søndag, februar 22, 2009

Hvem snakker som tyskerne?

Asghar Ali, nestleder i Islamsk Råd går knallhardt ut mot Siv Jensen. Referansene til tyskere (jeg går ut fra at han mener nazister, men det blir kanskje for sterkt) garanterer ham i alle fall stort oppslag i media.

Den retorikken Siv Jensen bruker, synes vi minner om den retorikken som ble brukt i Tyskland og Europa under jødeforfølgelsene på 30- og 40-tallet. Dette er skremmende, sier Asghar Ali, nestleder i Islamsk Råd til NRK.

Nå kunne Asghar Ali tatt med en annen gruppe som ble forfulgt av de samme som forfulgte jødene; de homofile. Mens jødene fikk sin gule stjerne på jakken, ble de homofile utstyrt med en rosa trekant.

Det Asghar Ali ser ut til å ha glemt, er at han og nazistene hadde en sammefallende oppfatning av homofile. Da Asghar Ali på et debattmøte 7. november 2007, ikke klarte å ta avstand fra dødsdom for homofile, tror jeg var vel så skremmende for mange. Ikke minst i Arbeiderpartiet.

Selv om han ikke lenger sitter i Oslo Arbeidersamfunns styre, så er han fortsatt en av de som har direktelinje til Knut Storberget.

Jeg synes Asghar Ali skal være svært forsiktig med å hitlifisere debatten i et forsøk på å stigmatisere opponenten. Det singler i glasshuset hans.

Det må gå an å diskutere Siv Jensens utspill uten å ty til så primitiv debatt-teknikk som Ali gjør. Man kan f. eks. som Abid Raja. innrømme at Siv Jensen har noen poeng, selv om hun strekker islamstrikken i lengste laget. Det er sannsynligvis langt mer fruktbart.

24 kommentarer:

Dommer1 sa...

Veldig enig i det du skriver. Islamsk råd har sine egne svin på skogen, og kan nok med fordel tone ned retorikken sin.

Når det er sagt, må Siv Jensens kommentarer være noe av det mest lavpannepopulistiske jeg har hørt fra den leiren på lang tid. Det er tydelig at det er valgår i år. Her skal tydeligvis ryggmargsrefleksene pleies.

Admin sa...

Snodig å gjøre promillene i Islamsk Råd som det viktige å kommentere her i stedet for å fokusere på Siv Jensens kløftegraving og splidsåing. Fremskrittspartiets samfunnsnedbrytende prosjekt har vært lagt på is i noen år, men nå er åpenbart Hedstrøm/Kleppe-slusene gjenåpnet i oppslutningsmessig desperasjon.

Et endelig takk og farvel til borgerlig samarbeid. Og en dokumentasjon på at Venstre har hatt rett: dette partiet kan ikke Venstre samarbeide med. Som Raja skriver:

"– Siv Jensen spiller på muslimfobier som er i ferd med å spre seg i det norske samfunn. Det er synd hun forsøker å forsterke den ubegrunnede redselen for muslimer i Norge."

Helt enig. Vidar Kleppe-kreftene er på full fart tilbake.

Anonym sa...

Muslimer og tennis
http://www.kvp.se/nyheter/1.1474955/jan-olof-bengtsson-i-malmo-ar-vi-alla-lika-varda

Anonym sa...

Siv jensen har rett, Islam passer ikke inn i norsk kultur og det er faktisk ikke nordmenn som skal rette seg etter hva muslimer mener er rett og galt. jeg vet om utrolig mange muslimer som snakker og tenker stygt om nordmenn og norsk kultur fordi den er i konflikt med hva som er rett i Islam. men ingen som trekker paraleller eller sier at det minner om nazistene på 30-40 tallet. Fordi muslimene sier det på sitt eget språk så de som blir omtalt ikke forstår det. mein kampf er mest selgende i den muslimske verden og hitler er jo regnet som en helt der. Ali Asghar er en dobbeltmoralsk person som leter etter sympati der han ikke klarer og gi selv.
det er akseptert blandt muslimer og kalle nordmenn for kauffar men hvis man leser koranen er kristne, jøder og muslimer regnet som troende. koranen sier at troende er de som tror på en gud.
muslimske ghettoer har vi allerede begynt og se flere steder i groruddalen nok er nok siv har rett.

Anonym sa...

IRNs øverste åndelige overhode i Europa, Yusuf Al-qaradawi har jo nettopp ytret et fromt ønske om et nytt holocaust utført av muslimene. Da må IRN virkelig ha frekkhetens nådegave for å karakterisere motstanderne sine som nazister.

