torsdag, januar 18, 2007

Valla og ledelse

En av aktørene i evalueringen av Valla er den allestedsværende selvoppnevnte lederguruen Magne Lerø. Redaktør av Ukeavisen Ledelse. Mannen med klippekort på lederevalueringer i NRK, spesielt Dagsnytt 18.


Om noen nå gjetter at jeg ikke er en spesielt stor fan, så vanker det ikke premie. Jeg begynner å bli litt lei av selvfølgelighetsapostelen. Dessuten er jeg skeptisk når ledere som selv ikke klarer å vise resultater i egen bedrift, skal belære andre om hva som er god ledelse. Lerø har nesten bare levert røde tall siden starten.

Lerø er en del av hylekoret som nå roper korsfest, korsfest. Derfor var det litt morsomt å snuble over denne profilanalysen av Valla som leder, utført av Ukeavisen Ledelse i 2002.

"Vallas lederstil inngir tillit. Hun får jevnt over bedre attester for sine lederegenskaper fra dem som har arbeidet nært sammen med henne.Hun har den besluttsomheten og viljen til å kjøre gjennom en sak som kreves av en toppleder. Hun snakker så folk forstår henne og folk synes hun er skvær og grei og forholde seg til"


Denne analysen (dere bør lese den og finner den her) er gjort vel 1 år før Yssen startet som Internasjonal sekretær i LO.

Enten har Valla gjennomgått en total loftsopprydding når det gjelder ledelse, eller så er det Lerø som ikke har skjønt noe.

Valla-relaterte poster:

Hvem lokket deg ut på glattisen, Berit

Vetle Lid Larssen, you`re my man

Fyrsten på Youngstorget

Det er noe som ikke stemmer

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for en god kommentar.