søndag, september 16, 2007

Med påholden penn

FISKERIDEPARTEMENTET gir 300.000 kroner i støtte til etableringen av en russisk-språlig fiskeriavis. Hammerfest-selskapet Inter Arctic Media skal stå bak utgivelsene. Begrunnelsen fra departementet synes å være at norsk fiskeripolitikk blir misforstått og forvrengt i russiske medier.

Ekspedisjonssjef Johan Williams sier til DN at de ønsker en mer balansert og riktig dekning av norsk fiskeripolitikk.

- Hvis vi leser russiske medier, kjenner vi oss ikke igjen, sier han til DN.
Departementet førte først samtaler med Fiskaren og Fiskeribladet om etableringen av en slik publikasjon, men de to organer takket klokelig nei til forslaget. Rak rygg har også sin pris.

Det er greitt nok at frustrasjonen i regjeringskretser over at norsk fiskeripolitikk blir forvrengt i russiske medier, men derfra til å bevilge penger til en publikasjon som skal forvalte den statsautoriserte ”sannhet” er et drøyt stykke. Det ligner på regimer vi ikke vil sammenligne oss med.

Den statsautoriserte sannhet er fra tid til annen en helt annen enn den objektive. Derfor blir dette prosjektet helt feil. En slik form for pressestøtte lukter ikke godt.

Vi kan kanskje se for oss en ny form for pressestøtte til medier som formidler statsapparatets sannhetsverdier. Vi har mange områder der regjeringen mener media misforstår og forvrenger. Helse og omsorg, skoler, næringsliv for å nevne noen. Slikt kan det bli mye Pravda av.

Ingen kommentarer: