helsereformen er år unna, så skal altså helsekøene fortsette å øke?

Du kan for eksempel gå inn og lese styrereferatene til Oslo Universitetssykehus og se hva som skjer der etter sammenslåingen. Jeg kan gi deg ett sitat:

". Styret er oppmerksom på at tiltak av denne størrelsesorden vil være krevende for hele organisasjonen. Enkelte pasientgrupper vil kunne merke noe lengre ventetider. Styret legger til grunn at viktigheten av god kommunikasjon til berørte parter og involvering og medvirkning i de pågående prosessene."

Fordi styret har pålagt administrasjonen å spare inn forskjellen mellom et varslet underskudd på 250 mill og et budsjettert underskudd på 15.

Flere detaljer FMer detaljer finnes her

Og fordi helsevesenet har fått beskjed om at private løsninger skal brukes i minst mulig grad, så øker køene i røntgen/MR/CRT-området. Som ett eksempel.

Helsedirektoratet viser da også til stadige brudd på ventetidsgarantien.stadige brudd på ventetidsgarantien. stadige brudd på ventetidsgarantien.

Jeg driver nå og sjekker alle helseforetakene, styreprotokoller etc. på bakgrunn av tips jeg har fått. Det er mye som tyder på at den "offisielle" forklaringen ikke er helt redelig.

Det handler ikke om å "like" eller ikke "like" Bjarne Håkon Hanssen. Jeg kjenner ham ikke personlig.

Hans arbeide som statsråd har imidlertid ikke imponert meg. Mindre og mindre etterhvert som jeg har forsøkt å kikke ham i kortene.

Men for all del, jeg tar gjerne i mot tilbakemeldinger om at jeg ikke er helt redelig. Jeg forstår at jeg er under lupen nå og må passe på. Men jeg er ikke direkte imponert over det du kommer med her.

Knut Johannessen sa...

Tilleggskommentar: Jeg beklager gjentagelsene og feilene i kommentaren, men det får stå. Jeg antar at forståelsen er intakt.

Anonym sa...

Jeg ser at bloggeier har fjernet et innlegg som sikkert var svar til vedkommende som mente at hele FrP burde sendes til Afrika. Ovenstående innlegg som utløste svaret, bør og så strykes. Det er idioti.
Forøvrig har nå 5000 personer allerede vært inne på en avstemming i VG, og 75% er helt enige i FrP's forslag om asylmottak i bistandsland. Meget oppløftende for oss som har advart mot denne negative utviklingen i 25år.

Knut Johannessen sa...

Anonym: Grunnen til at det ble fjernet var at det inneholdt et personangrep av et slag som jeg ikke tillater. Det var ikke meningene som ble sensurert, men personangrepet.

Anonym sa...

Et fabelaktig forslag! Det er virkelig på tide at noe gjøres. Asylsøkere søker trygghet, og så lenge tryggheten gis, så er det vel dundre meg det samme hvor de befinner seg. Støttes 100% :)

tove sa...

Neida, jeg er ikke spesielt imponert jeg heller. Men det er et stykke igjen fra mine formuleringer til dine om at "alle" køer har vokst bak Bjarne Håkon Hanssen. Forøvrig foretar du et litt pussig regnestykke når du regner inn de som har kommet i aktivitet i det totale antallet sosialklienter.
Du glemmer ogå å svare på hovedspørsmålet mitt i den forbindelsen: Hvordan kan du si at det er kommunene som har redusert antallet sosialklienter?
Det blir ellers spennende å se hva du kommer fram til, hva angår helsekøene.
Forøvrig: Du er ikke noe spesielt "under lupen" fra min side. Men når du skriver om ting som opptar meg, må du regne med at jeg kommenterer :)

Anonym sa...

Jeg likte innlegget ditt godt. Men når jeg ser kommentarene over her, blir jeg bare matt.
Og jeg tenker at mennesket i bunn og grunn står seg selv nærmest. Egoismen vinner over vett og analytisk gjennomgang av komplekse problemstillinger. Jeg har tidligere (i egen blogg) skrevet:

«Verden vil bedras. Og Frp er den største bedrageren av alle. De får verden til å se enkel ut der den er kompleks, og vanskelig der den er enkel. Og folk flest vil jo ha det enkelt. Det er lettest da. At det kan vise seg å bli tyngre for de fleste etter en stund med Frp ved roret, er for vanskelig å forstå. For folk flest.»