Anonym sa...

i 2006 bestemte Giske og øke støtten fra staten til Islamsk råd fra 60 000 til 500 000 årlig, fordi de støtter og er for modernisering av Islam. synes den summen burde bli nedjustert igjen da man kun kan se det motsatte.
det Islam trenger er det samme som alle andre religioner har vært igjennom nemlig opplysnings tid, hvor man stiller spørsmål og er kritisk men dette kommer sannsyligvis ikke til og skje for de som stiller spørsmål ved Islam får en fathwa mot seg. lykke til
Siv har rett

Amos Keppler sa...

Det han sier om siv jensen og frp stemmer. Carl i hagen har i alle år brukt den samme retorikken som hitler. Jensen fortsetter det.

Hvorfor bruker du uttrykket å hitle debatten? Den bør hitles i tilfelle. Man bør kalle en spade en spade.

Anonym sa...

En stor takk til Siv Jensen og Carl I. Hagen. Gi muslimene lillefingen og de tar ikke bare hele hånden, de tar hele deg og alt du har i tillegg! En avskyelig og farlig åndsmakt!! Andrics

Anonym sa...

Hvorfor arbeide for å dra muslimene ned i søla. Islam er ikke noen farlig religion, Islam er rettferdig.Med lit mere muslimsk tillpassing av Norge, får vi et sterkere land. Islam er den religion som øker mest i hele verden, den har styrke.

Anonym sa...

Siv har rett! Endelig noen som tør. Takk for det...

Anonym sa...

Det er bare å dra hjem til sitt hjemland, eller en annen del av verden med Islam som den naturlige kultur og relgion. Hvis det er så viktig. Dere er i NORGE nå!

Amos Keppler sa...

Jeg kristiserer også islam, som jeg kritiserer kristendommen og all relgiion.

Men det er et stykke derfra, til det FANTASIBILDET siv jensen og hjernedøde sykopanter breker om. "Snikislamofisering" (er det egentlig et ord?) gud bevare meg vel, det er jo fullstendig latterlig, hvis det ikke hadde vært for at en femtedel av nordmennene tar det alvorlig.

Og det er i sannhet tragikomisk. Det er det mest latterlige av alt.

Anonym sa...

Anonym sier: Med litt mere muslimsk tillpassing av Norge, får vi et sterkere land. Islam er den religion som øker mest i hele verden, den har styrke.

Jeg ønsker ikke en sterk religion og jeg er svært skeptisk til den sammenblandingen av politikk og religion som man finner i de fleste muslimske land. Dødsstraff for frafall fra Islam, homofili osv ser jeg på som brudd på menneskerettigheter.

Anonym sa...

Det var ikke Raja som kom med den kommentaren om "muslimfobier", men Mohammad Usman Rana. Siv Jensen har et godt poeng, mener jeg. Islamisering er en prosess hvor islams rolle blir stadig større, viktigere og mer beskyttet i samfunnet. Det er tilfelle i Norge pga. innvandringen, og i tillegg ser vi stadig små og store innrømmelser fra vanlige mennesker og staten. Det kan være forbud mot grisetegninger på fødeavdelingen, separat svømmetimer for barn i skolen, og halal-slaktning av kyllinger (for alle). Større innrømmelser kan f.eks. være spesiell beskyttelse av islam i lovverket og aksept for et totalitært, islamistisk symbol hos politiet. Heldigvis ble de to siste eksemplene lagt døde. Ganske sikkert også takket være noen dumme, lavpannepopulistiske Frp-ere her og der...

Anonym sa...

Anonym skrev:

Enig i mye av det du skriver over, men.

"Ganske sikkert også takket være noen dumme, lavpannepopulistiske Frp-ere"

Er ikke medlem av Frp men synes godt folk kan droppe slike nedlatende karakteristikker av de som faktisk stiller seg i første rekke for å forsvare ytringsfrihet og kvinnerettigheter i disse sakene.

Vi som stiller oss i fremste rekke i disse spørsmålene, og som standhaftig utfordrer ytterliggående islamister i slike spørsmål, tar en ikke ubetydelig personlig risiko. Så litt mer respekt synes jeg er fortjent for det arbeidet som nedlegges av oss i disse sakene, på vegne av felleskapet.

Anonym sa...

Det er litt misforstått å si at hijab er feil pga. kvinnesynet som eksisterer i mange kulturer som også har islam som hovedreligion. Husk at det ikke er så mange år siden kvinnene her i landet også dekket til hodet i kirken. Jeg har mange muslimske venninner som går med sjal for å minne seg selv på at det er viktigere å tjene gud enn å se lekker ut. Det er ingen "tvang" involvert. Husk at ordet Islam faktisk betyr underkastelse, og disse jentene underkaster seg gud, ikke nødvendigvis menn. Eller er det bare greit å ha respekt for gud hvis man er kristen?

Det som er interessant med denne debatten er å se hvordan folks implisitte fordommer virkelig kommer ut av treverket. Vi isolerte nordmenn her oppe i et ensomt hjørne får jo helt panikk når vi plutselig må forholde oss til noe vi ikke umiddelbart kjenner oss igjen i.

Morten Myksvoll sa...

Med tanke på hans tidligere uttalelser kan ikke kritikk fra denne karen tas noe særlig tungt.

Anonym sa...

"Hvorfor arbeide for å dra muslimene ned i søla. Islam er ikke noen farlig religion, Islam er rettferdig.Med lit mere muslimsk tillpassing av Norge, får vi et sterkere land. Islam er den religion som øker mest i hele verden, den har styrke."

Det er vel fordi barn blir tvunget til å tro på den religionen, de har ikke noe valg. Og slik fortsetter det fremover i generasjonene.

kandahar sa...

Gode poenger Vox. Og la oss innrømme det - Siv Jensen oppnådde omtrent det vi kan mistenke henne for: å polarisere debatten.

Det mest interessnte for meg med Jensens utspill, er at hun definitivt sier at hun ikke er interessert i noe regjeringssamarbeid til høsten. Hadde hun hatt interesse av det, ville hun tilnærmet seg problemstillingene på en helt annen (konstruktiv) måte.

Litt på siden og ikke av ny dato, men likefullt essensielt: Hijab-debatten har vist at det norske samfunn fortstt har mange utfordringer i fht det å være et mulitikulturelt samfunn. Og igjen har vi sett at lesere/klikk er viktigere enn å legge til rette for og ikke minst bidra til en saklig og konstruktiv debatt. Det hjelper lite å skrive en saklig kommentar når resten av avisa/nettstedet flommer over av mer eller mindre gjennomtenkte spissformuleringer som ike bidrar til annen enn å øke konflikten.

Å få frem konfliktlinjene er selvfølgelig viktig, men det får være måte på.

Anonym sa...

Enig med deg om" Hvem snakker om tyskerne? ".
Han og de såpass mange andre mullaher representerer ikke vi såkalte ikke-vestlige eller ikke kristne norges landsmennene. tross alt har vi muslimske navn og mørkere hudfarge enn deg og Siv og Carl.I. Og du er en dyktig historiker som fant ut at muslimer kan krenkes og forfulges fordi di ikke har ett rent rulleblad selv.
Fortsatt syns du er folkens stemme ?.
uenig med deg!

Anonym sa...

De troende jødenes spesielle slaktemetode, schächtningen, ble slått hardt ned på. Schächtningspørsmålet var oppe i Stortinget for første gang i 1914, og i årene som fulgte var det en fanesak for dyrebeskyttelsen. I 1929 - som første land i verden - vedtok Norge et lovforbud mot denne slaktemåten. Tyskland, for eksempel, fikk ikke noe forbud før etter nazistenes maktovertakelse i 1933.

“Skal kristne eller hedenske verdier styre normenns ferd?” spurte Nationen. Bondepartiet førte an i hetsen mot de jødiske religiøse skikkene, og stilte som kategorisk krav at jødene måtte tilpasse seg norsk kultur hvis de ville bli i landet.

s sa...

Er det lov til å håpe at Storberget fremdeles holder direktelinjen åpen?

F.eks et forslag om å dømme etter sharia i familierettslige spørsmål der begge parter er muslimer vil være midt i blinken for justisministeren.

Vildo sa...

Det er litt overraskende å lese all den hatske kritikken som blir Siv Jensen til del i denne debatten. Ja, noen av bidragsyterne er tydligvis så opphissede at de ikke engang ser tastaturet klart, - skal vi dømme etter ortografien. Og å trekke inn Abid Raja som en autoritet i forhold til "islamisering" av Norge blir vel nærmest makabert. Han er nå engang Venstrepolitiker, og følger lojalt opp strategien med å isolere FrP. Hvordan skal dette knøttlille men stormannsgale partiet ellers kunne sikre seg innflytelse i norsk politikk?

Forøvrig syns jeg Olav Verstos leder i lørdagen papir-VG var interessant. Han sa vel i bunn og grunn det samme som Siv Jensen, men i en annen, og mer "dannet" språkdrakt. Et mer iskaldt og brutalt oppgjør med alle ønsker om å la islam få innflytelse i den norske samfunnsorden kan ikke jeg huske å ha lest i noen toneangivende avis tidligere. Analysen var meget god. Og dessverre helt korrekt.

Admiral_Gullars sa...

Hvorfor kan ikke bare dere moderate høiremænder svelge stoltheten deres?
Hvorfor ikke heller bare innse at tvillingene Høire/FRP er fortapte for moderasjonen?

Høiremænder: Finn dere heller et anstendig politisk alternativ til jalla-høire.
Og les dere opp på mellomkrigshistorie i det samme rennet.

Det er ingen skam å snu; stolthet er en ukristelig dødssynd.
(Bare spør pave Bendik XVI)