mandag, september 03, 2007

I rute?

Dagens store nyhet har vært: NSB er i rute! Tenk deg hvor absurd det er blitt når det er en nyhet. Etter at mer enn 3000 tog har vært innstilt hittil i år, så klarte ledelsen i NSB i løpet av 4 dager å få NSB på skinner igjen. I hvert fall for en dag.

Det hele vitner om en total forakt for kundene. Som dag etter dag står og venter og venter. Når toget først kommer, så tilbys man kanskje en ståplass. I verdens rikeste land.

I tillegg til at man mistet mange lokførere klarte ledelsen i tillegg å fucke opp de som var igjen ved å gi innleide svenske lokførere bedre betingelser. Det er et smart trekk når man har underskudd på lokførere. Personalpolitikk i særklasse.

Kanskje har Einar Enger tatt med seg tankegangen han er oppflasket på fra stillingen som adm. dir. i Tine og Fellesmeieriet. Særlig kundevennlig har ikke ledelsen fremstått som. Det er mulig at bakgrunn fra monopolbedrifter innen landbrukssamvirket er riktig for en NSB-sjef. Passasjerene føler seg sikkert som sauer av og til.

Det som er tragisk er at folk finner det mer attraktivt å stå i bilkø på Drammensveien fremfor å stå i kø på et forsinket tog. Det kunne vært så veldig annerledes.

Tror du dette varer? Ikke jeg. Og snart kommer snøen.

Ingen kommentarer: