søndag, oktober 21, 2007

Fabian Stang bader med klæne på.

Fabian Stang er på alle forsider igjen. Nei, han har ikke badet naken. Han har bare bedt folk ta bedre vare på helsa si. Spesielt om du bor på østkanten. Det gjør man ikke ustraffet. De politisk korrekte rødgrønne mener at han har gått i vannet igjen. Denne gangen med klærne på.


"I gjennomsnitt lever beboere i de vestre bydelene tolv år lengre enn de som bor i indre øst. Stang mener folk selv må ta ansvar for dette.

- Det er en politisk oppgave å gi folk en sjanse, og ta vare på dem som ikke evner å bruke den sjansen. Men vi kan ikke ta vare på alle uten at de bidrar selv. Når folk lever lenger på Vinderen enn de gjør på Sagene, må ikke det føre til misunnelse. Tvert imot må folk på Sagene la seg inspirere av hvilke faktorer som er vellykkede på Vinderen, som å trene og gå tur i marka, sier Stang til Aftenposten."

Jan Bøhler hisser seg opp til de store høyder og vil ta dette opp i bystyret.

- Uttalelsene hans er det mest tåpelige jeg har hørt fra en Høyre-politiker noensinne, sier Bøhler.

Hvorfor det Bøhler? Sier ikke Stang noe du selv har sagt? Dette skrev Jan Bøhler i Aftenposten 6. januar 2006:

Har vi da glemt at vi ofte med rettferdig harme har påpekt at menn lever 12-13 år lenger på vestkanten enn i indre øst? Nei!

Én hovedgrunn er at mange i vest er flittige nytere av friluftsliv og mosjon, og har god tilgang til Marka, fjorden og grønne lunger. Dette bør ikke vi på østkanten misunne dem, snarere lære av når vi vil øke trivsel og levealder i vår del av byen. Dermed må et hovedhensyn i all byutvikling være å verne grønne lunger - og alt de vil gi oss av livskvalitet i fremtiden, både i øst og vest.

Kan da noen hjelpe meg med å finne den store forskjellen? Bortsett fra at Fabian Stang er en rik, bortskjemt mammagutt fra beste vestkant som ikke skal fortelle østkantfolk hvordan de skal leve.

Det er vel bare de aller dummeste på venstresiden som mener at Stang ikke forstår at det også er andre årsaker til levekårsforskjell. Han tok opp noen årsaker på nøyaktig samme måte som Bøhler. Han blir straffet for det. Det er tydeligvis Bøhler som har enerett på å uttale seg om levevilkår på østkanten.


2 kommentarer:

Anonym sa...

bra betraktninger rundt saken, veldig enig!

Anonym sa...

Jeg er uenig i at Stang tok opp noen årsaker på nøyaktig samme måte som Bøhler. Bøhler snakker om tilgang til friluftsområder og bevaring av grønne lunger. Poenget hans er at tilgang til friluftsområder er viktig for at folk skal bli flittige nytere av friluftsliv og mosjon, som igjen er viktig for vår livskvalitet. Derfor må det være et hovedhensyn i byutviklingen å verne om grønne lunger. Når han snakker om "at folk på østkanten må lære av folk på vestkanten", snakker han om byutvikling og politikk.

Stang derimot, har jo et helt annet perspektiv. Han snakker ikke om byutvikling, han snakker om at hver enkelt må ta ansvar for sin egen situasjon.

Kommentaren min er ikke ment som et forsvar for verken Bøhlers eller Stangs meninger. Jeg bare påpeker at de sier ikke det samme. Sammenligningen din holder ikke.