lørdag, september 23, 2006

Har Hizbollah mistet oppslutning?

Foto: AP

For de som måtte sveve i den villfarelse at Hizbollah og dens leder Nasrallah har mistet oppslutning etter krigen i Libanon, kan slutte å sveve. Gårsdagens "Victory rally" i sør-Beirut samlet i følge israelske Haaretz ca. 800 000 mennesker. For ordens skyld: Det bor 3,9 millioner innbyggere i hele Libanon.

Nå har det sikkert kommet noen støttespillere fra andre land også, men dog. Det burde kanskje få noen til å tenke på om strategien med å utøve hardpower gjennom mellommann bidrar til å svekke terroristorganisasjonen Hizbollah.

Man trodde at siden terrrororganisasjonen brukte de sivile som skjold, og bidro til at store deler av infrastrukturen ble ødelagt, så ville befolkningen vende dem ryggen. Gårsdagen ødelegger den teorien. Kanskje det er på tide å legge om strategien?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lytt på denne kloke mann ,alt er ikke svart hvitt

http://switch3.castup.net/cunet/gm.asp?ai=214&ar=1273wmv&ak=null

http://www.memritv.org/Transcript.asp?P1=1273

Lebanese Shiite Mufti of Tyre Ali Al-Amin Harshly Criticizes Hizbullah for Its Conduct in the Recent Conflict

Knut Johannessen sa...

Men det er vel ingen som har hevdet at alt er sort/hvitt. Min kommentar gikk til dem som mente at Hizbollah hadde mistet mye av oppslutningen og var mer ment som en advarsel. 800 000 deltagere er ikke mulig å se bort fra.

Anonym sa...

Minner meg egentlig litt om flaggene som vaiet og folket som jublet da Göbbels spurte om tyskerne ønsket den totale krig...

Men du har hetl rett, Hizbollah har kommet styrket ut av dette, noe som gjør det vanskelig å "få orden" på Libanon. Tviler også på at Iran kommer til å gi slipp på det strategiske kortet de tross alt nå har i området.