onsdag, april 29, 2009

De første 100 dager

Det er ikke bare i den såkalte svineinfluensa-epedemien at journalister ikke klarer å skille mellom skitt og kanel.

Barak Obama har vært president i 100 dager. Da må han selvsagt vurderes. Og VG tar sitt samfunnsansvar på største alvor. De har fått 5 "eksperter" til å vurdere Obamas 100 dager og for ikke å kjede seg for mye, kaster de terninger. Hva ellers? Og det blir overraskende nok, terningkast 5.

Det går rykter om at sportsavdelingen i VG skal begynne å gi terningkast etter at man har spilt 6 minutter av en fotballkamp. Eller etter 3,5 km på ei 5-mil. Det blir omtrent det samme.

Men jeg synes faktisk det er oppsiktsvekkende at Obama ikke scorer høyere på Job approval-målinger i hjemlandet.

Han har riktignok noe høyere enn Bush etter 100 dager og langt høyere enn Clinton (som ble mer populær etterhvert), men scorer lavere enn Reegan og det samme som Carter. Det siste er ikke noe godt tegn, for å si det pent.


Men det viser kanskje hvor totalt meninsløst dette er, bortsett fra for journalistene. Noe skal jo de som ikke er smittet av influensaen drive med, stakkars.

Oppdatert: Dagbladet og Teknologirådet arrangerer egen Obama-100-dager-konferanse i kveld:

Tore Tennøe. Teknologirådet, Erik Solheim, miljø og bistandsminister samt regjeringens Obamaekspert, Fredric Hauge, Bellona, Hallvard Notaker, rikssynser og Ketil Raknes, gonzoblogger skal under USA-vennen Marte Michelets ledelse, fortelle oss hva vi har fått ut av de første 100. Personlig er jeg mer interessert i de neste 1360 dagene.

Spesielt gleder det meg at Erik Solheim har funnet tid til dette, jeg har vært bekymret for om arbeidsbelastningen i departementet har vært i overkant.

2 kommentarer:

Eirik Løkke sa...

Gode poenger som vanlig Vox. Det var forøvrig Rune Brynhildsen som programleder for Tv3 og Champions League for noen år siden som presterte å si før kampen: "Nå har du mulighet til å stemme frem kampens beste spiller ved å ringe xxx - så det er bare begynne å ringe..."

Neste steg blir vel å gi terningkast FØR noe har skjedd for å være først ute.

Btw - Realclearpolitics følger gj.snittet av alle approval ratings målingene, hvilket kan være lurt å følge med på, fremfor enkeltmålinger som medier sikkert vil pushe idag.

http://www.realclearpolitics.com/epolls/other/president_obama_job_approval-1044.html

VamPus sa...

Ketil Rakness er vel den eneste av disse som har peiling, men jeg tror jeg heller hadde gått på Monticello sitt seminar på mandag...