onsdag, januar 31, 2007

Hvem mobber hvem?

Man skal vokte seg for å devaluere et ords betydning. Kristin Halvorsen gjør dette når hun mener at Helen Bjørnøy ble mobbet i spørretimen i Stortinget i dag. I så fall sto finansministeren for den verste politiske mobbingen man kan gjøre. Nemlig å ydmyke sin egen miljøvernminister.

Jeg har vært interessert i, og fulgt godt med i politikk i over 30 år. Jeg tror ikke jeg har sett en verre ydmykelse enn det Helen Bjørnøy ble utsatt for av finansministeren i dag. Å ta ordet fra Bjørnøy i debatten var helt uforståelig. Man trenger nesten ikke fiender eller opposisjon når man har slike partikolleger.

Helen Bjørnøy har vært stor i kjeften og gitt garantier som hun ikke hadde dekning for. Det konstaterte statsministeren i går og irettesatte henne for. Da er det naturlig at opposisjonen følger opp med spørsmål om hva regjeringen egentlig mener. Når så Bjørnøy må foreta en retrett og blir ikke bare sufflert, men også fratatt ordet av Kristin Halvorsen, da blir man mobbet, da.

I tillegg har hun i kveld opptrådt med støttekontakt. Jonas Gahr Støre har fulgt henne fra Tabloid til Redaksjon En. Det er heller ikke vanlig kutyme.

Hele Bjørnøy er nå regjeringengs aller svakeste kort. Jeg tror ikke hun blir så veldig mye eldre som statsråd. Hvilken bispestol blir ledig først?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er 3 innehavere av bispestoler som fyller 66 år i år. Bl.a. den på Møre, men blir den urbane lengsel for sterk? Bergen og Trondheim; tja...

Ergelig at Oslo ble utnevnt så sent som i 2005. Kanskje Kvarme kan rokeres til Nidaros? Han har utseende som en godslig murmester, og er det noe det byggverket der oppe i Trondheim trenger er det skikkelige murere før det ramler sammen.

Knut Johannessen sa...

Da tror jeg Trondheim er mest nærliggende. Det er litt ekstra schwung over det setet, og etter at Oslo ikke lenger har enerett på primas-funksjonen, så er vel den ekstra prestisjen borte.

Jeg tror hun hadde vært en langt bedre biskop enn miljøvernminister.