søndag, september 24, 2006

En leder som ikke kommer på trykk i Dagbladet?

Det er ikke alle ledere som kommer på trykk. Dette er en av dem. Det handler om å møte seg selv i døra. Eller å knuse et glasshus.

"Memo ofret som slaver av markedet

De ansatte i Memo var som gladiatorer brakt ut på Colosseum. De skulle kjempe mot sine konkurrenter til en av dem stupte. Brakt dit av vår tids ansiktsløse keiser: Markedet. De vet at de kan tape alt. De vet at deres tid kan være kort. Hvor mange uke får vi gi ut Memo?

I dag vet vi svaret. Det ble 24. Et kort liv for en ung gladiator. Bak sitter profitørene. Eierne. Styret i Dagbladet. Anført av den mest langsiktige av alle næringslivsledere i Norge: Jens Paludan Heyerdahl d.y. Mannen som er kjent for å gråte når han må selge eller avvikle noe. Gråt han nå også?

I Dagbladets styrerom er markedet blitt en blitt en kjølig verdenshersker. Som har presise målbare krav som vokser etter hvert som du lykkes. Og som tar livet av deg når du ikke lykkes.

Igjen har vi fått sett markedets skyggeside. Kortsiktigheten. En side som vi i Dagbladet ved flere anledninger har refset næringsliv og staten for. Nå er det vi selv som står for den. Alle steinene er kastet. Bare bitene ligger igjen på bakken. Glasshuset er knust."

Jeg har fått hjelp av Andreas Wiese til å skrive denne lederen. Hans bidrag er hentet fra "Markedets slaver" fra 17. september. Vox populi er deg stor takk skyldig.

1 kommentar:

Anonym sa...

hello there and thank you for your info ? I've definitely picked up anything new from right here. I did however expertise several technical points using this web site, since I experienced to reload the website many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective exciting content. Ensure that you update this again very soon.

Feel free to visit my webpage eczema home remedies