lørdag, november 15, 2008

En som bryr seg

Vi bør være takknemlig for at det finnes politimenn som Kåre Stølen. Vi kan godt være uenige om virkemidlene. Kanskje var ikke forslaget om å be de narkomane flytte til Stortinget, lurt. Men heldigvis er Kåre Stølen mer opptatt av de narkomanes sak, enn å være taktisk på egne vegne. Det er noe som er reservert våre politikere.

Stølen har i lengre tid vært oppgitt over hvordan vi behandler noen av våre mest utstøtte:

"Narkomane er syke mennesker som ikke bør være i fengsel, men få et tilbud om behandling», sier Kåre Stølen, som har 30 års bakgrunn fra arbeid med narkotikabekjempelse i Norge. Han opplever at politiet i dag er de viktigste sosialarbeiderne i de åpne narkotikamiljøene i Oslo, en rolle politiet verken kan eller skal fylle."
Stølen har ropt på hjelp fra politikere som har toet sine hender og vendt det døve øret til. Vi høster fruktene av en 40 års krig mot narkotika. Et monument over en blind tro på at null-toleranse og straff skal lege syke mennesker. Med få unntak har dette vært applaudert av et samlet Storting i hele perioden.

Derfor valgte Stølen et riktig symbol for sin kritikk. At så "noen snakket sammen" og ringte Oslos politimester for å få satt en stopper for Stølens engasjement, var forutsigbart. Det er ubehagelig nok å lese om resultatene av 40 år med feil medisin. Enda verre ville det være få det i trynet hver dag. Så Stølen måtte stoppes. End of story? Problemet løst? Neppe.

Kåre Stølen har min største respekt i denne saken, respekten for våre folkevalgte er betydelig mindre.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes at det du skriver er veldig interessant, men det går meg (og sikkert mange andre) på nervene at du ikke kan kommareglene.

http://sprakrad.no/nb-no/Sprakhjelp/Rettskriving_Ordboeker/Skriveregler_og_grammatikk/Kommaregler/

Takk.

Knut Johannessen sa...

Jeg beklager på det dypeste og foreslår en dose Vival. For nervene, mener jeg.

palodegard sa...

Lange setninger med korrekt plasserte komma brukes faktisk som beroligende på mange nervesanatorier. En god politisk blogg har derimot løyve til å ha kommaregler underordnet godt innhold. Ikke at du er en stor kommasynder, Vox.

Knut Johannessen sa...

Palode: Jeg vurderer sterkt å la meg tvangsinnlegge. Problemet er at ventelistene på komma-asylet er så lange. Jeg får heller sparke sekretæren min. :-)

Anonym sa...

Kåre Stølen er, som du skriver, en mann det er tak i. Det står stor respekt av han og det er skuffende blodfattig av politimesteren i landets største politidistrikt å gi munnkurv. Stå på Kåre!!!

Hilsen Halvor

Anonym sa...

I hvertfall norges mest gjennomførte og vellykkede seigpining av et menneskes vei mot graven. Noe så meningsløst. Klassisk eksempel: person 13-18 år ruser seg på narkotika. Faller etter kort tid utenfor(skole/arbeid/familie/venner/øvrige sosiale netteverk). Tiden vil vise om man først kommer i kontakt med ordnesmakten eller et kommunalt hjelepeapparat. Dette vil være tilfeldig. (Kanskje har ovenfornevnte sosiale nettverk også engasjert seg, men må bruke de samme etater.) Etter noen "runder" blir du oppgitt av sosialhelsetjenesten. Deretter er det politiet igjen - kanskje de siste som snakker med deg. Inn på soning - ut - dop - kriminalitet - fornedrelse - soning(dop) - dop - kriminalitet - stigmatisering - soning - Jeg er mektig lei av et samfunn som vender ryggen til det store sviket som blir gjort mot disse menneskene. Det er en skam at yrkesgruppen som følger de mest opp er de som skal fremskaffe bevis for at de har begått en handling som straffes av norsk lovgivning. Personer som er avhengig av et narkotikum bør ikke plasseres på eidsvoll plass. Derimot bør Bjarne Håkon Hansen - Sylvia Brustad - samt en rekke flere av vår folkevalgte bli plassert under trafikkmaskinen. Og vi som har valgt dem hadde hatt godt av en tur dit vi også. God Jul!

Anonym sa...

Hei, Knut Johannnessen. Jeg er så enig, så enig.

Dessuten priser jeg meg lykkelig over at du og andre ser at dette var et forkastelig forslag. Kanskje du synes disse to artiklene er interessante, det ser i alle fall ut som om du har noen meningsfeller der.

Narkomane flyttes til Stortinget og de narkomane flyttes likevel ikke til Stortinget

Man kan jo spørre seg om vi er på vei mot en slags politistat? Misforstå meg rett, jeg er absolutt for at politiet gjør sitt for å bekjempe dårlig politikk, men ikke når det går utover folket.

Anonym sa...

For min del kan de flyttes til Bouvetøyene....

Anonym sa...

Gjengedal er en vits. Han sa da han begynte som sjef i Oslo at han skulle gjøre Oslo til verdens tryggeste hovedstad. Se nå...folks trygghetsfølelse er verre enn noen gang. Politiet anbefaler folk ikke å gå alene i visse områder, det kryr av tiggere, lommetyver, narkomane og prostituerte.... Han er så utrolig feig, og lar seg styre politisk..så når han snakker om å ikke å ha poltisk agenda i politiet så blir det bare patetisk. Få de narkomane ut i skiløypene der Gjengedal egentlig har mest lyst å være-----

Anonym sa...

Det vil vel ikke hjelpe de narkomane å flytte dem, det må da være bedre å opprette en stilling til en så modig mann med mere ryggrad enn både mestere å ministere slik at han kan sette fokus på å hjelpe de aller svakeste i vårt samfunn.Men det blir vel som med de eldre,la dem dø før de forlanger å få leve et verdig liv.