onsdag, september 06, 2006

Nå må vi prioritere det å prioritere

Vox populi har fått være flue på veggen på Oslo Politikammer og var bl. a. med på politimester Arnstein Gjengedals morgenmøter (eller paroler som de heter i de kretser) med sine avdelingssjefer i en uke. Det var lærerikt.

Mandag:

Velkommen til en ny uke. Vi har med oss en blogger i dag som skal observere hvordan vi jobber og som siden skal informere bloggsfæren om det. Det er viktig for politiet å holde seg inne med de nye mediakanalene. Dette er fremtidens aviser, folkens . Ikke noe dritt nei.
Nei da Johnsen, jeg sa blogger, ikke blotter.

I dag må vi prioritere gjengkriminalitet. Dere har fått med dere at A og B-gjengen hadde et oppgjør på Aker Brygge i går. At de har passert Akerselva er en grense som vi ikke kan akseptere. Da er de jo nesten hjemme i hagen vår. Dette må slås hardt ned på. Alle mindre viktige saker som voldtekt og drap og lignende må legges til side. Sett i gang!

Tirsdag:

Ja folkens, hvordan går det med gjengkriminaliteten, er dere ferdig med etterforskningen? Nei, vel. Men nå må dere legge den til side fordi nå må vi prioritere drapssakene vi har liggende. Justisministeren snakket om at vi kanskje må samarbeide med Kripos og det kan vi ikke ha noe av. Det kunne jo hende de løste noen av sakene våre. Få folka i gang med drapsakssakene umiddelbart. Ikke noe men. Gjør det!

Onsdag:

Hvordan har det gått med drapssakene, er de løst? Ikke det nei. I dag får vi dele troppene i to. Justisministeren ble stoppet på Karl Johan i går kveld av en prostituert som tilbød seg å sende ham til himmelen bare hun fikk 300 kr. og nå vil Storberget at vi rydder opp i trafficing og sånn. Halvparten jobber da med drapssaker og andre halvparten med trafficing. Ingen må jobbe med gjengkriminalitet i dag.

Torsdag:

OK, da var vi her igjen. Jeg regner med at vi har løst drapssakene og trafficingen? Nei, vel. Har vi ikke nok ressurser nei.

Nei, da får vi prioritere da. Som dere har lest i VG så hadde vi to nye voldtekter i går kveld og statssekretæren til Storberget har vært på tråden. Da må vi prioritere voldtekter i dag. Alle andre saker legges til side og nå må vi jaggu prioritere, gutter! Ja unnskyld da, Jenny, men du er jo en av gutta.

Fredag:

Som dere ser, her er forsiden av VG og Dagbladet: Stort gjengoppgjør i Frognerparken, A, B, C og D-gjengen braket sammen. 5 skutt, 3 knivstukket. Jeg trodde ærlig talt at dere hadde ryddet opp i dette nå. Prioriterte vi ikke gjengene på mandag da. Får dere ikke til noe? I dag MÅ dere bare prioritere gjengkriminalitet. Alt annet må vike. Nå må dere snart forstå hva ordet prioritere betyr.

I det jeg avslutter arbeidsuken hos Gjengedal, hører jeg gjennom hans lukkede dør, politimesterens stemme: ”prioritere, intervenere, distrahere, prioritere, ekstrahere, prioritere, attakere, dimmitere, prioritere, justistiere, trafficere, prioritere……......prioritere ”

På vei ut treffer jeg 3 menn i hvite frakker. De bærer på en merkelig jakke med noen lange remmer på. Undres på hva de skulle.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det er lett å bli overveldet inn i ineffektivitet. Hehe

Anonym sa...

WALID AL-KUBAISI har en forklaring som ikke er stueren i Norge.
Forklaringsmodellen vår aksepterer ikke religiøse tradisjoner i synet og analysen av gjengkriminalitet.
Det er Politiets latskap og inkompetanse som er eneste forklaringsmodell.

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article1448488.ece

Tar parti for "stammen".
Til tross for at de muslimske landenes lover betrakter disse bøllene som kriminelle, er de ifølge sosiale verdier snarere helter : De tar parti for sin "stamme" eller kvartalet, byen, nasjonen. Deres profesjon er ran og tyveri. De tvinger butikkeiere til å betale beskyttelsespenger. De bruker våpen som balltre, kniv eller pistol. Og når de kommer i konflikt med politiet, får de en høy stjerne i sine miljøer.

Jo flere ofre en bølle kan vise til, desto større respekt nyter han, og desto høyere sosial status får han. En iraksk bølle snakket en gang om hvordan han trakasserte en gammel dame i nabolaget, mens andre gutter lo og så opp til ham med beundring. Hvis en bølle blir arrestert og dømt, blir det et adelsmerke for ham. Fengsel er for mannfolk, sier mange.

Knut Johannessen sa...

Gjengenes rå machokultur: Bruker du samme forklaringsmodell for å forstå Tveita-gjengen eller andre etniske norske gjenger? For meg ser det ut til å inneholde de samme elementer som du viser til her, uten at jeg kan huske at de gutta var spesielt opptatt av religion eller islamisme i særdeleshet.

Before the Flood sa...

He, he glitrende innlegg. Det må være en pinefull øvelse å jobbe i et politi som er nødt for drive med de politiske vinder som til enhver blåser. Besynderlig er det at dette er spesielt uttalt når det er venstresiden som regjerer. De har en veldig forkjærlighet for å sette ordensmakten til å regulere alt de ikke liker - fra åpningstider til prostitusjon.