mandag, april 27, 2009

Tabloid-pandemi er noe svineriDagbladet viser seg fra sin beste side i dag. Med gravsvart bakgrunn gir de oss skikkelig "forbrukerveiledning" om den kommende katastrofen. Om man ikke visste bedre, så kunne man mistenke redaksjonen og økonomiavdelingen for å spre viruset.

Og til overmål er bare ett år siden 50 millioner skulle dø i en pandemi. Jeg vil tro at dette treffer oss nordmenn hjemme siden VG ikke er noe spesielt dårligere i sin dekning. Dette er stoff som selger. Tydeligvis.

Finnes det noe folkeslag som er så opptatt av sykdom og potensielle katastrofer, som oss? Oppslagene i norsk presse tyder på det. Utenlandske nettsteder er langt mer nøkterne i sin beskrivelse. I mellomtiden forsøker tabloidene godt assistert av etermedier å skremme oss. Sannsynligvis kommer flere nordmenn til å dø av skrekk enn av svineinfluensa. Selv får jeg mest lyst til å synge.

Men egentlig er jeg mest bekymret av gliset til Helse-Hanssen.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Sannsynligvis kommer flere nordmenn til å dø av skrekk enn av svineinfluensa.

Hahaha. Måtte bare le av innlegget ditt, så altfor altfor sant

Ole Sanne sa...

Hadde verden vært utsatt for et globalt data virus av fryktligste sort, som hidret informasjon/media verden i å spre "nyhetene" så hadde kanskje svineinfluensa utbruddet gått sin gang og forsvunnet av seg selv.

Anonym sa...

Det rare er jo at mange tusen dør av normal influensa hvert år, men det er ikke pandemi av den grunn. I tillegg er det vel bare 23 av dødsfallene i Mexico bekreftet som følge av svineinfluensa, ikke over 100, og hvem vet hvilke andre sykdommer de hadde i tillegg. De som er smittet i USA har symptomer som minner om en litt kraftig influensa. Allikevel så kan man jo ta et par forholdsregler og ikke kline med alle man ser, men det er vel en grei leveregel, pandemi eller ei...

Ingar sa...

Hehe...
Ja, Norge er et rart land, og nordmenn er rare, og i alle fall skrekkelig redde for å bli syke. Det er ikke så mange år siden fugleinfluensaen iflg. norske medier skulle knekke millioner av mennesker heller, og nå er det svineinfluensaen. Jaja... Vasker meg på henda gjør jeg støtt og stadig, og går rundt og kliner med "gud og hvermann" det gjør jeg ikke, så jeg regner med at jeg overlever denne gangen også. :-)

Anonym sa...

Haha, alle dere som tror at mediehysteri er et særnorsk fenomen er sykt naive og kan ikke ha reist mye i verden.

Anonym sa...

Lenge leve det som selger tabloider!!!Wohoooo!lol

Robert sa...

Helt enig, det værste viruset er nyheten om svineinfluensaen, ikke influensaviruset.
Media er veldig flinke til å fokusere på det værst (evnt beste hvis det er noe bra), sånn har det alltid vært og sånn kommer det sannsynligvis til å fortsette å være også. Det er ekstremer som selger.
Det som er mer skremmende er at folk blir urolige av dette. Det er lov å være litt mer forsiktig nå, men sånn som det er nå er det langt større sannsynlighet for at man kommer til å dø av vanlig influensa enn av svineinfluensa.

Steffen Soma sa...

Sitter her med influensa selv... Neppe noe mer en vanlig influensa antar jeg, vondt i hode, hals, bryst, slapp og trett og fryser som faen. Er noe dritt. Svineinfluensa er nok et par hakk "oppskrytt". Verste av alt er at mediene bare sitter å gnikker seg i hendene mens pengene strømmer inn fra solgte aviser osv, mens mange sitte og er livredde for at "halve" befolkningen skal legg' inn årene.

Er nok en del av dette svinevase som er litt overdrevent...

Selv om det skulle være slik at denne influensaen er så farlig som folk skal ha det til er den neppe noe uvanlig farlig i forhold til mange andre sykdommer som finnes i landet (verden).

Anonym sa...

Trodde vi alle skulle daue av global oppvarming jeg...

Rachel sa...

Veldig bra om mediahysteriet! Jeg tok meg friheten å linke til deg i mitt eget innlegg:

http://rachelslekegrind.blogspot.com/2009/04/media-skaper-frykt-svineinfluensaen.html

Anonym sa...

Kanskje det faktisk ER noe å være redd for.....Det er bare kort tid siden Al Qida lovet at de hadde satt i gang ting som HELE VERDEN skulle bli overrasket over! Muslimer spiser jo,som vi alle vet,ikke gris....Og da er de vel heller ikke så glad i nettopp disse dyra,og de elsker ei heller U.S.A......Kan dette være tarror? Stiller bare spørsmål jeg,-vi ER det,helt utrolig naive!

Anonym sa...

Jeg tar det med knusende ro.
Så vidt jeg kan lese er 17 bekreftet døde av svineinfluensa på verdensbasis så langt. 101 dødsfall undersøkes fortsatt i mexico men tallene derfra viser seg jo å bli mindre for hver dag.
Ellers er jo både bonden og de 200 grisene hans i Canada på bedringens vei i følge VG.

Hvor mange journalister skriver om utbruddet av smittsom hjernehinnebtennelse i afrika hvor 56000 er blitt syke og 2000 er døde? Det er kanskje ikke så skummelt for oss som har råd til antibiotika...men vi har vel råd til tamiflu også?

Hvor mange norske journalister skrev om utbruddet av rift valley fever i Kenya i 2007? Jeg sto midt oppi den saken og var med å behandlet mistenkte tilfeller mens de lokale avisene meldte om snarlig dommedag og helvetes pinsler. Det hele kokte ned til et par hundre dødsfall og en del konkursrammede slakterier.

Om det er noen som bedriver "svine-terror" må det være journalistene.
Litt bakkekontakt skader skjelden.