onsdag, mars 11, 2009

Giske gir opp - Høyre er klar

Giske innså det opplagte. Det finnes ikke sterke nok argumenter mot å forby politisk reklame på TV. Derfor kommer heller ikke regjeringen til å anke dommen fra Strasbourg, melder NRK.

Men det blir ikke noe frislepp av politisk klisjèr i tv-ruta. Det kommer strenge reguleringer til å sørge for. Enten i form av max sendetid, antall visninger etc. Slik at Ap med sine LO-millioner eller Høyre med støtte fra næringslivet, ikke får noen store fortrinn i forhold til sentrumspartienes mer slunkne kasser.

Det jeg ser som mest betenkelig er at mens alle som reklamerer for et produkt er underlagt en streng forbrukerlov, så kan politiske parti slippe unna med å lov og lyve. Inntil de blir dømt av folkedomstolen.

Når det gjelder Høyre, så har de vært i forkant av frisleppet. Deres reklamefilm er ferdig fra byrået og klar til visning. I følge kilder i partiet, skal dette skje i veldig nær fremtid. Den skal bli sett på med et kritisk blikk. I alle fall av denne blogger.

Oppdatert: Trailer for Høyres nye reklamefilm:


OppdatertII: Politisk tv-reklame blir fortsatt forbudt

Vi tok feil. Giske har funnet et prokuratorknep og vil fortsatt forby tv-reklame. Til gjengjeld så endres NRK-plakaten slik at små partier får slippe til. Da er det bare å vente på de første som tør å utfordre Giske. Ved å sende politisk reklame. Slik at man får en ny runde i Strasbourg.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tvilte du virkelig noensinne på at Giske-Sleske-Slaske-Grøsse ville finne en metode for å fortsette å diskriminere samtlige politiske motstandere?

Enten de nå ønsker å markere seg gjennom ARK eller andre steder?

:(((

Anonym sa...

Dette kan bli morsomme valgsendinger. For alle partier må vel få like mye tid på NRK nå da? Hvor mange partier finnes det? Noen hundre?

Knut Johannessen sa...

IvarE:Jeg vet ikke hvorfor (ingen god grunn altså), men i et kort øyeblikks naivitet trodde jeg at han ville komme til fornuft. Men da tok jeg selvsagt feil.

LE: Nei, det er bare de aller minste partiene, definert som de som ikke opptrer i partilederdebatter etc. som skal få tid. Om jeg har forstått Giske korrekt.

Anonym sa...

vox: du er for politisk reklame, men vil se på høyres reklame med kritiske øyne, er det nå du skal si at du skal se på sosialistenes reklme med positive øyne?

er dette norges beste politiske blogg? en blogg som ikke tar noen standpunkter? bare snakker uten at noe blir sagt? akkurat som og høre giske selv.meld deg inn i ap vox, der passer du veldig bra.

Konrad sa...

"Lov å lyve", hehe, godt poeng. Det kalles vel politikk?

Anonym sa...

Jeg regner med at TV-reklamene (for de blir vel tillatt til slutt, regner jeg med) vil spille på folks følelser. TV er et skummelt kraftig medium for å påvirke hvordan individer tenker ved å spille på følelsene deres. Godt mulig at bloggeier ikke vil la seg blinde, men jeg lurer på hvor stor andel av befolkningen som faktisk vil evne å legge følelsene sine til side og se reklamene med kritiske blikk. Jeg tror det blir mye overfladisk pjatt, mange som vil forsøke å slå mynt på individers følelser, og smått med rasjonelle argumenter.

Og hva er egentlig argumentene for å tillate politisk reklame i TV? At medier liksom ikke kan forskjellbehandles (det kan de, selvfølgelig, de er jo forskjellige) er ikke et argument. Ytringsfrihet gir ikke nødvendigvis rett til å ytre seg på hvilken måte en vil, og bruk av lyd og bilde for å "lure" oss til å legge rasjonalitet til side er uansett et dårlig prosjekt når det vi trenger er mer selvstendig og kritisk tenking.