fredag, juni 02, 2006

Brønnpisser Hagen

En brønnpisser var en person som i nattens mulm og mørke forurenset drikkevannet. Begrepet ble senere sentralt i Sigbjørn Hølmebakks berømte kronikk i Dagbladet 5. januar 1961, der han tok oppgjør med de som satte dulgte kommuniststempel på fredsbevegelsen for å sverte denne.
Carl Ivar Hagen er en slik brønnpisser. Han gjør det ikke i ly av nattemørket. Nei, den mannen har nerver til å gjøre det i filmkameraenes lysbad og i beste sendetid.

Hvordan denne mannen kan servere ett så giftig angrep på en embetskvinne og ansatt i Utenriksdepartementet, er komplett uforståelig. Han frir til de mest primitive instinktene i oss ved mer enn å antyde at Manuela Ramin Osmundsen kunne tenkes å være illojal på grunn av hennes etniske bakgrunn. Hun er mørkhudet, kvinne og har fransk statsborgerskap og det er selvsagt grunn nok til å sette henne i gapestokken.

Hr. Hagen synes tydeligvis at Ramin Osmundsen ikke har fått nok juling av Graver-utvalget og følger nå opp med sin personlige tilleggsstraff. Hvorfor ikke det samme utfallet mot Poul Engberg-Pedersen, sjef i Norad. Er det fordi han er hvit, mann og dansk?

Hvem er det som i alle debatter trekker frem følgende: Vi skal ikke diskriminere noen eller snakke nedsettende om noen på grunn av hudfarge, kjønn eller etnisitet? Kan det ha vært Carl Ivar Hagen?

Når Hagen skal illudere statsmann med hånden på Norges Lover, så blir det et bilde av en stakkarslig figur. En mann som må fremheve seg selv og sitt menneskesyn ved å tråkke på andre mennesker.

Jeg får vondt av Manuela Ramin Osmundsen som skal oppleve et så nedrig angrep på sin personlige integritet. I tillegg har han ikke satt seg inn i saken. Grunnloven gjelder ikke den stillingshjemmelen som Manuela Ramin Osmundsen har. Men det er bagateller for Hr. Hagen.

Jeg gir honnør til utenriksminister Støre som har gått i strupen på Hagen til forsvar for sin medarbeider. Det er god ledelse. (Hørte du Jens?)

Og denne mannen forstår ikke hvorfor han og partiet ikke er tatt opp i det gode selskap? Han er ikke verdig å representere landet vårt i noen sammenheng. Jeg skammer meg på dine vegne, Hagen.

SISTE: Jeg ser i Dagbladet at ydmykhet og anger er ikke noe som bør forbindes med Hagen. I kjent stil går han løs på Støre. Overskriften skriker mot oss: SKAL VI ENDE OPP MED EN PAKISTANSK UTENRIKSMINISTER!

Ja, eller enda verre Carl Ivar, en statsminister fra FrP.

7 kommentarer:

Rambukk sa...

Og så jeg (og mange med meg) som håpte at mannen skulle moderere seg når han fikk galleons-verv på Stortinget...

Vi kan riste på hodet, og smile overbærende av denne klovnen.

Det som er skremmende er imidlertid at hans demagogiske oppgulp faktisk går hjem hos mange, og at han blir betraktet som en barrikadekjemper og garantist for "norsk" kultur.

Anonym sa...

Dette er meningsterror og et uttrykk for den fryktkultur som rår i Arbeiderpartiet, i departementer og etater, og i den sosialdemokratiske offentlighete i det hele tatt.

Det er selvsagt legitimt for et medlem av Stortingets kontroll og konstitusjonskomite å stille spørsmål ved grunnlovsmessigheten i REGJERINGENS beslutning om å ansette en utenlandsk statsborger i stillingen som direktør i UDI.

Anonym sa...

Urbefolkningslederen Carl I Hagen stiller et helt betimelig spørsmål. Venstresiden i Norge har stilt slike "rasistiske" spørsmål i flere tiår, når feks amerikanske selskaper kjøper opp norske selskaper (feks. da amerikanerne kjøpte Freia). I en tid da hatet mot amerikanenere flommer over i norsk og europeisk offentlighet, med de nedrigste karakteristikker og konspirasjonsteorier, så skal det altså være tabu å stille et lite spørsmål med en utlendings integritet som leder for en av de viktigste og mest skjebnesvangre toppstillingene i Norge.
Etter at Osmundsen og Nordby overtok ledelsen av UDI, har innvandringen til Norge eksplodert. SV'eren Nordby fikk jobben etter flere kronikker i Dagbladet der han bortimot ønsket fri innvandring til Norge. Mens den franske statsborgeren Ramin Osmundsen er gift med høyresidens mest aktive innvandringsliberaliseringsideolog gjennom 10-15 år, Terje Osmundsen.
Når denne internasjonalistiske duoen får kontrollen med norsk innvandringspolitikk, og skaper tidenes folkevandring som raskt gjør etniske nordmenn til fremtidens andre urfolkminoritet i Norge, så er det helt betimelig at urfolkets mann i Norge, Carl I. Hagen, stiller spørsmål med denne maktelitens norske integritet. Ramin Osmundsen er ingen stakkarslig liten negerdokke slik hun nå prøves fremstilt, hun er en av de mektigste maktmennesker i Norge. I denne saken sparker urfolkrepresentanten Hagen oppover mot folkevandringsmakten i elfenbeinstårnet.

Thor F. sa...

Fint bidrag, Vox Populi. Ditt eksempel med den danske Norad-sjefen er meget godt.

Hagens agenda er lett å avsløre, fordi han følger en enkel linje; Angrep på minoritetsgrupper, hvis kritikk -> søk sympati ved å innta offer-rollen.

Senest i dag så jeg at han ifølge TV2-nyhetene skjøv skylden på avstanden mellom Frp og Høyre over på Erna Solberg. Hva er bakrunnen for Solbergs kritikk (og dermed indirekte større avstand mellom de to partiene)? Svar; Hagens utspill om Ramin-Osmundsen.

Og for noen dager siden; Hagen inntar offer-rollen ved å si til media at Støre prøver å "kneble" han igjennom kritikken av Hagens utspill under høringen av bl.a. Ramin-Osmundsen. (http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1339459.ece)

PS: jeg tror den tidligere UDI-direktøren heter "Ramin-Osmundsen", med bindestrek.

Fat Belly sa...

There is good leadership. (Did you Jens?)

Exactly its the good leadership and how sick is the person in this story.

Maqsood sa...

I think its the real definition of some kind of character lying around us. Many are under covers but you brought a real piece of work. Thanks

Chriss sa...

Ser i ettertid, kun 10 år etter dette bloggeriet at realiteten ligger i nettopp realitetene og ettertiden dokumenterer hvor feil det er mulig å ha samtidig som man holder pekefingeren like høyt som nesen i sin ferd mot bakken!.