onsdag, november 12, 2008

Godt sagt

For en god uke siden, var det fullt opprør mot DnBNOR. Å gi Rune Bjerke sparken var noe av det snilleste mange av "forståsegpåerne" kunne tenke seg å gjøre. Per Østvold i Transportarbeiderforbundet, var som vanlig ute med avskjed på grått papir. Det er hans oppskrift på det meste han ikke liker.

Jens og Kristin mente at kundene i DnBNOR måtte straffe banken sin med å flytte lånet til en annen bank. Men den personen som Jens og Kristin mener er så viktig for å passe på at bankene følger lover og regler, sjefen for Kredittilsynet, han mener noe annet:

- Vårt mandat er å passe på bankenes soliditet. Vi har forståelse for at bankene har ventet med å sette ned sine renter til de har sett at pengemarkedsrenten faktisk har gått ned, sier Skogstad Aamo til Finansavisen (FA).

Det ble stor oppstandelse da DnB Nor valgte å holde renten uendret etter Norges Bank satte ned styringsrenten med 0,5 prosentpoeng.

Halvorsen har tidligere oppfordret DnB Nors kunder om å bytte bank. Skogstad Aamo er mer opptatt av at driften i Norges største bak er sikker enn at kundene får gunstige rentevilkår.

- For det norske samfunnet er det mye viktigere at bankenes utlånsvirksomhet fortsetter, enn at et rentekutt på et halvt prosentpoeng kom en uke tidligere, sier han til Finansavisen.

Aamo tror imidlertid bankenes utlånsrenter vil gå ned etter pengemarkedsrenten har stabilisert seg.

- Jeg er rimelig sikker på at renten kommer ned når pengemarkedet begynner å fungere normalt igjen, sier han til Finansavisen.

I mellomtiden har pengemarkedsrenten falt og DnBNOR har satt ned lånerenten 2 ganger. Så da blir det spennende å vente på neste utspill fra Per Østvold. Kanskje han foreslår økt bonus til Rune Bjerke. Dumhet kjenner ingen grenser.

Ingen kommentarer: