torsdag, april 30, 2009

Rosengård II

For 2 måneder siden fikk Siv Jensen mye kjeft (noe var fortjent) for sitt utspill om Rosengård og problemene i denne bydelen i Malmø. I tillegg til masse motinnlegg både i media og på blogger, fikk hun også klar beskjed fra Malmös egne. Som politisjef Börje Aronsson:

Politisjefen for Rosengård bydel mener skrekkscenarioet som den norske politikeren beskriver er fullstendig galt.

- Det stemmer ikke i det hele tatt. Politiet reiser inn overalt og det er svensk lov som gjelder i Rosengård, fastslår politisjef Børje Aronsson til VG Nett.

I dag er tonen en smule forandret i følge Sydsvenskan: "Vi mäktar inte med problemen"

Det är för farligt och poliserna är för få för att gå in i Herrgården. Närpolischefen Börje Aronsson säger att polisen inte kan lösa problemen i bostadsområdet.

Upprätthåller ni lag och ordning i Herrgården?

– Nästan fullt ut. I vissa lägen kommer vi inte till att upprätthålla lag och ordning. Och definitivt inte att lagföra. Bland annat eftersom vi inte får Herrgårdsborna att vittna. Ska vi få något gjort måste vi gripa på bar gärning och det har vi mycket mycket svårt att göra. Då är det ju svårt att upprätthålla lag och ordning.

Tilnærmet lovløst altså.

Forholdene er blitt så ille at Moderaterna i Malmö har foreslått portforbud for ungdom under 18 år etter kl. 21. Til Berlingske Tidende sier byrådsordfører Anja Sonesson:

Hvis jeg vil se en her og nu virkning, anser jeg et udgangsforbud for nødvendigt. Jeg mener også, der skal indføres et besøgsforbud for personer som politiet har noteret sig som ballademagere, siger Moderaternas byrådsordfører, Anja Sonesson, til Expressen. Samtidig betegner hun situationen i Herrgården som kaotisk.
Dessverre har det blitt en vane at vi i vår iver etter å "ta" budbringeren, ikke ser så nøye på budskapet. I for mange sammenhenger kan Frp i etterkant ta "hva var det vi sa"-tonen.

When will we ever learn?

4 kommentarer:

Justin Case sa...

FrP tar opp mange viktige saker! Kanskje ikke alltid like heldig med retorikkern, men det er ikke jeg heller.

Milton sa...

Jeg er enig med Vox.

Det som undrer meg, er at dette får fortsette i år etter år.

Anonym sa...

Siv Jensen sa at "Sharia har overtatt fullstendig for svensk lov". Det var det politimesteren imøtegikk. Han (eller andre) benektet aldri at det er utfordringer og problemer.

Inntil påstanden fra Siv Jensen er dokumentert står den der som en monumental løgn. Kun egnet til å spre frykt og fordommer slik at Frp kan vegetere på dem.

Dette forsøket på å hvitvaske henne ved å tillegge både henne og motstanderne andre meninger enn de selv fremførte i debatten var ikke vellykket.

Ask Burle sa...

"Siv Jensen sa at "Sharia har overtatt fullstendig for svensk lov". Det var det politimesteren imøtegikk. Han (eller andre) benektet aldri at det er utfordringer og problemer."

Hahahahaha,

med andre ord: Det er ikke sharia her, bare det totale innvandrerkaos.

I og for seg en viktig påpekning, da sharia er veldig effektiv for å (gjen)opprette lov og orden.