onsdag, januar 24, 2007

Hva skjedde i Justisdepartementet i 1997

Hva skjedde egentlig i Justisdepartementet i 1997. Hvorfor var det indre uro og sterk turbulens da Gerd-Liv Valla overtok? Lagdommer Torolv Groseth, var statssekretær for Gerd-Liv Valla og kan fortelle en annen historie enn f. eks. Berit Reiss-Andersen og Øystein Mæland.


Vi har fått enda et vitne som forteller om Vallas lederstil i 1997. Denne gang er det en som bare har positiv erfaring av Gerd-Liv Valla og hennes måte å lede Justisdepartementet på.

Lagdommer Torolv Groseth (for noen kjent fra Orderudsaken) gir Gerd-Liv Valla de beste attester. Vi må vel formode at Groseth er like seriøs og har den samme integritet som Berit Reiss-Andersen og Øystein Mæland.

- For meg var Gerd-Liv en meget god sjef, som alltid lyttet til de juridiske råd jeg ga henne, skriver han i en e-post til Adresseavisen.

Han sier også noe annet interessant.

- Hvis Vallas lederstil som justisminister skal vurderes, bør det tas i betraktning at hun tiltrådte i en meget turbulent tid for Justisdepartementet. Departementet var preget av indre konflikter og uro, legger han til.

Er det dette Olav Versto var inne på da han skrev i VG lørdag for 14 dager siden om at han hadde sjekket saken i 1997, og hans konklusjon var at Valla ikke kunne tillegges noe av det som skjedde da. Versto bør klargjøre hva han fant. Eller er det ikke i VGs interesse?

Jeg går ut fra at det er noen flere som vet noe og som bør komme på banen. Hvorfor var det turbulent i Justisdepartementet da Valla tiltrådte og hvem bidro til den turbulensen? Det bør vi kanskje vite før den endelige dom avsies.

Ingen kommentarer: