mandag, februar 23, 2009

Gavepakken til Frp

Siv Jensens islamiseringsutspill var som vanlig godt "tima og tilrettelagt." Ved å gå så offensivt ut, visste hun at det ville komme motreaksjoner. Til dels sterke. Og de kom.

Først Asghar Ali, nestleder i Islamsk Råd (som jeg kommenterte i går) og i dag, Per Kristian Foss. Og begge trekker frem nazismekortet. Det er akkurat den gavepakken som Frp håpet de skulle få. Å bli sammenlignet med Hitler er ikke hyggelig for noen, men når det kan gi politisk gevinst, virker det som det er til å leve med. Det er kanskje derfor hun sier til Nettavisen:

- Indirekte sammenligner han jo meg med Hitler. Det er en grov avsporing av debatten. Men jeg blir ikke lei meg over å høre noe sånt. I Fremskrittspartiet er vi vant til å bli utsatt for usaklige angrep, sier Jensen til Nettavisen.
Men i VG, Dagbladet og til TV2, er det enda tydeligere at offer-rollen eksponeres og som passer Frp så godt.

Men når det er sagt, så forstår jeg også Siv Jensens reaksjon. Per Kristian Foss er på ville og farlige veier, når sammenligningen trekkes mellom nazistenes jødeforfølgelse og Siv Jensens utspill mot islamisering.

Per Kristian Foss vet utmerket godt hva jødeforfølgelsene førte til. Å antyde at Siv Jensen og Fremskrittspartiet aspirerer til å bli potensielle folkemordere er et drøyt stykke. Det er farlig retorikk når man drar sammenligninger til et av de verste folkemord i historien og indirekte sier at hans politiske motstandere gir assosiasjoner til dette.

Når hele det politisk "korrekte" Norge går i strupen på Frp, så er det to forhold man overser. For det første at muslimen og venstrepolitikeren Abid Raja gikk ut og roste utspillet:

– Frp har truffet spikeren på hodet når det gjelder hovedproblemstillingene. Det er ikke mange politikere som har turt å snakke realiteter, så jeg vil gi ros til Frp, sier Raja.

Han deler langt på vei bekymringen i deler av innvandrermiljøene.

– Det gjelder gettoer og indre justis. Vi ser en utvikling av parallelle samfunn. Og det er en økende tendens til indre justis i innvandrermiljøer, mener Raja til Aftenposten.

– Overdimensjonerer

Han er imidlertid kritisk til dimensjonene Jensen tillegger problemene.

– Jeg er enig i de fleste tingene Siv Jensen tar opp. Men dimensjonene er annerledes, påpeker Venstre-politikeren.


Det er lang avstand fra Raja til Per Kristian Foss. Og vel så langt til Lars Sponheim som mer eller mindre vil stenge Siv Jensen og Fremskrittspartiet ute fra debatten.

- Det er ikke utviklingen av debatten som er problmenet, men Siv Jensens utgangspunkt.Når hun velger et slikt nivå og antyder at det er fare for at norsk lov settes til side for sharia-lover, er utgangspunktet for debatten uansett meningsløs. Jeg har til gode å se noen reaksjoner som er på et så lavt nivå som utspillet hennes, sier Sponheim til VG Nett.

- Hvordan kan man få innvandrings- og integreringsdebatten inn på et mer konstruktivt spor?

- Sannsynligvis ved å holde Frp helt borte fra debatten. Istedenfor må vi la alle nyanser av folk som jobber med integrering få en helt annen plass i debatten. Hvitættede som ikke aksepterer at vi lever i et flerkulturelt samfunn er ikke et godt utgangspunkt for en god debatt om dette, sier Venstre-lederen.
Det virker som det er noe i historien om ekteparet som begge stemte Venstre og som derfor sto langt fra hverandre politisk.

Men å kneble synspunkter man ikke liker, har sjelden gitt et godt utgangspunkt for debatt. Og utestenge landets nest største parti fra debatt er ikke noe smart trekk, i alle fall ikke når det kommer fra ett parti som sliter med å holde seg over sperregrensen.

Det andre som mange ser ut til å ha oversett er lørdagens 2 og 3 i VG (dessverre ikke på nett). Der Olav Versto gikk knallhardt ut i sin karakteristikk av islam og muslimer. Han dømmer ut hijabforslaget som et tilfelle av politisk korrekthet og som ville vært uhyrlig om det ble innført. Som symbol uttrykker hijab, islams systematiske undertrykkelser av kvinner.

Noen smakebiter fra lederen:

I islam er altså mannen bemyndiget av Gud til å gi kvinnen juling. Og tro endelig ikke at Koranens forskrifter om forholdet mellom mann og kvinne er gammelmodige og sovende bestemmelser som har opphørt med å ha levende og bindende kraft, slik tilfellet er med arkaiske dogmer i vårt bibels gamle testamente.
Og han ser på forskjellen mellom islam og kristendom:

Hele denne utvikling gikk islams hus forbi. Der er religionen, kulturen og samfunnet fortsatt ett og det samme: religionens lover er samfunnets lover, slik det var hos oss for tusen år siden, i middelalderen. For et moderne menneske er religionen i høyden en del av livet; for en muslim er livet en del av religion.

Det er derfor det blir så besværlig, for ikke å si umulig, å integrere en hel befolkningsgruppe med islamske forestillinger i et sekularisert samfunn.

-----
Men det viser seg at vi famler og feiler når vi rettledet av disse verdiene skal forholde oss til en religion og et samfunnssyn som selv ikke innebærer toleranse, som er imot likeverd, for eksempel mellom kvinne og mann, som bare i begrenset utstrekning innrømmer andre religions- og ytringsfrihet og som uttrykkelig ringeakter andre kulturer enn sin egen.
Det er sterke ord fra en politisk kommentator. Og det merkelige er at det nesten ikke er kommentert. Selv om det kanskje inneholder mer sprengkraft enn det Siv Jensen er i stand til å fremskaffe.

Og jeg er enig med Versto når han mener at debatten som Siv Jensen startet er bedre tjent med at man blir litt mer lavmælte. Men det kravet må stilles til flere enn Siv Jensen.

Det nivået som er på debatten nå, gavner kun Fremskrittspartiet.

Og om det skulle være noe som helst tvil om Høyres våte drøm om samarbeide med Frp: Det er tid for å tørke seg. Hvis ikke Erna forstår at Per Kristian Foss smelte døra igjen i dag, forstår hun det aldri.

Oppdatert 23.02 kl. 1640 "Det er ikke bare tull det hun sier"

Forsker Inger-Lise Lien ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, sier til Dagbladet at det Siv Jensen påpeker, har en viss forankring i virkelighetens verden.

Lien advarer mot å avvise Frp-formannens utspill som tøv.

- Jeg har mange liberale informanter i innvandermiljøene som er redde for det samme som Siv Jensen. Det er ikke bare tull det hun sier. Jeg kjenner pakistanere og somaliere som frykter økt islamisering. Mange fra Iran også. De har flyktet fra et religiøst samfunn med Sharia, og frykter at det samme skal oppstå her. Særlig frykter mange kvinner disse kreftene, sier Lien til Dagbladet.no.
Lien har sagt en del fornuftig om dette i andre sammenhenger også. Her er noen eks.:

"Frihet som utopi"
"Norsk innvandrerforskning er feig"
"Jeg skulle ønske jeg var jomfru, men det er for seint nå. "
"Vil ikke møte Schjenken"

Kanskje litt forskerbasert fakta kan bringe debatten over i et mer konstruktivt spor?

Oppdatert:
Flåthen er ikke like kjapp på avtrekkeren som sin forgjenger, men i dag kom han på banen, dog uten at noen ble overrasket: Han gikk sterkt ut mot Frp og mener at Siv forgifter debatten.

Abid Raja på sin side mener at Flåthen og de andre på venstre side av "demarkasjonslinjen har neglisert integreringsdebatten.

Men han får til gjengjeld stryk av Aslam Ahsan: Raja er verre enn Siv.

Fra en anonym muslimsk forfatter får Siv støtte. Amel Aden (psevdonym) som har skrevet boken "Se oss", ble av Siv Jensen i Tabloid i går brukt som et av sannhetsvitnene. Det har hun ikke noe i mot:

- Kanskje overdriver hun litt, men ikke mye. Mange muslimske kvinner, som ønsker å leve like fritt som sine medsøstre fra andre religioner og kulturer, er glad for at Siv Jensen slåss for deres sak, skriver hun.
To muslimer er altså de som har gitt mest støtte til utspillet. Et aldri så lite tankekors?

70 kommentarer:

Anonym sa...

Siv Jensen er ikke dum. Hun setter ord på det mange i ytterste punkt frykter. Så kommer de nyttige idiotene frem med Per Kristian Foss i spissen og sørger for å trekke så dårlige paraleller at vi til slutt bare elsker Siv Jensen og Frp :-)

Anonym sa...

Herregud,

Jeg likte Høyre før, men når de tyr til så enkle sammenligner, og så til de grader ønsker å være PK, så har vi ikke lenger bruk for dem.

På tide for Høyres gravøl, jeg kan aldri tenke meg å stemme på dem igjen.

Anonym sa...

Prøv å bo på Stovner. En opplevelse i seg selv som bekrefter påstandene til Siv Jensen
Nå har du fått en stemme til.

Anonym sa...

Jensen advarer mot snikislamisering - altså en prosess der islam sakte, men sikkert får mer makt og innflytelse i samfunnet. Dette skjer gjennom stadig små, tilsynelatende ubetydelig innrømmelser. Hun får så høre at hun polariserer debatten, øker konfliktnivået, er grisete og det insinueres at hun er som Hitler.

Men er ikke en slik, urimelig grov anklage også polariserende og grisete? Kan den klassifiseres som lavpannepopulistisk? Øker den konfliktnivået, kanskje?

Det er et paradoks at de flinke menneskene beklager seg over at Jensen er uforsiktig med ord, og selv bruker Hitler og massemordet på jødene, Europas mørkeste tid, en forbrytelse av uendelig ondskap, til å refse Jensen...

Anonym sa...

Vox Populi skrev:

"Per Kristian Foss vet utmerket godt hva jødeforfølgelsene førte til. Å antyde at Siv Jensen og Fremskrittspartiet aspirerer til å bli potensielle folkemordere er et drøyt stykke."

Godt sagt, la oss holde tilbake slike sammenligninger til den dagen det virkelig er på sin plass, og det er alvor.

"Og jeg er enig med Versto når han mener at debatten som Siv Jensen startet er bedre tjent med at man blir litt mer lavmælte. Men det kravet må stilles til flere enn Siv Jensen."

Tiltredes. Jeg tror forsøkene på "hitling" av debatten gjøres besvisst av mange for å ødelege for konstruktiv diskusjon. Det må være lov å ha veldig ulike meninger, uten å bli sammenlignet med folkemordere ol. En åpen diskusjon om innvandring, islamisme etc. vil være et gode for norge. Situasjonen i malmø og et par andre steder er definitivt noe som vi bør sette oss inn i, for å se om vi kan lære noe av det som har skjedd der.

Anonym sa...

Ro dere ned, nå. Foss sammelignet ikke Jensen med Hitler. Det han sa var:
"Det har visse likhetstrekk med mellomkrigstidens frykt for andre minoriteter, i dette tilfellet jøder"

Det er en helt presis observasjon. Hva om noen hadde brukt ordet "snikjødefisering" av det norske samfunnet? Det hadde vært rent NS-språk.

Anonym sa...

Enten så har Foss og Sponheim mfl. en skjult agenda, eller så er de rett og slett ekstremt ignorante.

Ved å prestere disse uttalelsene, distanserer de seg enda lenger fra alle som anser seg selv som moderate mennesker som ikke er fornøyd med dagens løsninger innenfor innvandringsintegrasjon.

Jeg personlig får lyst å stemme FRP bare for å si fra at vi må tørre å ta debattene om SAKENE, og ikke dra frem na-/rasismekortet så fort noen nevner utfordringer knyttet til innvadring.

Schmocka

Anonym sa...

Siv treffer spikeren på hodet, og ironien er at det kun er Abid Raja som ser det. Både politikere og folk flest mangler kunnskap om hva Islam står for. Islam er ikke kun en religion, men et politisk styresett som muslimer er forpliktet å rette seg etter, eller arbeide for innføringen av. Det er dette vi er vitne til nå. I Storbritannia er shariadomstoler innført allerede, til begrenset bruk i familie- og arverettsammenhenger. Uten forutgående debatt - mao samme fremgangsmåte som ble forsøkt for å kvele religionskritikk og innføre politihijab her i landet.

Å verge seg mot slike tilstander har ikke noe med "fobi" å gjøre, som PK Foss velger å hevde. Å føle skepsis mot islamisering er tvert imot en sunn reaksjon.

Anonym sa...

Groucho skrev:

"Foss sammelignet ikke Jensen med Hitler. Det han sa var:
"Det har visse likhetstrekk med mellomkrigstidens frykt for andre minoriteter, i dette tilfellet jøder""

Correct me if I'm wrong - men så vidt jeg vet var det ingen utbredt FRYKT for jøder i mellomkrigstiden. De var mislikt/hatet - ikke FRYKTET slik som mange i dag med god grunn er redd for islamister og konsekvensene ved å gi etter for kravene til konservative muslimer.

Konservative muslimer er nemlig forbundet med kvinneundertrykking, og islamister med voldelige aksjoner.

Jøder løp ikke rundt og selvmordsbombet seg selv og andre i mellomkrigstiden, slik en del muslimer driver med i vår tid.

Knut Johannessen sa...

Groucho:Hør på Politisk kvarter, så hører man noe mer enn sitatet du bringer: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/467179

Anonym sa...

"Correct me if I'm wrong - men så vidt jeg vet var det ingen utbredt FRYKT for jøder i mellomkrigstiden"

Dessverre er din totale kunnskapsløshet, som er merignoranse enn rasisme, representativ for veldig mange som viderebringer slike tanker.

Foreslår at du leser deg opp på antisemittismens historie, feks Einhardt Lorenz, Håkon Harket og Trond Berg Eriksens glimrende bok "Jødehat", og kommer tilbake til diskusjonen når du har gjort hjemmeleksene dine.

Anonym sa...

Vox populi sa...
Groucho:Hør på Politisk kvarter, så hører man noe mer enn sitatet du bringer: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/467179

Hørte det i morges og vet fortsatt ikke hva du sikter til. Er på fjellet nå med dårlig mobil-link, så jeg får visst ikke opp linken din. Men du kan jo kanskje sitere det?

Anonym sa...

Til Anonym som bor på Stovner: Hvor på Stovner bor du?
Jeg bor på Stovner er "Etnisk Norsk" og ser ikke problemet til deg eller Siv.

Anonym sa...

Groucho:

"Foreslår at du leser deg opp på antisemittismens historie, feks Einhardt Lorenz, Håkon Harket og Trond Berg Eriksens glimrende bok "Jødehat", og kommer tilbake til diskusjonen når du har gjort hjemmeleksene dine."

Istedenfor å skrive to avsnitt med fornærmelser, hvorfor ikke heller bidra med noen konkrete fakta som underbygger dine egne synspunkter?

Anonym sa...

Siv Jensen er ikke dum. Hun setter ord på det mange i ytterste punkt frykter.

Så kommer de nyttige idiotene frem med Per Kristian Foss i spissen og sørger for å trekke så dårlige paraleller at vi til slutt bare elsker Siv Jensen og Frp :-)

Og Vensteres Sponheim, en skikkelig idiot. Han som ikke har stemmer forteller at Siv skal holdes utenfor innvandrerdebatten. Hvor frekk kan den mannen bli?

Vi lever i et demokrati, og hun har faktisk ganske mange stemmer i dette landet. Vi er mange nordmenn som er enige med Siv. pass dere nå!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Unknown sa...

Jeg er SELV innvandrer og skal stemme FRP!!!
Muslimer ødelegger for oss andre!!!!!

Anonym sa...

Ja nå vet vi hva som befinner over snippen til n' Lars. Sponheim!!!

Knut Johannessen sa...

Groucho: Det jeg mente med "Politisk kvarter" var passusen der Siv Jensen sier: "Trist at han nesten sitter og sammenligner meg med Hitler". Dette kommenterte ikke Per Kristian Foss i det hele tatt.

På Høyres hjemmesider ligger også følgende "Høyres Per-Kristian Foss sammenligner Siv Jensens angrep på Islam med angrepene på jødene i mellomkrigstiden." Dette er ingressen til en artikkel om saken.

Anonym sa...

"Istedenfor å skrive to avsnitt med fornærmelser, hvorfor ikke heller bidra med noen konkrete fakta som underbygger dine egne synspunkter?"

Når du klarer å påstå at "så vidt jeg vet var det ingen utbredt FRYKT for jøder i mellomkrigstiden", så er det en påstand som grenser mot historisk revisjonisme. Hele begrunnelsen for antisemittismen var bunnet i en historisk frykt for jødene, deres konspirasjoner, religion og ritualer. Når man kommer med en så oppsiktsvekkende - jeg vil tro dum, men for alt jeg vet kan du jo være Vigridmedlem og ideologisk antisemitt - påstand, er det DU som må legge frem bevisbyrden. Jeg har allerede nevnt en bok du kan lese, men enhver leksikonartikkel om antisemittisme vil forsåvidt holde.

Jeg har frekventert VoxPop på jevnlig basis fordi det her har vært edru tanker og argumentasjon i stedet for forvirret paranoia og hjemmelagde dommedagsprofetier som har dominert. Må nå ser det dessverre ut til at skrullingene har oppdaget dette stedet også. Sic Transit Gloria Mundi.

Anonym sa...

VoxPop,

Mener du at fordi Foss ikke kommenterte Siv Jensens påstand om hva han har sagt, så har han implisitt sagt det?

Et uttrykk som "snikislamifisering" er å sammenligne med "snikjødifisering". Begge gir uttrykk for at etniske og religiøse grupper folk er født inn står bak en konspirasjon mot samfunnet.

Jeg har alltid tolket deg som en rasjonell verdikonservativ stemme i et hjørne av offentligheten som ellers er dominert av hysterikere og høyreradikale.

Jeg håper det fortsatt er tilfellet.

android-rookie sa...

Ingrid said...

Jeg er SELV innvandrer og skal stemme FRP!!!
Muslimer ødelegger for oss andre!!!!!


Hvem er oss andre? Ikke mange med innvandrerbakgrunn som stemmer FRP vil jeg påstå. Men uansett, jeg tror FRP tar opp aktuelle problemestillinger, men måten de uttaler seg på og løsningene de foreslår som er kritikkverdige.

Mitt innlegg om dette..

Anonym sa...

For dere med Sosialistisk hukommelse.

http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00170/F_200602_February04_170813a.jpg

Anonym sa...

Groucho skrev:

"Når du klarer å påstå at "så vidt jeg vet var det ingen utbredt FRYKT for jøder i mellomkrigstiden", så er det en påstand som grenser mot historisk revisjonisme."

Du er helt urimelig, og det er fristende å bare ignorere alle fornærmelse du slenger rundt deg og forsøket ditt på å hitle debatten med å trekke inn antisemittisme ol. Men jeg lar meg ikke skremme til stillhet av slikt - så her er mitt synspunkt:

Du har nok rett i at noen FRYKTET for jødenes politiske/økonomiske dominans el., ofte i lys av konspirasjonsteorier som du sier. Men denne frykten er ikke sammenlignbar med den FRYKT mange har overfor islamister og konservative muslimer, der folk FRYKTER voldsutøvelse og undertrykkelse av kvinner, homofile osv.

Er du uenig i dette, og ikke ønsker å argumentere saklig, så foreslår jeg at vi setter strek for akkurat dette spørsmålet.

Anonym sa...

Siv er Norges modigste dame som tør å gripe fatt i dette tema uten å pakke det inn i bomull. Lars bør gå hjem til sauene sine så får han tale i fred.Per Kristian digger muslimer fordi han heller ikke er interessert i kvinner.Jens stakkar, har jo aldri hatt sin egen mening,den skifter fra dag til dag alt etter hvilken pike som visker eller var det sliker han i øret. Stå på Siv så vi kan få et fargerikt fornuftig felles skap -ikke galskap!

Knut Johannessen sa...

Groucho: Nei, ikke isolert, men at han ikke tok til motmæle er forsåvidt et tegn. Men i tillegg kommer sitatet på Høyres hjemmeside. Du kommer uansett ikke unna assosiasjonene slike referanser gir. Harald Stanghelle som var meget kritisk til Siv Jensen kommenterte dette i Dagsnytt Atten og var meget kritisk til de referansene Per Kristian Foss hadde brukt.

Det virker også som om Per Kristian Foss har forstått dette fordi i et intervju nå i kveld (husker ikke kanal) sa han at det var ikke referanser til nazismen og Tyskland, men til reaksjoner i Norge i mellomkrigstiden. Det tror jeg han var alene om å oppfatte.

Anonym sa...

Hitler og hans folk spilte helt klart på frykten for jødene (en frykt de selv i stor grad skapte), som i sin ytterste konsekvens ledet frem til konklusjonen "drep dem før de dreper oss".

PK Foss har rett i at Jensen bruker en retorikk som minner svært om retorikken rundt 1933.

Anonym sa...

Hei du konrad...

Jeg tror du må sette deg å se litt på fakta om hvorfor jødene var mislikt... Under første verdenskrig var de fleste jøder hjemme og drev business as usual... det faller ikke i god jord når resten av landet er ute og ofrer livet for å beskytte familie og rike.

Anonym sa...

VoPop,

Jeg syns du skal se på hva slags folk som trekkes mot denne argumentasjonsrekka. Jmfr leseren som får seg til å skrive at "Per Kristian digger muslimer fordi han heller ikke er interessert i kvinner".
Og han som først påstår at det ikke var noen frykt for jøder i mellomkrigstiden, før han plutselig ombestemmer seg, men likefullt fortsetter å spre kunnskapsløs rasistpropaganda i nesten ren oversettelse fra nazistpamflettene. ("Jøder" byttet ut med "muslimer", selvfølgelig).

Bloggen din har hatt klasse. Disse folkene er samfunnets nye brunskjorter, enten det er jøder eller muslimer de lar det gå ut over. De sprer frykt og hat mot folkegrupper basert på kunnskapsløse og forvirrete ideer om sin egen overlegenhet. Slik hatradioene gjorde i Rwanda før folkemordet i 1994. Slik serbisk propaganda gjorde på Balkan før de slaktet muslimene i Srebenica. Og slik nazistene gjorde på tredvetallet.

Anonym sa...

PS. Og mens jeg skrev det forrige har det sannelig kommet en vaskekte antisemitt med på kjøpet:
"Under første verdenskrig var de fleste jøder hjemme og drev business as usual"

Han/hun gikk antagelig etter lukta.

Anonym sa...

Groucho skrev:

"Og han som først påstår at det ikke var noen frykt for jøder i mellomkrigstiden, før han plutselig ombestemmer seg, men likefullt fortsetter å spre kunnskapsløs rasistpropaganda i nesten ren oversettelse fra nazistpamflettene. ("Jøder" byttet ut med "muslimer", selvfølgelig)."

Det er jeg som var uenig med deg om frykt, men jeg var ikke den som skrev det andre du refererer til.

Trolig var det en av dine meningsfeller som skrev den kommentaren til Konrad. Jeg har vært borte i diskusjoner som dette før, og er vant til at "politisk korrekte" skriver fordomsfulle kommentarer som utgis for være fra meningsmotstandere.

Hvis jeg ikke husker rett, bidro slik simpel oppførsel til at Fjordman (blogger langt på høyresiden) i perioder stoppet å skrive kommentarer på ulike nettsteder for å unngå at de falske Fjordman-kommentarene ble forvekslet med hans egne.

Ved å sammenblande ulike kommentatorer saboterer du i virkeligheten debatten.

Jeg ber dere høflig tenke over de demokratiske aspektene med det dere gjør.

Gjervan sa...

@Anonym #2: Åh, Per-Kristian bruker ikke "enkle" sammenligninger; det gikk over hodet ditt f.eks.. Dessverre gikk det nok over de flestes hoder (kanskje snobbete nok av PK på sitt eget vis) og som du og Vox sier; hvis det er slik folk flest tenker kan det være det samme hva PK hvirkelig mente.
Personlig hiver jeg meg på Groucho og Konrads korrekte argumentasjon om at anti-semittisme ikke var noe særnazistisk. Faktisk var det "takket" være Holocaust det gikk av moten. Og du siste anonyme; den tyske militærledelsen under WWI mente det samme og satte i gang en undersøkesle for å bevise det... de fant da ut at jøder faktisk var OVERrepresentert i forhold til folketallet.

Anonym sa...

Det skal selvfølgelig stå, "hvis jeg ikke husker feil".

Anonym sa...

Groucho - jeg har stor forståelse for hva du argumenterer mot, men jeg reagerer på hvor overdrevent og kategorisk du setter andre menneskers meninger i bås.

Slike som deg er desverre "nyttige idioter" for de virkelige rasistene (selv om du prøve så godt du kan å fremstå som intelligent, med latinske fraser til og med).

Det er på tide at vi tar den grunnleggende problemstillingen på alvor, og diskuterer sakene på en saklig måte.

Denne typen "drap av debatt" er det som til syvende og sist kommer til å gjøre Siv Jensen til statsminister.

Man trenger ikke se lenger enn til flere land i Europa for å se eksempler på politikere/media/intellektuelle mfl., som i sin iver etter å opptre politisk korrekt har banet vei for partiene på ytterste høyre fløy.

Njål Naustdal

Sigrun sa...

Vil bare få si at Olav Verstos historiekunnskaper står til stryk. For det første var det dødsstraff mot barn som spottet sine foreldre i Norge helt til inn på 1800-tallet, grunnet et vers i Det gamle testamente. Dernest ble "hustugten", der husbonden hadde rett til å gi kona juling, opphevet først i 1891.
Fra 1800- tallet fins det masse rapporter fra perster som klaget over at folk ikke ville denge ungene sine. Den gammeltestamentlige refselsesrett over børn ble i Norge ikke opphevet før i 1972. Så den middelalderen Versto viser til, har vi ganske nylig trådt ut av.

Anonym sa...

Njål
Å herrejesus, har du ikke noe bedre å komme med enn det forslitte uttrykket "poltisk korrekt" fra slutten av åttitallet?
Hvis det å "ta tingene på alvor" er å underskrive på den forrykte påstanden om at Norge "snikislamiseres" og alt det andre røret om homofobe og islamofobe røret som er presentert her, lever jeg godt med den tafatte "politisk korrekt"-beskyldningen.

Og til deg som er overbevist om at jeg har utgitt meg for å være antisemitten for å argumenter mot meg selv - er du helt sikker på at jeg ikke har diktet opp deg også? At du ikke bare er en forvirret liten misforståelse av en tvangstanke jeg har fått? Kanskje dere er borte når jeg våkner i morgen, både du og Fjordmann?
Det hadde ikke vært meg i mot.

Anonym sa...

Groucho skrev:

"Og til deg som er overbevist om at jeg har utgitt meg for å være antisemitten"

Igjen, du forvrenger det jeg sier. Jeg skrev: "Trolig var det en av dine meningsfeller"

"Kanskje dere er borte når jeg våkner i morgen, både du og Fjordmann?
Det hadde ikke vært meg i mot."

Dette oppfatter jeg i en slik sammenheng som en ubehagelig trussel.

Admin sa...

Merkelig dette at desto mer nøytral man påstår at man her desto mer slagside virker det som at man har. Skulle tro du jobbet i TV2.

Anonym sa...

Siv Jensen sprer en gift og selger seg selv som motgiften. Parallellene til 30-tallet er dessverre innlysende for alle som ikke velger å se en annen vei. Groucho: Takk! Nå må liberale mennesker mobilisere mot hatet. "The only thing necessary for the triumph [of evil] is for good men to do nothing." Edmund Burke.

Anonym sa...

Jeg er en (EØS-borger) innvandrer og skal stemme FRP.
Muslimer, Pakistaner esv. ødelegger det for oss andre.

Knut Johannessen sa...

Groucho og Njål: Får dere noe ut av skyttergravskrigen?

Brumlebass: Hvis kommentaren var myntet på meg, så kan jeg avvise nøytraliteten, men må innrømme at jeg ikke forstod kommentaren din. Kan du opplyse en enkel sjel.

Anonym sa...

Anonym,
Hvilke paralleller til 30-tallet er det?Er det brenning av koranen , ramponering av innvandrerbutikker, muslimer som må gå rundt med en halvmåne på skulderen? Vær snill å komme med noen relavante eksempler, istedenfor det evige rasisme/nazisme-kortet som ødeleggerde fleste av denne og lignende debatter

Anonym sa...

Anonym:

Parallellene: Det startet med spredningen av forestillingen om at jødene ville ta over samfunnet/tvinge sine skikker på oss osv osv. Hatpropagandaen kom i mange former. Folk gikk jo ikke rett ut og brant butikker. Dette er veldokumentert. Det startet med hatet, det gjør alltid det. Hvor det ender er opp til oss.

Anonym sa...

Jeg er "invandreravkom". Jeg er opprinnelig fra iran. Kom her når jeg var 2-3 år.

Men jeg følte meg norsk og annså meg selv som norsk, med norske venner,jeg likte norsk mat mer enn persisk mat og insisterte på at de der hjemme skulle lage mer norsk mat.

Jeg annså meg selv som fullstendig norsk, helt til forskjellsbehandlingen begynte å fremtre på ungdomsskolen, i butikker, jobbsøk, med me og utover årene.

Jeg har nå en høy utdanning. Jeg er lege.

Men jeg blir ikke ansett som "en av oss" blant mange nordmenn, dessverre...

Folk slutter å svare på mails, når jeg søkte etter bolig, da de fant ut mitt fulle navn.

Jobbsøknader ble aldri svart, mens vennene mine fikk jobber.

Dette er RELLE problemer som forverrer hele tilstanden, ikke engang PRØV å komme her og skyld på "oss" som noen som prøver å ødelegge norske verdier, mange av oss, heck, de fleste av oss VIL bli ansett som norske. Men vi får ikke muligheten fra dere.

Jeg er fullstendig enig med de i denne debatten som mener at dette er en stemplingstaktikk for å sanke flere stemmer på bekostning av å svartmale minoriteter. Og det er rett og slett beklagelig.


Hilsen

Slutt-å-se-på-meg-som-om-jeg-ikke-er-verdig

Anonym sa...

Ikke noe hyggelig de problemene du beskriver, men vi som mener islamisme og masseinnvandring er problemfyllt kan jo ikke la være å snakke om det fordi du og sikkert mange andre har blitt urettferdig behandlet ved jobbsøknader osv. Tvert imot kan man jo hevde at dine opplevelser nettopp illustrerer at det å plassere mennesker med ulik kulturell bakgrunn tett sammen ofte skaper konflikt og vanskeligheter i hverdagen.

"heck, de fleste av oss VIL bli ansett som norske. Men vi får ikke muligheten fra dere."

Det er mange mennesker som viser lite omtanke for andre, og jeg betviler ikke at du har hatt det vanskelig til tider. Men det at du deltar her, og jeg sier meg uenig med deler av det du sier akkurat på samme måte som jeg ville gjort hadde du vært feks en etnisk norsk rogalending, viser jo at det er noen steder du blir behandlet som likeverdig.

Anonym sa...

Hmmm.. artige tider.. minner meg om de dagene der Hitler advarte mot snikjødifisering og la skylden på de som ikke kunne svare tilbake på anklagene.

Å påstå at minoriteter driver bevisst å manipulrer samfunneter rett og slett forankret i paranoide vrangforestilinger.

Anonym sa...

"Dette oppfatter jeg i en slik sammenheng som en ubehagelig trussel"

Helledussen. Det er kanskje det mest patetiske og ynkelige ved alle de hjemmestrikka islamofobene: De føler seg så veldig TRUET hele tiden. Et å ha skrevet et par hjelpeløse, fullstendig anonyme innlegg på en blogg, og så kvalifiserer man liksom til å være den nye Salman Rushdie. Det er i hvert fall ikke noe galt med selvbildet.
Men for at du skal kunne sove trygt om natten uten å være redd for hverken meg eller blodtørstige muslimer: Jeg aner ikke hvem du er, jeg håper inderlig aldri jeg møter deg og det passusen var en kommentar til det paranoide tåkepratet ditt om at jeg diktet opp mine meningsmotstandere.
Men deg ville jeg nok aldri ha klart å dikte opp. Du er FOR banal, selv for min primitive fantasi.

Anonym sa...

Når det går an å være så utrolig dum som Per Chr Foss og Lars Sponheim åpenbarer at de er, så Blir jeg bare mer og mer glad for at vi har Frp! At en reprsentant for et parti som så vidt overgår sperregrensa tør å uttale seg på den måten og samtidig åpenbare sin utrolige dumskap og naivitet viser bare at det er på tide at Frp, støttet av store deler av det norske folk, overtar styringa og restverdisikringa av dette landet så fort som overhode mulig! REVOLUSJON er det vi trenger!
Rydd ut allt som har med islam og gjøre i fra vårt land! Med på søpla kan vi hive alle de tåpelige rødgrønne politikerne som biter seg fast i hijaber og burkaer for å kunne sleike en eller annen muslim på ryggen!!
Kall gjerne meg og mine meningsfeller for usaklige og til og med rasister, til du blir blå i trynet! men vit samtidig at du snakker til en veldig stor del av Norges befolkning!! Når en stor del av en befolkning sin meninger blir lenge nok undertrykt og ignorert og kalt for gammeldags, bakstreversk og endatil sammenlignet med Hitler..! Sånt kan det bli opprør og revolusjon av til slutt...!!

Anonym sa...

Heftig temperatur i stuen til Vox.
Jeg kan ikke la være:
Kan noen forklare meg hva det er vi Nordmenn egentlig forsøker beskytte!
Sånn jeg ser det så er vi en nasjon uten identitet. Det eneste vi lener oss på av orginalitet er Kongesaagaer og fordums nasjonalromantisme. Født med ski på beina du liksom; my ass.

Dagens Norge sliter fortsatt med Nasjonsbygger- propagandaen som skulle gjøre tapere til krigere i løsrivingen fra Sverige.

Personlig tror jeg Nordmenn vil slite som fy med å bytte sin ham: vi er ikke bedre i sporet egentlig!

Nordmenn er: generaliserende, tabloide, navlebeskuende, innesluttede, missunelige, grådeige, og tildels redd alt de ikke helt forstår. Å ta sjanser ligger ikke sjøfareren og Nordmannen hjertet nær lenger. Dette blir ekstra ille når man ikke egentlig har dyp tru på seg selv. Janteloven har truffet oss som et morfinskudd i ræva og har gjort oss virkelighetsfjerne.

Danskene har skjønt noe: De kaller oss fjellaper.
Svenskene har sagt at er Norge den siste kommuniststat.
- Jeg tror vi bør lytte til våre naboer og prøve forstå hva som ligger i disse beskrivelsene.

Føkk nisselua. Les S. Wells: http://shop.nationalgeographic.com/product/241/3063/128.html

..Og min husholdning betaler rundt 20 lapper i skatt/ mnd for å la disse tullingene nede på Løvebakken kjøpe "regnskogaksjer" , og ikke klarer utbetale dagpenger på min regning. 5 x 20 er 1 mill, og jeg kjenner flere som ikke har råd til å gå til tannlegen. Velferdsstaten minner meg mer om Kafkas "Slottet".

Jeg skammer meg over å være Norsk med god grunn. Se bare på veiene våre, pengebruken, skatter, avgifter og byråkrati. Du må ha tre år på BI for å drifte en iten kiosk eller rørleggerbedrift uten at lasset veltes av regler.
Nei, jeg flytter så fort jeg får spart meg opp nok KR og har funnet et greit sted på Kypros eller Nord Afrika, med billige tur/retur billetter til Norge: " Jeg skal bli gratispassasjer".

Anonym sa...

Vox populi: Jeg har kommet ut av skyttergraven. Du for hjelpe meg så jeg ikke faller nedi igjen ;D

Poenget mitt var ikke å gå til angrep på enkeltdebatanter (selv om det var dette jeg gjorde), men snarere å sette søkelyset på problemstillingen rundt det å stigmatisere debatanter fordi man er sterkt uenig i disses synspunkt.

Litt enklere fortalt var det noen over her som sa noe ala "hvis en stor del av befolkningen sin oppfatning blir undertrykket og ignorert så kan dette ende med opprør".

Det er dette jeg tror er farlig.

Vi må begynne å diskutere de utfordringene vi står overfor, og slutte å kaste nedsettende, stigmatiserende og debattkneblende ytringer til hverandre.

Å si at noen er rasister fordi de har en viss fremmedfrykt er omtrent like fruktbart som å si at en deprimert ikke burde være så nedfor.

Njål Nausteng

Knut Johannessen sa...

Njål: Jeg har ikke noe imot at det er debatt mellom de som kommenterer, men jeg følte vel bare at dere var i ferd med å spore litt av begge to.

Jeg er enig i at vi skal være forsiktig med hvilke merkelapper vi gir hverandre. Derfor er jeg kritisk både til Siv Jensens debattform, men også Per Kristian Foss måte å imøtegå dette på. Det er et faktum som vi ikke kan stikke unna at mange, (ca 30%) av landets befolkning er skeptisk til innvandring/innvandrere. Derfor må vi tåle debatter som Jensen har lagt opp til, selv om jeg tviler på hennes hensikter.

Vi drar alt for fort rasismekortet og det knebler ofte en nødvendig debatt. Eller som i dette tilfellet; "jødekortet".

Men det er jo en viss ironi i at de som egentlig startet det hele, regjeringen, slipper så billig unna. Det var den ulykksaklige behandlingen av blasfemiloven og siden hijab-saken som for alvor dro i gang denne debatten og som Siv Jensen kunne forfølge.

Sannsynligvis har regjeringens utspill gjort mer skade for muslimer enn Siv Jensen har klart. Jeg tror Knut Storberget i sitt stille sinn takker Siv Jensen for utspillet. For ikke å snakke om hva Dag Terje Andersen gjør.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Ser med interesse alle innlegg her. Synes at det er viktig å starte debatter som Siv gjorde selv om uttrykkene var akkurat populistiske. Selv om det går mothår til "demokratiske middlemådighetene" eller "enhetsprinsippet" er det viktig "si det som det kan virke for noen". Vi har ytringsfrihet.

Til MortenS - jeg føler også at det finnes andre verdier i mitt liv for å være stolt over enn min norskhet. Og siden jeg er bare halvparten norsk, og andre halvparten mer fra sør over i Europa, med litt lengre varende kulturell utvikling, dog i berg og dalbaner, da merker jeg mye av den janteloven daglig. Når i andre land ønskes det å være litt mer enn naboen eller forelderen din- dvs utvikles i flerfoldighet, dog i mulig konkurranseånd, så her på berget skal du ønske å være absolutt prikklik naboen din. Synd dersom du ikke er født blond og blåøyd (som jeg dessverre er). Jeg har nå havnet her i ekteskap og i jobb, med norsk utseende men ikke perfekt dagligdale, og manglende nisse-folkesjel og er samboer med - akkurat- iransk ikke-muslim og selv har katolske aner, slik at det er artig å følge med alle mulige nasjonalistiske debatter i lille Norge. Merker også en morsom fientlighet mellom flere meningsledere. Kan hende at jeg er litt for mye en kvinnelig fredsmegler - men fjern nå saken fra personlige angrep og det finnes plasser til de fleste, også til dem som ikke tenker som deg og din lyshåret nabo med Volvo ;-)

Make love not war. Og forresten- husk å elske din nabo som deg selv, tror at det siste er den begrensende faktoren for oss fleste. LOL

Anonym sa...

Du skuffer, Vox. For 70 år siden kunne velmenende borgere som deg ha sagt NESTEN det samme:
"Det er et faktum som vi ikke kan stikke unna at mange, (ca 30%) av landets befolkning er skeptisk til jøder. Derfor må vi tåle debatter som Jensen har lagt opp til etc"

Men vi lærte vel noe på veien, gjorde vi ikke?

Knut Johannessen sa...

Groucho: Din skuffelse kan jeg gjøre lite med, men dette blir for dumt. Hersketeknikken med å omtale meg som "velmenende" fungerer ganske enkelt ikke. Beklager.

Med "velmenende borgere" oppfatter jeg at du forsøker å si noe som "stakkars uinformerte sjel som ikke kan så mye om dette som meg, og som på grunn av sin manglende kunnskap sier noe dumt (og farlig). Men han mener det jo så godt". Glem det.

Jeg går ut fra at du forstår at nettopp de 70 års avstand fra jødeforfølgelsene er en viktig faktor. Hele samfunnstrukturen er annerledes i dag enn for 70 år siden.

Kunnskapsnivået er langt høyere og ikke minst er vi langt mindre fordomsfulle.

I den sammenheng så kan jeg kanskje minne om at ikke lenger tilbake enn 1972, så var homofilt samliv mellom menn, forbudt i Norge. I dag har vi fått en ny ekteskapslov.

Vi er langt mindre autoritetstro enn vi var da. Vi kan aldri få en Führer i Norge. Det er når debatten forstummes og gatas parlament tar over at det blir farlig, men selv det kan ikke sammenlignes med Krystallnatten.

Derfor blir referansen som du og andre knytter til jødeforfølgelsene et dårlig knep for å kneble en debatt.

Jeg viser gjerne til Abid Rajas artikkel i Klassekampen, "Angriper venstresida" D

Anonym sa...

Kunnskapsnivået er høyere, ja. Selv om dagens politikere som hisser til muslimhat minner påfallende om 30-tallets politikere som hisset til jødehat, så er det industrielle massemord selvsagt usannsynlig. Men det forekommer rasistisk motivert vold, også i Norge. Det har også forekommet rasistisk motiverte drap. De som tok livet av Benjamin Hermansen satt seg i bilen sin, kjørte til Holmlia på jakt etter mørkhudede. De fant en liten gutt, løp etter ham, tok ham til slutt igjen og stakk med en kniv til han døde - forblindet av rasehat. Derfor er henvisningen til jødeforfølgelsen helt relevant.

Knut Johannessen sa...

Anonym:At det har forekommet rasistiske motiverte drap i Norge kan umulig være relevant til forfølgelse av og drap på mer enn 6 millioner jøder. Det siste var en systematisk forfølgelse iverksatt av statsmakten.Det er en dramatisk forskjell på referansene dine.

Du glemmer også en annen ting når det gjelder Hermansen-saken. 1. februar 2001 gikk tusenvis av nordmenn i fakkeltog i en markering. Bare i Oslo gikk 40 000 mennesker i toget. Anført av kronprins og statsminister. Det er den store forskjellen.

Anonym sa...

For Benjamen Hermansen er vel denne forskjellen mest av teoretisk karakter.

Anonym sa...

Sjekk denne:


http://www.metacafe.com/watch/2077676/stealth_jihad_the_war_within_our_borders_cbn_com/

Anonym sa...

Det er utroligt at nordmenn er SÅ naive og godtroende. Men naiviteten og godtroenheten kommer vel af UVITENHET. For hvad ved nordmenn EGENTLIG om islam og den dermed følgende islamisering? Vet nordmennene at enhver sand islam-tilhænge er FORPLIKTET til at islamisere det samfund han eller hun opholder sig i? Vet nordmennene, at i alle europæiske nationer, kæmper befolkningerne imod præcis alle de punkter af islamisering, der bliver nevnt på islamiserings-listen? Nei vel? Nordmenn bliver af den norske presse holdt hen i uvitenhet. Så vågn op Norge! Se på resten af Europa! Og resten af verden for den sags skyld. Bruk intelligensen! Se på historien. Og undersøg formålet med islam...... ummahen.....kalifatet.... enhver muslims mål med tilværelsen. En muslim er ikke norsk, britisk, tysk, italiensk, rumænsk, russisk, osv. En muslim er en del af det de kalder 'Den Islamiske Nation' (Ummahen). En muslim er kun underlagt Allahs lov....Shariaen. For en muslim er en menneskeskabt lov.....en demokratisk lov.......en afskyelig synd og en vanære af Allah. Vet nordmennene alt dette som resten af Europas befolkninger efterhånden vet? Nordmenn er vel ikke mindre intelligente end andre Skandinaver og Europæere? Hvor lenge inden nordmenn også våkner af Tornerosesøvnen?

Unknown sa...

Det som er så interessant, i forhold til de andre politikerene som kritiserer Siv Jensen, er jo det at de ikke ser poenget i de hun sier! Debatten skulle dreie seg om de opprinnelige normenns opplevelse av integreringen av personer med minoritetsbakgrunn (samene ekskludert). Istedet gyver man løs på Siv Jensen, og fører analyse av ordbruken hennes, og man sitter dermed igjen med en meta-samtale hvor selve innholdet i det hun sier har forsvunnet totalt.
Foss, Stoltenberg og de andre i hylekoret retter sleivspark etter sleivspark mot Siv, men de glemmer å rette søkelyset på det hun faktisk snakker om. Ikke gjem dere inne på kontorene deres på Høyres Hus og på Youngstorget Gå ut på gata, og lytt til folkets opplevelser, så kan det hende at forstår hva hun sier.

Anonym sa...

"Kunnskapsnivået er langt høyere og ikke minst er vi langt mindre fordomsfulle".

Hehe. Ja du kan få sagt det.

"Jeg går ut fra at du forstår at nettopp de 70 års avstand fra jødeforfølgelsene er en viktig faktor"

Ja sånt skjedde bare i gamle dager da folk var kunnskapsløse og fordomsfulle. Dette fordrer selvfølgelig at du ikke fikk med deg Europas foreløpig siste folkemord på Balkan for 14 år siden. Men serberne var jo også kunnskapsløse og fordomsfulle. I motsetning til den kunnskapsrike og fordomsfrie gjengen du nå har trukket til bloggen din.
Nyt selskapet, jeg skal ikke ødelegge mer.

Anonym sa...

Ja tabbe på tabbe, Arbeider og Lopartiet har skjønt att det norske folk er blendavite sauer med niiselua ned i saueøyene.
For ett år siden lå de på ca 28 % ettersom tabbene strømmer på så øker oppslutningen. Siste jeg så var den på over 35 % poeng, Hva kommer den til å ligge på nå ? 40% eller mer ?

Knut Johannessen sa...

Groucho: Jeg trodde vi diskuterte norsk innvandringspoliikk. Når Siv Jensen snakker om faren for snikislamisering i Norge og Per Kristian Foss da trekker frem jødeforfølgelsen, så er det en avsporing og sogår et forsøk på å kneble debatten. Derfor er ditt forsøk på å trekke inn folkemordet på Balkan noe av det samme.

Kan vi ikke ta utgangspunkt i det som er debatten? Vi kan godt mene at Siv Jensen overdriver eller sågar medvirker til økt hat mot muslimer, men å trekke inn jødeforfølgelsen og nå folkemordet på Balkan har ikke relevans til den norske debatten.

Mener du i fullt alvor at det norske samfunn er mer kunnskapsløst og fordomsfulle nå enn vi var for 70 år siden?

Å stemple alle som ikke ser verden med de samme øyne som du gjør, er ikke spesielt fruktbart. Heller ikke å bli hårsår når noen svarer deg med samme mynt. Men du velger selv.

Admiral_Gringo sa...

Flere religionsforskere mener at islamiseringsdebatten er både utydelig og unyansert.

- Det som mangler er presisjon og kunnskaper om hva snikislamisering er for noe, sier religionsforsker Kari Vogt ved Universitetet i Oslo.

Religionsforsker ved Misjonshøgskolen i Stavanger, Jan Opsal, mener det aldri har funnet sted noen snikislamisering i Norge.

- Det som mangler i denne debatten er en realitetsorientering. Hvis denne snikislamiseringen, som Siv Jensen viser til, handler om å få halalmat i fengsler og på sykehus, så er ikke dette noe som har foregått i stillhet eller i skjul. Men det handler om en videreføring av toleranse som for eksempel det å gi jødene koschermat, sier Opsal.

- Det finnes også kristne grupper som ønsker endring av lovverket ut fra sin ideologi, men nå vil nok de hevde at dette er snakk om å gå tilbake til det «norske», legger han til.

