onsdag, mars 04, 2009

En rørlegger til statsministerens kontor - snarest

Jens Stoltenberg kan kalles mye, men dum er han nok ikke. Han satser heller på at alle vi andre er det. Det er ikke så mange andre måter å tolke dagens pressemelding på:

"Det er ikke riktig at regjeringen konkluderte med å si ja til hijab i politiet, slik VG skriver. Saken ble drøftet i regjeringen, men det ble ikke trukket noen konklusjon om å si ja til hijab.

Det ble åpnet for å endre uniformsreglementet for å ta religiøse hensyn, men på hvilken måte det kunne skje skulle utredes videre i de berørte departementer."


Snakk om å kløyve ord. Imponerende. Bløff er et ord som ligger nært.

Egentlig så burde jo saken vært død og begravet. Regjeringen konkluderte jo 20. februar etter det statsministeren 2 dager før i Stortinget, kalte en grundig og ordentlig saksbehandling:

Ingen mennesker er feilfrie, heller ikke justisministre. Derfor har justisministeren selv sagt at behandlingen av saken om religiøse hodeplagg ikke var god nok, og derfor har han nå lagt opp til en annen saksbehandling, nemlig at vi skal ha en bred diskusjon. Den skal vi ha, og da mener jeg det er feil – når man nå inviterer til en grundig og ordentlig saksbehandling – å konkludere før saksbehandlingen er avsluttet.
Så kan man jo lure på om dette er prinsippet for "grundig og ordentlig" saksbehandling i regjeringen.

Med det vi vet i dag, så føler vel mange at statsministeren stikker en kniv i ryggen på sin justisminister. Bakfra. Men fordi regjeringen har klart å kløne det til så forferdelig, lever saken videre. Og den er ikke helt begravet ennå.

Alle forsøker å vri og vrenge på ord og utrykk og hvem gjorde og sa hva og hvem som ikke gjorde noe eller sa noe.

Jeg synes faktisk det mest interessante i dag er: Hvorfor lekket noen interne og konfidensielle notater til VG?

Det kan være at det er noen som synes saksbehandlingen har vært hårreisende dårlig. Eller som synes (i likhet med meg) at Jens Stoltenberg har falt sin justisminister i ryggen. Men det kan også være at samholdet i regjeringen knirker såpass at noen fant det opportunt å sende noen røyksignaler. Trond Giske fortalte i DagsnyttAtten at det hadde vært en opphetet debatt i regjeringen. There is something rotten in the Government of Norway.

Jens er tilbake i et bilde vi kjenner ham fra. Fra den tiden da Gerd Liv Valla drev ham fra skanse til skanse. Han viste dårlig lederskap da. Og han gjør det nå.

I stedet for flere statssekretærer og politiske rådgivere, trenger Jens Stoltenberg heller en rørlegger. Slik at igjen blir tett i 15. etasje.

Oppdatert kl. 2310: For de som vil ha en komprimert presentasjon kan vi anbefale denne: (Via Eirik Løkke/Kapitalismus)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så flinke de er blitt til å ro i hele regjeringen, og AP spesielt, for tiden, så kan de like gjerne lage svømmebasseng av hele bygget....
(det ville kanskje løst et annet problem med enkelte av skolene også....)

Anonym sa...

De er meget dyktige til å ro i regjeringen, men som Johannesen påpeker er det lekket til VG i denne saken. Hvorfor tar ingen å finner ut hvordan to "strengt hemmelige regjeringsdokumenter" kan komme avisen i hende? Er de kanskje ikke så hemmelige allikevel? Mest sannsynlig er det vel noen med en politisk agenda som er ute å vifter med papirbunken. Kanskje et lite parti på venstresiden som er lei alle nederlagene i den såkalte rød-grønne regjeringen?

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

At det er mulig av regjeringen å vikle seg inn i den ene tåpelige "avledningsmanøveren" etter den andre, som rådgiverne tydeligvis har stor tro på at det norske folk skal kjøpe, sluke rått og godta, det er meg faktisk en gåte!
Hadde de vært smart, som resten av det norske folk er, hadde de lagt seg paddeflat fra børjan.
Ja, absolutt enig med deg, nye rådgivere burde vært på plass for lengst, aller helst noen som kunne lært regjeringen Stoltenberg at det er galt lyge, og om mulig, lært fra seg noen andre ord enn prosess og konklusjon,.. og ja , en rørlegger er ikke å forakte.

Dette handler jo til syvende og sist ikke om Hijab, men om respekt og tillit, jeg liker ikke å bli løyet til , ei heller synes jeg det tar seg ut med en statsminister som dolker sine egne i ryggen.

Akkurat nå fortjener regjeringen å sprelle som fisken i garnet.

Anonym sa...

Regjeringen må gå med skaut. Det er jo en festlig 8. mars-parole.

For øvrig skal Redninsselskapet kåre den norske nasjonalbåten. Jeg vil oppfordre folk til å stemme fram robåten. :-)

Amos Keppler sa...

Kom igjen, vox, det der er bare partipolitisk snikksnakk. Hvis ikke en gitt «opposisjon» har noe bedre enn dette å kritisere regjeringen for så er det ikke rare greiene.

Og vg er notorisk upålitelig. Slevsagt er det et spørsmål om definisjon, men jeg vil si at regjeringen ikke hadde gjort noe vedtak.

Uten at det betyr en dritt.

Unknown sa...

Stoltenberg, Storberget og Navarsete skulle gått av allerede etter blasfemisaken. Dessverre kommer disse undermålerne til å bli sittende i fire nye år -- takket være en likegyldig og ignorant befolkning. Og en sørgelig inkompetent opposisjon.

Man får kanskje trøste seg med at landet får de politikerne det fortjener.

Skjegg sa...

Regjeringen har allerede en rørlegger. Han heter Raymond og har de siste årene, av grunner som er helt uforståelige, jobbet som statssekretær i UD.
Kanskje fungerer han bedre som partisekretær, siden han da er i en mer egnet posisjon for å tette lekkasjer, slik du etterlyser.

Anonym sa...

Denne regjeringen er ferdig.