tirsdag, april 21, 2009

Dette er for dumt, Høyre

Høyres Torbjørn Hansen er i farta. Kanskje inspirert av sine utspill om riksrett og politisk korrupsjon i Aker-saken, slår han til igjen. Mot betingelsene til styret i Statens Finansfond.

Men nå har Hansen tatt for mye Møllers Tran. En ting er at jeg har problemer med å forstå hva han egentlig kritiserer. Om styret får for godt betalt, eller om han kritiserer Kristian Halvorsen for tidligere uttalelser. Eller kanskje det er begge deler. Forståelsen er egentlig til syvende og sist mitt problem, men jeg sliter litt.

Noen Hansen-sitater:

Mellom 2.500 og 3.500 kroner er timelønna til representantene i styret for Statens Finansfond, som skal dele ut penger til skadeskutte banker.

Ingen sammenheng
Det viser at det ikke er noen sammenheng mellom det finansminister Kristin Halvorsen sier om høye lederlønninger og det hun faktisk gjør, mener Høyre.
Nå er det en betydelig forskjell på å være leder og å være styreformann/medlem, spesielt når man skal diskutere lederlønninger. Men det har vel Høyre forstått?

Men styret som skal fordele 50 milliarderspotten til bankene får overraskende godt betalt synes stortingsrepresentant Torbjørn Hansen i Høyre.

- 350.000 kroner for 100 timers styrelederjobb og en kvart million for de øvrige styremedlemmene rimer dårlig med regjeringens ord om måtehold mener Hansen.


"Overraskende godt betalt". Dette er bare dumt av Hansen og Høyre. Gode råd er noen ganger dyre. Dårlige råd er enda dyrere.

De som er valgt inn i styret er styreformann Endre Skjørestad, styremedlemmene Bjørg Ven og Tore Johnsen. De to første er advokater og Johnsen er professor ved NHH. Jeg vil tro at alle disse kan fakturere 2-3000 kr. pr. time for sine råd. Og timebetalingen skal i tillegg til forberedelser og møter også være i samsvar med det ansvaret et styre har.

Vi må ikke glemme at de skal ha et forvaltningsansvar for 50 milliarder av skattepengene våre. Høyre burde være mer opptatt av hvilke råd man får for pengene, enn å klage over et normalt styrehonorar.

Men grunnen til at jeg er litt usikker på hva Høyre og Hansen egentlig mener, er følgende utspill fra Hansen i tidligere debatt:

Torbjørn Hansen fra Høyre mener regjeringen nå må ta inn over seg at det er markedet som fastsetter nivået på lederlønningene i Norge. Han mener det er lite realistisk at de statseide selskapene skal avvike fra dette.

Hansen bør sette korken på tranflaska. Denne type utspill bør Høyre spare oss for om de virkelig ønsker å komme i posisjon til høsten. Det er forsåvidt greitt nok å kritisere Kristin Halvorsen for dobbelmoral, da blir man ikke arbeidsledig med det første, men å kritisere størrelsen på styrehonoraret blir et gedigent feilskjær.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Til info: Du linker til Borgerjournalistene.org. Linken fører til et tomt domene som er til salgs.

Gullstandard sa...

Tiltredes.
Men vi som kritiserer Høire for dobbeltmoral e.l. blir heller ikke arbeidsledige med det første...