onsdag, februar 04, 2009

"We screwed up"

Fornuften seiret. Regjeringen (v/Sp) har innsett det de fleste andre har sett for lenge siden. Ingen vil ha forslaget til utvidelse av rasismeparagrafen.

De aller fleste følte vel en liten anelse sympati med vår statsminister i går. Han forsøkte så godt han kunne å overbevise folket om at fjerning av en paragraf som ikke har virket på 76 år kombinert med en utvidelse av rasismeparagrafen for å beskytte livssyn og trosretninger, skulle gi oss mer ytringsfrihet. Det var et håpløst prosjekt som måtte gå galt.

Derfor ble hun som angivelig presset Ap i kne, sendt ut i striden i dag. Og måtte ydmykende bekjenne at de hadde rotet det til. Men fortsatt hevder hun hårdnakket at opinionen ikke hadde forstått at Sp egentlig ville gi oss mer ytringsfrihet. Da foreslår jeg at hun og forsåvidt resten av regjeringen tar et kurs i grunnleggende pedagogikk. Og jeg tror ikke alle er helt ferdige med saken selv om den legges død utad.

Liv Signe burde tatt en Obama. Det måtte Gudmund Hernes hjelpe henne med i "Politisk kvarter" i dag.

Eller regjeringen kunne lært noe av fjellvettreglene. I dette tilfellet ville jeg valgt nr. 4: Lytt til erfarne fjellfolk og nr. 6: Bruk kart og kompass. Da hadde man unngått å måtte bruke nr. 8: Vend i tide, det er ingen skam å snu. For da hadde man ikke lagt ut på denne hasardiøse turen.

Det er en god dag for ytringsfriheten og en god dag for demokratiet. Skål.

Relaterte poster (omvendt kronologisk rekkefølge):

Når de røde vågner

Og bakom synger Midt-Østen

Dagens beste innlegg i blasfemidebatten

Nei til straff for religionsfrihet

17 kommentarer:

Sondre Olsen sa...

Men hun tok faktisk en Obama. Jeg var nesten litt imponert, men det var faktisk litt pinlig å høre på...

Stig Ove Voll sa...

Det er godt å se at det denne gang var Arbeiderpartiets tur til å tvinge Senterpartiet ned i kne...

For meg virker likevel Jens Stoltenberg og den sittende regjering som en styrmann uten firer, eller et firma uten styring...

Knut Johannessen sa...

Sondre: Jo, men først etter at Gudmund Hernes la ordene i munnen hennes. Men det var mye tull og tøys og bortforklaringer før hun kom så langt.

Fredrik Mellem sa...

Full jackpot. Seieren var egentlig inne fra før av, men nå er det markert med faner, flagg og basuner.

Tilbake til finanskriske og borgerlig kaos.

Sondre Olsen sa...

Knut: Helt sant, og det var derfor det ble litt pinlig.

Men, Jens har ikke troverdighet i denne saken uansett. Sånn som han holdt på under karikaturstriden, vet vi at ytringsfriheten skal bevares helt til man føler seg truet.

Skjegg sa...

Jeg spretter ingen champagnekorker. Regjeringen har vist hva de mener om ytringsfrihet, og det vil ikke forbause meg om de prøver igjen.

Anonym sa...

En god dag. Men prosessen har gitt grunn til bekymring: Prinsippløshet og hestehandel med en så viktig sak. Det tjener regjeringen til liten ære, og skaper usikkerhet omkring hva regjeringen egentlig står for. Om den da har noen prinsipper i bunnen?

Knut Johannessen sa...

Fredrik: Fra rødgrønt kaos til borgerlig altså? Etter denne saken, så har de borgerlige litt å gå på.

Skjegg: Vi bør følge med hva som skjer i DurbanII. ( I alle fall gjør jeg det) Jeg er i likhet med deg, ikke helt overbevist.


Frr: Enig.

Anonym sa...

Er litt enig med frr her. På Navarsete hørtes det ut som om forslaget trekkes fordi det blir misforstått av opinionen. Og hun holder fast på at det ville styrket ytringsfriheten.

Anonym sa...

En viktig seier for ytringsfriheten uten tvil. Nå står bare rasismeparagrafen igjen.

Unknown sa...

Hei Johannesen,

Fjellvettreglene er jo sinnsykt mye mer anvendelige enn hva jeg trodde i forkant av dette innlegget! :)

MEN; Dette er jo igjen en av mange lover/paragrafer som er kommet i nyere tid som ikke er tuftet i demokratiet, men i hensikten om å hjelpe. Være seg blasfemi, datalagring, rasisme, prostitusjon, røyking osv. Det spesielle nå er at folk turte å reagere. Ola Nordmann tør jo ikke reagere når argumentene som brukes er menneskehandel eller datalagring for å beskytte mot pedofili. Noen kan jo tro noe om meg om jeg mener noe om det...

Det kan jo sies at det er bedre på utesteder etter røykeloven, og triveligere i oslo sentrum etter prostitusjonsloven kom, men spørsmålet om en lov faktisk utretter noe, er ikke svaret på om straff for en handling er riktig.

Eks. en dødsstraff for mordere vil jo selvsagt være veldig bra mtp. at vedkommende som får fullbyrdet sin dom ikke har mulighet til å drepe igjen. Men er det en riktig straff?

Dagfinn Høybråten vil jo nå også innføre paragrafer/lover for tvangssjekk av de innvandrerjenter som kan være utsatt for lemlestelser... Hvem skal stå for utvelgelsen og hvordan? Har vi ikke allerede et lovverk som forbyr lemlestelser?

Som noen engang sa det, veien til helvetet er brolagt med gode hensikter...

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Sondre: Nå var ikke akkurat Dagfinn Høybråten helt patent heller under karikaturstriden. Jeg vil si at han var nesten like feig som Stoltenberg.

s sa...

Velgerene fortjener et borgerlig alternativ til høsten, men fortjener de ikke også et sentrumsalternativ?

Bare tenk alle hodepinene både sosialister og kapitalister hadde unngått om Venstre, KrF og Senterpartiet hadde stilt sitt eget regjeringsalternativ bå bena!

Fredrik Mellem sa...

Spenn: Et slikt alternativ avhenger jo en lang rekke usannsynlige omstendigheter. Også av at den Jaglandske parlamentarisme vender tilbake.

Anonym sa...

Kommentar fra frr: "En god dag. Men prosessen har gitt grunn til bekymring: Prinsippløshet og hestehandel med en så viktig sak. Det tjener regjeringen til liten ære, og skaper usikkerhet omkring hva regjeringen egentlig står for. Om den da har noen prinsipper i bunnen?"

Helt enig. Regjeringen har devaluert seg selv når de er villige til å hestehandle med et av de grunnleggende prinsippene for rettsstaten og demokratiet Norge. Retretten er bra. Men tilliten til at Ap, SV og Sp er til å stole på i kampen for det frie ord er fullstendig borte. For godt.