lørdag, november 22, 2008

Heller champagne i såret

Det var bare trist å oppleve Georg Apenes i dag. Trist, fordi hoverende mennesker fremstår ofte som ynkelige og patetiske. Slik Apenes gjorde i beste sendetid, med champagnen klar. For å feire at Martin Engeset tapte og trakk seg fra nominasjonsstriden i Østfold Høyre. Det var ikke noe vakkert syn. Å helle champagne i Engesets åpne nominasjonssår var unødvendig.

Jeg mente det var feil av Fredrikstad Høyre å ekskludere Apenes for det han sa tidligere i uka. Etter å ha sett ham i dag, er jeg nesten i tvil. Jeg har hatt stor respekt for det han har utrettet som leder av Datatilsynet, derfor var skuffelsen over hans dumme oppførsel i dag, meget stor.

"God oppførsel består i å skjule hvor mye vi tenker på oss selv og hvor lite vi tenker på andre"
Mark Twain

Oppdatert: Les også denne posten.

16 kommentarer:

Anonym sa...

GRATULERER MED DAGEN HÖYRE!! Tidenes "höydepunkt" er nádd!!! APEnes dag!!! Nár skal vi fá se dere under 5%??? Dagen närmer seg for tidenes mest arrogante parti!!

Anonym sa...

GRATULERER MED DAGEN HÖYRE!! Tidenes "höydepunkt" er nádd!!! APEnes dag!!! Nár skal vi fá se dere under 5%??? Dagen närmer seg for tidenes mest arrogante parti!!

Anonym sa...

Jeg har truffet for mange slike gamle maktpolitikere i virkeligheten, slik at jeg føler meg uvel når det eksponeres på den måten Apenes har eksponert seg i denne saken. I min aktive tid som politiker måtte vi hele tiden ta imot denne type arroganse fra dem som hadde vært en menneskealder i det politiske livet. Og det var slitsomt, for de kunne tillate seg å si og styre nesten som de ville.Og det var ikke bra for rekruttering og politisk interesse hos dem som var yngre, og for dem som så sakene på en litt annen måte enn den tradisjonelle.

Anonym sa...

Tja, Apenes sier selv at han ønsket å feire vinneren av nominasjonen. Det må være lov. At avisene får større opplagstall ved å påstå at han gjør noe annet bør vel uansett komme med i en betrakting.

Anonym sa...

Når jeg så nyhetsinnlaget i TV2 i går, så hørte jeg ham aldri si at han feiret en annen persons nederlag. Hvor mener du han har knyttet feiringen direkte opp mot nederlaget til Martin Engeset?

Jeg kan ikke huske å ha sett ham sitert direkte på dette noe sted.

Men at mediene benytter seg av kryssklipping for å fortelle en historie som ikke er sann, men som selger bra, det er jo ikke noe nytt eller oppsiktsvekkende eller sjokkerende.

Det han faktisk har sagt er blant annet dette, til Nettavisen:

"Jeg gleder meg derimot over at jeg neste høst skal stemme på Ingjerd Schou"

Han har sagt dette til NTB (klippet fra VG nett):

" Jeg er ganske overrasket over resultatet, for jeg trodde at Engeset ville vinne en knepen seier. Men så gikk det andre veien! Det blir champagne i kveld, sier Apenes til NTB"At TV2 og diverse andre medier tilskriver sjampanjesprettingen til noe annet enn dette, sier vel minst like mye om medienes mulige hang til nyhetsforfalskning.

Knut Johannessen sa...

HvaHunSa og Digme: Kanskje dere bør ta en titt til på TV2 innslag.

Her er opptaket:

På slutten av innslaget sier reporteren: "Nå er han klar til å ferie Engesets nederlag med champagne" og til det svarer Apenes:"Det har jeg tid til og det ser jeg frem til"

Klart nok?

Jeg mener derfor å ha meget god dekning for det jeg skriver. Og selv om dette ikke hadde kommet så godt frem som det faktisk gjør, så er Apenes så dreven med media at han ville forstått hvordan det ville blitt oppfattet. Da kunne han rett og slett latt være å fremstå slik han gjorde.

Jeg tror media har beskrevet Apenes intensjoner ganske godt!

Anonym sa...

Vox: Nei, det er absolutt ikke klart.

Ta en nærmere kikk, og du hører at reporterens stemme er lagt på i ettertid. Stemmen du hører er altså kommenterende, og ikke i sanntid.

Hva Apenes egentlig svarer på når han sier at "dette har jeg tid til", vet bare Apenes, reporteren og de som har redigert innlaget.

Knut Johannessen sa...

HvaHunSa:

Vel, da får vi bare vente på at Apenes anklager TV2 for kryssklipping. Og at vi da får vite hva han "egentlig" svarte på.

Anonym sa...

Vox: Apenes, som den ringreven du beskriver ham, vet nok bedre enn å ta opp den kampen. Jeg tror med andre ord ikke han kommer til å gidde, han håper vel på at folk flest kan tenke selv.

Anonym sa...

Han har likevel gjort en utmerket jobb i Datatilsynet. Jeg tror vi skal passe på å holde Apenes der så lenge det lar seg gjøre, for å si det slik.

Knut Johannessen sa...

HvaHunSa: "han håper vel på at folk flest kan tenke selv."

Som om det skulle være et bevis på at TV2 kryssklippet ham.

Jeg har imidlertid kontaktet Morten Michelsen Berg, journalisten som sto bak reportasjen i TV2-nyhetene. Han benekter at det har forekommet noen kryssklipping. Apenes feiret Engesets nederlag, er hans utsagn.

Jeg har ikke noen grunn til å tro at han lyver på et direkte spørsmål.

NTB har også tolket det på samme måte:

Apenes jubler over Engesets tap

Det er dette jeg synes er en smålig og hoverende holdning som jeg liker dårlig. Ikke glem at jeg har forsvart at Apenes uttalte seg som han gjorde om Engeset. Og at jeg mente eksklusjonen av ham var feil.

En klok mann hadde stoppet der.

Anonym sa...

Vox: Som om journalistens benektelse av kryssklipping er noe bevis? Ikke at jeg sier han lyver. Benektelsen hans er bare ikke bevis.

Jeg vet at NTB har tolket.En tolkning er heller ikke bevis.

Jeg tillater meg å fortsatt være skeptisk til at de ikke innlemmet stemmen og det faktiske spørsmålet til journalisten som var tilstede ved intervjuet.

Knut Johannessen sa...

HvaHunSa: Da synes jeg du får spørre TV2 om du får se råmaterialet deres, slik at du kan få dine "bevis". Det holder i alle fall for meg at Morten Michelsen Berg sier at de ikke har kryssklippet reportasjen.

At det ikke holder for deg, får være ditt problem.

På bakgrunn av det jeg har sett, hørt og lest, synes jeg Georg Apenes har oppført seg dumt med sin form for "feiring". End of story.

Anonym sa...

Helt enig med deg, Vox. Dette var smålig, patetisk og trist.

Dessverre - og "heldigvis" - finner vi eksempler på arroganse i flere av partiene, så dette er ikke (slik noen portretter det) et "bevis" på "Høyres arroganse".

Men det hjelper oss neppe.

Odd sa...

Ikke at dette er en unnskyldning for Apenes oppførsel, men en opplysning man neppe får av TV2 er at champagneflasken var det TV2 selv som kom med.

Knut Johannessen sa...

Odd: Jeg er enig. Det endrer ikke oppfatningen min om han har kjøpt flasken selv, eller har fått den av TV2.