lørdag, januar 06, 2007

Drikker Giske i arbeidstiden?

Jo da. I overkant spekulativ overskrift. Men for dem som leste intervjuet i Dagbladet fredag (dessverre bare i betal-versjon, men verdt hver krone) må det være lov å spørre? (Selv om jeg nå sikkert får kjeft av Tid og Tanke igjen.)

En ting er at Per Sandberg går på Stortingets talerstol og sier noen velvalgte ord etter en øl og noen aquaviter. Noe ganske annet er det når landets kulturminister gir intervju der man får inntrykk av at han har tømt et helt pol. Eller røyka sokkene sine. Som han sannsynligvis ikke har gjort. Han forsøker bare å røyklegge lisensblemma si.

Jeg gjengir deler av intervjuet her: (Det er forøvrig fullt av andre gullkorn også. Bringer kun høydepunktet)

"Du vet, ingen bedrifter ønsker seg 550 millioner kroner i bedre resultat. I hvert fall ikke så lenge de går med overskudd.
- Du tror ikke det?
- Det gir jo bare skattemessige komplikasjoner.
- Du tror ikke folk ønsker å tjene 550 millioner ekstra?
- De ønsker å tjene 550 millioner mer, men de har ikke noe ønske om at regnskapet deres skal gi skattemyndighetene et overskudd på 550 millioner å hente 28 prosent skatt av.

Jeg har ennå ikke sluttet å gni meg i øynene. For å være helt sikker på at jeg ikke har lest feil tar jeg det ord for ord.

Kjære Trond, som bedriftsleder, riktignok for en bedrift som ikke er i nærheten av de summene skal jeg fortelle deg en hemmelighet. Om du ikke lover å fortelle den videre:

Jeg kjenner mange. Ja, svært mange bedriftsledere som ville være villige til å ofre dager, ja kanskje ukers nattesøvn på det dilemmaet de ville komme i. Jeg tror de fleste ville gi skattemyndighetene 154 mill for å sitte igjen med 396 mill netto. Men de er sikkert ikke i Giskes omgangskrets.

Jeg tror ikke jeg tar for hardt i min spådom om at dette blir årets vits på diverse styrerom fremover. "Nei folkens, nå har vi nok overskudd, husk vi må skatte 28% av det, og da blir det nesten ingen ting igjen. "

1 Giske = 550 millioner - 28% skatt

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det er nesten litt søtt.

Anonym sa...

Søtt? Jeg synes det er ganske skremmende...

Anonym sa...

Dette er mannen mange håper skal bli Ap(e)leder og statsminister en gang i fremtiden *grøss*