Opsal mener problemet med Jensen er at hun gir uttrykk for at norsk kultur og norske lover er statiske. Mens realiteten er at politikerne endrer lovverket stadig vekk, noe som er en del av den demokratiske prosessen.

- Derfor trengs det en mye mer kunnskapsbasert debatt som ikke er basert på frykt og aggresjon, men en debatt som er preget av en nyansering. Det gjelder først og fremst at vi greier å vise toleranse og respektere for andres rett til fri religionsutøvelse, noe som er nedfelt i det norske lovverket. Siv Jensen er veldig med på å angripe retten til denne religionsutøvelsen, sier han.

- Sånn sett kan man si at det er Siv Jensen som går til angrep på det norske lovverket, sier Opsal.

Dag Øistein Endsjø, religionsforsker ved Universitetet i Bergen, mener politikere må ta en mer generell debatt om hvordan religiøse grupper prøver å påtvinge sin religiøse overbevisning på andre grupper i samfunnet.

- Jeg skulle ønske en mer prinsipiell debatt. Islamisering eller forkristning av samfunnet er det samme. Det er der debatten må ligge. Man kan ikke gå til angrep på én religion, man må se på dette i en helhet, sier Endsjø.

- Når man da snakker om islamisering av samfunnet, så handler det om i hvilken grad religion skal ha innflytelse på politikken. Det finnes klare islamiseringsforsøk i Iran og Nord-Nigeria hvor islam ligger til grunn for hele lovgivningen. Sånt sett er ikke islamiseringsbegrepet det beste å bruke i Norge. Hijabbruk i politiet er ikke snikislamisering, men det var snakk om tilrettelegging for minoriteter, sier Endsjø.

Jensen skapte et dramatisk bilde av hvordan store byer i Norge kunne risikere å bli rammet av snikislamisering, og henviste til Malmö som et eksempel på en svensk storby hvor sharialover har fått innpass.

- Vi skal ikke godta egne fridager eller separerte gymtimer ut fra kjønn. Det blir å tillate at minoriteter bestemmer samfunnsutviklingen. Det vil vi ikke ha noe av. Det er norsk lov og styresett som skal gjelde. Tillater vi dette så kan også Oslo og andre norske byer nærme seg tilstandene i Malmö der utrykningsmannskaper ikke tør dra inn i enkelte bydeler, og der sharialovene har overtatt fullstendig, sa Jensen på landsstyremøtet.

Opsal mener derimot at det er små muligheter for en gettofisering i norske byer hvor enkeltgrupper dominerer et område eller en bydel.

- Snarere tvert imot. De sentrale delene i Oslo er mindre gettopreget nå enn for 10-15 år siden. Årsaken til dette er fordi det er mange innvandrere som har greid seg brukbart og har flyttet til andre bydeler hvor det er mer familievennlige boliger. Så på det punktet er tendensene det motsatte, sier Opsal.

Anonym sa...

Angrep på norske muslimer av Siv Jensen er ikke noe du kan bagatellisere. Både muslimer og jøder har samme rettigheter som deg. Du sitter med den feite ræva di og filosoferer om de som du knapp kjenner dem og deres religion. Du og Siv ser på muslimer som terrorister NOTHING LESS, NOTHING MORE.
Gleder meg vanvittig mye at du ikke er norges folkets stemme tross falsk navn på bloggen

Anonym sa...

@Sigrun
Jeg har ikke så store problemer med tidlinjene du trekker. Og jada, siden betydelige deler av islam er stjålet fra jødedom, finner vi selvfølgelig noe av den samme misogyne dritten i jødedom og kristendom (GT).

Men jeg lurer egentlig på om du ser konsekvensene (ut over det å score et poeng mot Versto).

Gitt at våre tidligere lover og regler har større eller mindre likhet med det som vil være konsekvensene av sharia-tilpassede lover og regler:

Er det noen av de nevnte lovene du gjerne vil ha gjeninnført?

Synes du at muslimske kvinner bør tåle f.eks noen ti-år med liknende lover....sånn for den hjemlige og nasjonale husfredens skyld?

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

@Groucho

Jeg trenger litt mer informasjon for å kunne se de klare paralellene du åpenbart ser.
Siden du gjør krav på omfattende kunnskap: hva er vel mer naturlig enn å gå til autoritetene :-)

(Jeg kan gjerne akseptere enkelte likheter mellom mellomkrigstidens jøder og nåtidens muslimer i Europa: begge grupper ble til en viss grad fryktet, og slik frykt var i noen grad basert på fordommer. Dette behøver vi følgelig ikke diskutere).

Men er det virkelig korrekt å anse muslimer i dag som ensartet?
I den debatten vi nå er inne i tror jeg det er nødvendig å dele inn i hvert fall tre funksjonelle grupper.
1)Aktivt islamiserende, 2) "Hverdagsmuslimer" 3) Kulturelle muslimer(sekulære) og frafalne.

JEg går ut fra vi kan bli enige om at det er gruppen 1) som fremsetter kravene (Men at de gjør det på vegne av alle). Gruppen 1 ser også ut til å utøve sosialt press på andre muslimske eller kulturelt muslimske grupper. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette både bidrar til fremmedskepsis og hindrer integrering.

Jeg må tilstå at jeg ikke kan huske å ha lest noen liknende strukturer hos jødene i Europa?
...Sionistene? ...virker ikke særlig rimelig, de ville jo slett ikke omforme konstitusjonen i lande de bodde i, de ville jo emigrere tilbake til det lovede land.
Har du forslag til andre jødiske grupper du synes kan bidra til å gjenopprette likhetene du så snørrhovent predikerer?

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

Det blir tøvete å snakke som om det er FrP som har ansvaret for den hitling, rassing, brønnpissing og brunskvetting som kommer. Per Kristian Foss må ta det hele og fulle ansvaret for sine uttalelser. At FrP legger opp til at Foss skal uttale seg på denne måten når de tar opp problemer, er å analysere politikk som norsk presse, nemlig som om alt bare er et spill. Men i virkeligheten handler dette om reelle problemer, som de andre partiene desperat forsøker å legge lokk på enhver debatt om.

Og når den først kommer er de desperate over at velgerne er enig med FrP. Da gjelder det å skape en massepsykose med spekulativ spekulasjon i hva FrP "egentlig" har til hensikt med sitt "utspill".

Men hvis vi først skal spekulere i hensikter, så tipper jeg at det de andre partiene egentlig hensikt, er det er å hindre det norske demokratiet i å skje fyldest. Den desperate frykten som ligger til grunn for deres psykotiske retoriske strategier er at de som er enig med FrP i sak faktisk skal stemme FrP. Den egentlige hensikten med spillet deres er å legge lokk på en debatt om reelle problemer.

Sånn, det var det. Det var den spekulasjonen. Like troverdig som alle overspente spekulasjonene i Siv Jensens motiver og hensikter.

Så da kan vi kansje begynne å diskutere reelle problemer?

Anonym sa...

Det hele er ganske enkelt. Politikk og religion balanseres ikke. Hva gjør vi så? Det bør vel være innlysende.