Det finnes mange komplekse og vanskelige problemstillinger vi må forholde oss til når vi tar i mot mennesker fra andre land, enten de er flyktninger, asylsøkere eller «lykkejegere». Og løsningene og integreringen er skrikende mangelfull. Men den er ikke umulig, det handler om vilje.

Grunnen til at FrP kan ruse frem og komme med det ene hårreisende forslaget etter det andre, er en trygg forankring i et sosialdemokratisk samfunn. Det har ikke kommet av seg selv, det er blitt bygget sten for sten. I et land med voksende velstand og muligheter. I et land hvor fagforeninger, arbeidsmiljølov, likestilling, utdannelsesmuligheter og folks generelle velferd er i konstant endring og utvikling. Den manglende sosialdemokratiske tankegangen og den himmelropende mangelen på generøsitet som kommer til uttrykk i et slikt forslag, og i noen reaksjoner, er et trist skue. Jeg kan ikke si annet enn at jeg vil bekjempe barbariet med alle midler. Mindre barbari, mer generøsitet. Så enkelt, og så fordømt vanskelig.

Takk til deg Vox, jeg følger bloggen din med stor interesse.

Knut Johannessen sa...

Tove:Regnestykket er vel ikke spesielt pussig. Hvis BHH har sørget for at mellom 200 og 500 har kommet ut av sosialhjelpkøen samtidig som den bare har blitt redusert med 117 stk, så har den vel i realiteten økt? Og når måsetningen hans var 5400, så synes jeg han har mislykkes gangske formidabelt.

Vi skal heller ikke glemme at i perioden 2007/2008 så var arbeidsledigheten i Norge på sitt aller laveste og at det kan ha slått ut også. Nedgangen i antall klienter er størst i aldersgruppene 20-24 og 30-39, mens den har økt med 462 i aldersgruppen 50-69.

Men for all del, jeg kan godt rette det til at BHH har sørget for at "neste alle køer" har økt. Det forandrer ikke på faktum om at han mislyktes med sosialhjelpskøene.

Det var kanskje et klønete uttrykk om å være "under lupen". Jeg legger lista høyt når det gjelder faktabruk, så da får jeg tåle såpass. :)

Anonym sa...

Hvor mye av skattebetalernes penger skal det koste, hvor mye av politiets og fengselsvesenets kapasitet skal legges beslag på, hvor mange norske jenter skal bli voldtatt, hvor mange nordmenn skal bli drept, ranet eller lemlestet, hvor mye gjengslagsmål og skyting på åpen gate kan aksepteres - ja, hvor mange innvandrere, flyktninger og asylsøkere skal slippes inn i Norge før det går opp for våre folkevalgte at de har sviktet?
Frps forslag er godt. Problemet er hva som kan gjøres med at f.eks. Oslo er i ferd med å bli "Oslomabad". Store deler av Oslo er nå befolket med 80-90% innvandrere...Jeg tror ikke at et flertall av nordmenn er fortrolige med denne situasjonen.

Anonym sa...

Et problem med sosialhjelp er følgende: En person får f.eks 1100 kr uken til mat o.l. Så finner de en stilling en dag i uken til vedkommende mot vanlig lønn. Han tjener f.eks 800 kr netto den dagen. Da får han 300 kr fra sosialen pr uke og har samme inntekt totalt. Det der gjør at sosialklienter ikke gidder jobbe bare litt, fordi det ikke lønner seg. Hadde man avkortet på annen måte slik at personen fikk litt mer igjen for egen innsats, tror jeg det ville vært jævlig smart.

Fredrik sa...

Løsningen vil faktisk fungere enda bedre hvis den kombineres med redusert u-hjelp, for da vil landets myndigheter bli enda mer motivert til å gå inn på en avtale der Norge eksempelvis leier et antall hoteller, hyrer inn lokale sosialarbeidere, og generelt får igang en liten industri som tar seg av våre asylsøkere.

Å påstå at Afrikanere ikke kan ta vel så godt vare på asylsøkere som det vi kan her i Norge grenser vel til ren Afrikaforrakt, og Stoltenberg burde holde seg for god til å trekke fram et slikt motargument.

Anonym sa...

Forslaget viser at mange begynner å bli desperate etter å stanse asylstrømmen, meg inkludert forresten.

FrP foreslår leire i Afrika? Hvorfor ikke forsøke? I det minste er det langt mer sympatisk enn det Griffin var ute og snakket om forleden...

Anonym sa...

Kvalifiseringsprogrammet har mye av æren for reduksjon i antall sosialhjelpsmottakere:
http://www.nav.no/83388.cms

Dette er delvis kommunalt, delvis statlig, og i regi av AID. Kommunene ville ikke klart en fellessatsning alene (uten felles plattform). Du må derfor se om det du har skrevet er korrekt:
"På den annen side, så er det kommunene og ikke AID som har ansvaret for disse, Det kan jo forklare hvorfor."

Geir Kristiansen sa...

Ap har lenge snakket om å knekke Frp koden. Den er såpass enkel at det er nok å starte en debatt om invandringspolitikk. Trikset er å få den første og beste Frper til å åpne kjeften. Nå kan Jens og Co ti helt stilt og la Frp snakke seg rett ut av valgkampen.

Når Per-Willy Amundsen kan komme på noe slikt og på toppen av det hele tro at dette er et godt forslag så kommer ikke dette som noe sjokk. Dette er Frp i et nøtteskall og jeg håper indelig at han setter seg ned og tenker ut noe flere knakende gode ideer før valget. Jeg synes at alle de politiske talsmennene i Frp skulle samle seg til en heldundrende idedugnad så burde det være innenfor rekkevidde å få de under sperregrensen ved valget.

Anonym ørten sa...

Først og fremst er vel forsklaget kanskje fremstilt litt klønete, men det er faktisk en del gode ting i det:

1) I dag er det bare de som kommer til Norges grenser som vurderes. Det er ingenlunde sagt at det er disse som er mest trengende.

2) Det bør være enklere å bygge opp relevant saksbehandlingsekspertise nær problemområdene enn å gjøre det i Norge. Hvorfor? Fordi manglende lokalgjennskal i dagens norske enheter nødvendigvis må være et problem. Hvem har ekspertise i å vurdere om et etiopisk papir er ekte og relevant?

3) Ved å holde en nøktern, men forsvarlig standard på et utenlandsk mottak unngår man at folk pushes inn i landet "på humanitært grunnlag" fordi saksbehandlingstiden er for lang.

Dog skal man ikke se bort fra at man ville kunne løpe inn i en overraskende stor tilstrømning, ettersom at veien blir kortere og billigere. Som det er nå, er det jo bare de som kan betale som får søkt. Dette kan imidlertid også bety at de asylsøkerne som slippes gjennom er mer motiverte for å yte en innsats når de først kommer til landet.

Jeg synes ikke man skal latterliggjøre dette forslaget før det har blitt skikkelig vurdert. Tross alt er det ikke fritt for at det er mulig å latterliggjøre en ting eller to i det norske asylvesenet også!

Anonym sa...

Virker nærmest som om autosabelen er i sving her.

Synes dette virker helt idiotisk og på linje med alkohol på bensinstasjon-forslaget, men tenker annleis etter å ha fått tygge litt.

Om Norge og andre land kunne sørge for bedre asyl og flyktningmuligheter i de mer stabile afrikanske landene, ville det gjort svært godt for en etterhvert problematisk flom av mennesker fra verdensdelen. Ser ut til at ingen vil diskutere de gigantiske kulturforskjellene i kombinasjon med mengden mennesker som kommer.

Et utarbeidet asyltilbud kan bidra til å stabilisere flere afrikanske land. Vi ville spart enorme summer, og bare halvparten av det igjen ville sørget for arbeidsplasser og utvikling i disse landene. Det er langt bedre enn å kaste pengesekker til korrupte politikere.

Anonym sa...

Jeg finner det vanskelig å forstå at andre politikere vil være med på å diskutere så useriøse valgkamputspill. Det bidrar kun til å legitimere utspillet.

Krumle sa...

Angående de navnene enkelte setter på innvandrere og asylsøkere. Alle de som mener at "søppel" og andre ufyselige navn på innvandrere og flyktninger forsøpler landet ditt.. Det er mitt land også, og jeg er ikke enig med deg. Hvor mye av dette "søppelet" har du egentlig hilst på, snakket med? Jeg er så lei av åpenlys trakassering av mennesker og ufyselig navnsetting på våre medmennesker. Snakk om ensidig sort-hvit tankegang, ofte uten skikkelig begrunnelse. Slike kommentarer syder av "jeg er bedre enn dem"-holdning. Og hvis du ikke kjenner noen av dem, hvordan kan du egentlig vite det?
Litt off-topic kanskje, men likevel.