torsdag, september 07, 2006

"Jeg er indignert"

Det dannede Høyre fornekter seg ikke. Byrådsleder Lae tar i bruk sine sterkeste kraftuttrykk i Aftenposten Aften etter at en utro tjener rappa mellom et sted mellom 69 og 90 millioner fra Undervisningsbygg. En drømmedag med Vampus var tydeligvis ikke nok til å eskalere kraftuttrykkene til byrådslederen. Kan man anbefale støtteundervisning i banning med hvilken som helst hestpeis av en nordlending?

Ad:varsel viser i dag til en undersøkelse utført av Infact ogGeelmuyden.Krise (unnskyld, det skal være Kiese).:

"Bare 25 prosent i befolkningen tror det eksisterer stor grad av korrupsjon i offentlig forvaltning, mens 75 prosent tror korrupsjon forekommer i stor grad det private næringslivet."
Herregud, er det mulig etter at sak på sak fra det offentlige er avdekket? Kun 25%? Jeg trodde ikke det norske folk var så naive.

Naivt er også betegnelsen som må brukes på styre og ledelse i Undervisningsbygg samt den politiske ledelsen i Oslo Kommune. Kommunerevisjonen slår fast i sin etterforskningsrapport etter at en prosjektleder også hadde hatt hånda i honningkrukka, at det var mangelfulle kontrollrutiner. De tok ikke hardt i. Ett enkelt søk på Google/Sesam hadde gjort mye av jobben. Bare det man fant der hadde vært nok til bli mistenksom. Frank Murud gjorde ikke store anstrengelser for å skjule sin "rikdom".

Ledelsen i Undervisningsbygg fikk en "bekymringsmelding" om at Frank Murud hadde et stort pengeforbruk. Murud ble innkalt til samtale. Han skjønte ikke noe av dette og nei da, han hadde ikke gjort noe galt. Og dermed var alle glade. Murud skjønte at det brant under beina og sa opp jobben.

Men når èn person kan få ut et så enormt beløp, så må mye ha gått galt. Beløpet er nesten 10% av hele investeringsbudsjettet til Undervisningsbygg. Ingen alarmklokker ringte, belive it or not. Når man vet at det er innen bygg og anlegg de fleste korrupsjonssakene har oppstått, burde strenge kontrollrutinerte vært innført og fulgt opp.

Jeg tror det finnes flere Undervisningsbyggsaker og Vannverksaker, både i Oslo og andre steder, selv om størrelsen gjør denne unik. Leilighet gjør tyv, å tro noe annet er naivitet. Det er en luksus vi ikke kan unne oss.

Grete Horntvedt har det politiske ansvaret for Undervisningsbygg og de to sakene som er avdekket der. Jeg synes hun bør vurdere om hun har gjort det som et slikt ansvar innebærer.

Så kan byrådsleder Lae gjøre et nytt forsøk på å fortelle oss hvor forbanna han er på den hestkuken av en ex-utbyggingssjef som stakk av med pengene.

4 kommentarer:

VamPus sa...

*glis* drømmedag.. sendte denne til ene rådgiveren til byrådslederen :-)

Knut Johannessen sa...

Vampus: Det er ok, men jeg er skuffet over at han ikke hadde snappet opp noe saftigere. For å yte Lae rettferdighet sa han vel: " Jeg er indignert, få å sidet det forsiktig". Han laget liksom ikke noe sus i plissè-serken til Frognerfruene.

Knut Johannessen sa...

Beate: Og leser Karen Blixen

Det er jo et glimt av sol oppi tragedien i Undervisningsbygg også. Siden den siktede har investert tungt i eiendommer så kan det hende at kommunen får mer igjen enn det beløpet som ble underslått.

Anonym sa...

Hva da med Carl I. Hagen - politikeren som solgte seg?

http://advarsel.no/?p=303