søndag, oktober 21, 2007

Vox populi går av

Vox populi har etter en tids tankevirksomhet bestemt seg for å slutte som blogger. Beslutningen er min egen, men jeg legger ikke skjul på at bakholdsangrep fra bloggosfæren, med usaklig kritikk har bidratt sterkt. Jeg har oppnådd en del av mine mål, men beslutningen om å blogge 1% mindre i 2007 var en tabbe. Jeg strittet i mot, men noe i meg vant over fornuften.

Jeg har imidlertid vært så heldig å få Erik Solheim til å ta over bloggingen. Han sier i en pressemelding som nå legges ut på nettet, at han skal fortsette i Vox populis ånd, men vil kanskje være enda tydeligere på noen områder. Erik Solheim regner med at han vil finne tid til bloggingen mellom frokosten og tannpussen. Om han da ikke er ute og redder verden.

14 kommentarer:

Flopsy sa...

Haha, glitrende. Regner med at Erik Solheim kommer til å ha to blogger også, ikke bare din?

VamPus sa...

Puh... leste bare overskriften på bloggrevyen, og tenkte at hvis tilfelle ville intelligensnivået i den norske bloggsfæren bli faretruende lavt..

Knut Johannessen sa...

Flopsy: Selvsagt vil han ha to blogger.

Vampus: Det var pent sagt. Vel overskriften var en liten visitt til bloggere som truer med å slutte (for å få en masse oppfordringer om ikke å gjøre det) og de som slutter for en uke ad gangen. Resten var dedisert Supermann.

Esquil sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Jeg forsøker å være noe restriktiv med bannskapen, men dæven han steike i søkkhelvete Vox, dette var ufint gjort av deg. Lure oss sånn. Grr.

Folk begynner å blogge, så skal de slutte, så begynner de igjen fordi de ikke klarer å holde seg borte. Så etter noe tankearbeid så er det noen som har vært ufine og tatt fra dem motivasjonen også genereres det ut en million poster om det. Så forsvinner .. ok, poenget er at jeg noen ganger har tenkt at vi trenger flere kategorier på Bloggrevyen som heter "jeg slutter å blogge" og en "jeg har begynt igjen" og en som heter "ikke gåååå".

Jeg bryr meg forsvinnende lite om disse og jeg legger svært sjelden igjen oppfordringer om å bli. Ikke fordi jeg ikke liker mange blogger, men fordi man må anta at motivasjonen endrer seg. Men de fleste kommer tilbake. Eller så kommer de ikke tilbake og dukker opp andre steder. Uansett så er det for mange andre ting å være opptatt av her i verden enn om en og annen blogger legger ned.

Jeg forsto hva du prøvde deg på i denne posten, og normalt ville jeg applaudert et så freskt sprell. Men jeg trodde faen meg at du skulle slutte, og det likte jeg ikke. Og når jeg skjønte at du hadde lurt meg så fikk jeg lyst til å grisebanke deg! Svartens fyr altså :)

Esquil sa...

dette er i utgangspunktet et rimelig harmløst innlegg. det rotet opp i vonde ting for meg, men det kunne ikke noen av dere vite. alt i orden.

Knut Johannessen sa...

Esquil: Bare for å oppklare, så var ikke denne posten i nærheten av å ha relevans til krangling mellom bloggere.

For de som ser godt etter, så er teksten nesten identisk med Øystein Djupedals "takk for meg"-tale, der han kritiserte sine kolleger i SV. For å være helt ærlig så følger jeg interne blogger-debatter særdeles lite grundig. Jeg synes hårsårheten blir i overkant noen ganger.

Knut Johannessen sa...

Sissel: Grisebank er mottatt! Det var i utgangspunktet SV jeg ville disse litt, men så etterhvert at posten kunne ha dobbel bunn. Det var i utgangspunktet ikke meningen min å være alt for slem med "jeg skal slutte, kanskje"-bloggere. Men, men..

Knut Johannessen sa...

En liten tilleggskommentar: Jeg velger å la Piet Hein snakke på mine vegner:

Den som kun tar spøk for spøk,
og alvor kun alvorlig,
han og hun har faktisk fattet
begge deler dårlig.

Esquil sa...

Vel, det er unntakstilstand.

Knut Johannessen sa...

Esquil: Jeg har sendt deg en mail.

Programsekretariatet sa...

sånn egentlig egentlig, er det vel Heidi Grande Røys som skal overta bloggen din? Du vet - Hun IT-ministeren. Ja, for hun er jo drivkraft på nett og gjør seg særs bemerket over....vel, noen steder.

Knut Johannessen sa...

Programsekreteriatet: Jo, men det var bare Erik S. som hadde noe ledig tid.

Esquil sa...

fikk ikke noen mail. men som sagt, alt i orden.